Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy, Trabzon'da "Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi"nda konustu:Enes Sansar- "Seçim halkimizin seçimidir isin siyasi anlami sonuçlari bakanlik olarak bizim görev ve ilgi alanimizin disindadir. Bizim görevimiz vatandasimizin özgür iradesini saglikli bir sekilde herhangi bir aksilige aksakliga veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandiga yansitabilecegi ortami temin etmektir"

Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy, Trabzon'da "Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi"nda konustu:Enes Sansar- "Seçim halkimizin seçimidir isin siyasi anlami sonuçlari bakanlik olarak bizim görev ve ilgi alanimizin disindadir. Bizim görevimiz vatandasimizin özgür iradesini saglikli bir sekilde herhangi bir aksilige aksakliga veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandiga yansitabilecegi ortami temin etmektir"

TRABZON (AA) - Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, 14 Mayis'ta yapilacak, Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne iliskin, "Bizim görevimiz vatandasimizin özgür iradesini saglikli bir sekilde herhangi bir aksilige aksakliga veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandiga yansitabilecegi ortami temin etmektir." dedi.

Ersoy, kentteki bir otelde düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi"nda yaptigi konusmada, seçimde vatandasin özgür iradesini sandiga yansitabilecegi ortami temin etmek için toplantilar düzenlediklerini söyledi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun deprem bölgesinde bulunmasi dolayisiyla toplantiya katilamadigini ifade eden Ersoy, "Son dönem yasanan gelismelerden, yapilan açiklamalardan ve degerlendirmelerden anliyoruz ki 14 Mayis 2023 tarihinde gerçeklesecek olan Cumhurbaskanligi ve milletvekili genel seçimi hem aziz milletimiz hem de uluslararasi toplum tarafindan yakindan takip ediliyor. Seçim sürecinde Allah'a hamdolsun daha önce alnimizin akiyla icra ettigimiz seçim tecrübelerinden de istifade ederek her zamankinden daha büyük bir dikkat, daha fazla özen ve duyarlilik göstererek hizmetimizi sürdürecegiz." dedi.

Içisleri Bakanligi olarak seçimde gerekli tedbirleri alacaklarini ifade eden Ersoy, sunlari söyledi:

"Bakanlik olarak bizim buradaki pozisyonumuz çok açik ve nettir. Seçim halkimizin seçimidir isin siyasi anlami sonuçlari bakanlik olarak bizim görev ve ilgi alanimizin disindadir. Bizim görevimiz vatandasimizin özgür iradesini saglikli bir sekilde herhangi bir aksilige aksakliga veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandiga yansitabilecegi ortami temin etmektir. Bu itibarla bilgimiz ve tecrübemiz ne seviyede olursa olsun, tedbiri elden birakmamak gerektigi düsüncesiyle bu toplantilari düzenliyoruz. Seçimlerin ülkemiz için hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum."

Ersoy, seçim güvenliginin 3 noktada ele alindigi bilgisini vererek, bunlarin "oy verme günü, seçim günü güvenligi" ve "seçim günü aksami oy sayiminin güvenligi" oldugu bilgisini verdi.

- "Siber suçlarin takibini yapmak maksadiyla ilgili birimlerimiz görev basinda olacaktir"

Ersoy, seçim sürecinde siber suçlarin takibini yapmak için ilgili birimlerin görevlerinin basinda olacagina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Dijital ortamdaki güvenligi tesis etmek maksadiyla özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandasi veya baska türlü provokasyonlarin ortaya getirilmesini ve dijital seçim çalismalarini engellemeye yönelik siber suçlarin takibini yapmak maksadiyla ilgili birimlerimiz görev basinda olacaktir. Elbette ki burada dikkat edecegimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlügünün önüne geçmemektir. Hayatimizin genel gidisatimizin yönetme yetkisini ne kadar vergi verecegimizi, nasil bir kanun ve nizam anlayisiyla yasayacagimizi belirleyecek kisileri seçiyoruz. Bu önemli bir karardir esas olan bizim için özgürlügü temin etmektir. Güvenlik özgün bir ifade ve tercih ortamini saglamak için vardir. Bu itibarla bizim temel sorumlulugumuz birlerinin baskalarinin özgürlük alanina müdahil olamayacagi tercihlerin özgürce yapilabilecegi güvenli bir ortami tesis etmektir. Kampanya döneminde basina açik ve kapali toplantilarda güvenlik tedbirlerini alirken bir üçüncü göz kullanacagiz. Yani alinan tedbirleri disaridan izleyecek, kontrol edecek birimlerde olusturacagiz."

Ersoy, seçim kampanyalarinda 18 yasindan küçüklerin seçim brosürü, materyal, afis dagitmasina izin verilmeyecegine de deginerek, sunlari aktardi:

"Seçim sürecinde içisleri bakanligindaki kolluk birimlerinin bütün izinleri zorunlu haller hariç kaldirilacaktir. 326 bin 387 emniyet personelimiz 196 bin 197 jandarmamiz, 7 bine yakin sahil güvenlik personelimiz, 58 bin 658 güvenlik korucumuz ve 17 bin 209 gönüllü güvenlik korucumuzla beraber toplam 601 bin personelimiz görevlerinin basinda olacaklardir. Bunun yani sira güvenlik tedbirlerine yardimci olmalari maksadiyla 53 helikopter 61 IHA, 6 bin 728 zirhli muhabere aracimiz, TOMA uçaklarimiz botlarimiz gemilerimiz ve dronlarimiz da bu güvenlik sürecine dahil olacaktir."

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu da seçimlerin hayirli olmasini dileyerek, "Ülkemiz önemli bir sürece girdi. 14 Mayis'ta yapilacak seçimin ülkemize hayirli olmasini dilerim." dedi.

Toplantiya, Tokat, Amasya, Artvin, Giresun, Gümüshane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas valileri ile vali yardimcilari, emniyet müdürleri ve il jandarma komutanlari da katildi.