Amasra'daki patlamadan 173 gün sonra hayatini kaybeden madencinin evinde hüzün hakimSelim Bostanci

Amasra'daki patlamadan 173 gün sonra hayatini kaybeden madencinin evinde hüzün hakimSelim Bostanci

BARTIN (AA) - Bartin'da Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesine ait maden ocagindaki patlamadan yarali kurtarilan ve kaldirildigi hastanede 173 günlük yasam mücadelesini kaybeden isçinin evinde hüzün yasaniyor.

Geçen yil 14 Ekim'de meydana gelen patlamada agir yaralanan ve 173 gündür tedavi gördügü Istanbul'daki Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesinde yasamini yitiren Ayhan Akgül'ün (38), Amasra ilçesine bagli Tarlaagzi köyündeki babaevine Türk bayragi asildi.

Madencinin agabeyi Selahattin Akgül, gazetecilere, TTK Amasra isletmesinde mekanize isçisi olarak çalisan kardesinin, yeni makineler gelmesi nedeniyle zaman zaman yer altinda çalistigini söyledi.

Kazanin oldugunu duyunca bölgeye gittiklerinde kardesinin - 300 kodunda çalistigini ögrendiklerini aktaran Akgül, "6 aydir sikintili bir süreç yasadik, ne çektigimizi biz biliyoruz. Sonuna kadar yasayacagina inaniyorduk, öldügüne hala inanamiyoruz. Bir an önce iyilesmesini bekliyorduk, olmadi. Rabb'im yanina aldi." diye konustu.

Akgül, kardesinin maden ocaginda ise basladiginda çok sevindiklerini dile getirerek, "Hala inanamiyoruz. Diger kardesim Umut Akgül de ayni patlamada yaralandi. O kurtuldu ama maalesef Ayhan kurtulamadi. Kendisi çok aktif, herkes tarafindan sevilen biriydi. Emekli olmasina da az bir zaman kalmisti." dedi.

Evli ve iki çocuk babasi Akgül'ün, cenazesinin yarin ayni köyde topraga verilecegi ögrenildi.

Bartin'in Amasra ilçesindeki TTK Amasra Müessesesine ait maden ocaginda 14 Ekim 2022'de saat 18.15 siralarinda meydana gelen patlamada 41 isçi hayatini kaybetmis, 10 isçi yaralanmisti. Bir isçi ise sevk edildigi hastanede 4 Kasim 2022'de yasamini yitirmisti.