IYI Partili Özlale'den Izmir Büyüksehir Belediye Baskanligi adayligindan çekilecegi iddialarina yanit:Esin Isik,Adem Balta- "Hayir yok öyle bir sey, Tunç Bey'in temennisidir" - "Su ana kadar partimiz üst kurullarda aldigi bir kararda gösterdigi adayi hiç geri çekmemis, bundan sonra da geri çekecegini düsünmüyorum"

IYI Partili Özlale'den Izmir Büyüksehir Belediye Baskanligi adayligindan çekilecegi iddialarina yanit:Esin Isik,Adem Balta- "Hayir yok öyle bir sey, Tunç Bey'in temennisidir"
- "Su ana kadar partimiz üst kurullarda aldigi bir kararda gösterdigi adayi hiç geri çekmemis, bundan sonra da geri çekecegini düsünmüyorum"

TBMM (AA) - IYI Parti Kalkinma Politikalari Baskani Ümit Özlale, Izmir Büyüksehir Belediye Baskan adayligindan çekilecegi iddialarina iliskin, "Hayir yok öyle bir sey, Tunç Bey'in temennisidir. Su ana kadar partimiz üst kurullarda aldigi bir kararda gösterdigi adayi hiç geri çekmemis, bundan sonra da geri çekecegini düsünmüyorum." dedi.

Özlale, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nin ardindan gazetecilerin sorularini yanitladi.

"Yerel seçim hazirliklari nasil gidiyor?" sorusuna Özlale, "Çok güzel, harika gidiyor. Her sey yolunda." karsiligini verdi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in "adayliktan çekilecegi" yönündeki iddiasinin animsatilmasi üzerine Özlale, "Hayir yok öyle bir sey, Tunç Bey'in temennisidir." dedi.

Özlale, kendisinin, "Istanbul'da bir isbirligi yapilabilecegi" ifadesinin hatirlatilmasi üzerine, "Ekrem Bey, Istanbul ittifaki olusturmak için bütün partileri dolasacagini söyledi. 'Bize de geldiginizde görüsürüz.' dedim. Onun disinda bir sey yok orada." diye konustu.

Genel Baskan Meral Aksener'in, "Istanbul ve Ankara'da tek basimiza milletin huzuruna çikacagiz." açiklamasina iliskin Özlale, "Evet girecegiz. Daha öncesinde de bu konuyla ilgili bütün karari divana birakti. Biz de bütün il ve ilçelerde adaylarimizi çikaracagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Baskanlik Divani toplantisinda, Ankara ve Istanbul adaylarinin belirlendigi, Istanbul için Bugra Kavuncu'nun adinin geçtiginin belirtilmesi üzerine Özlale, "Yok öyle bir sey." dedi.

"Izmir'de bu yarisi gögüsler misiniz?" sorusunu Özlale, "Gögüslerim çok rahat. Evet CHP adayini belli ettikten sonra yine konusuruz ama ben gögüsleyecegime inandigim için geldim." diye yanitladi.

Bir gazetecinin "geri çekilmeniz istenirse" demesi üzerine Özlale, sunlari söyledi:

"Su ana kadar partimiz üst kurullarda aldigi bir kararda gösterdigi adayi hiç geri çekmemis, bundan sonra da geri çekecegini düsünmüyorum. Orada demek istedigim sey suydu, biz Izmir Büyüksehir Belediye Baskanligini çok istiyoruz ve oradaki güçlü temennimizi, güçlü niyetimizi ortaya koymakti."

Özlale, "Milletvekillerinizin Izmir'e çikarma yapacagi dogru mu?" sorusuna, "Dogru bana yardimci olacaklar, onlar benim dava arkadaslarim. Ancak onlarla, partiyle beraber kazaniriz." karsiligini verdi.

Ankara ve Istanbul adaylariyla ilgili soru üzerine de Özlale, "Ne zaman açiklanir bilmiyorum ki ama yakinda." dedi.