Gaziantep'te 3 yasindaki çocugun derin dondurucuda ölü bulunmasina iliskin saniklarin yargilanmasina baslandiFevzi Kemal Karagöz- Saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar verildi

Gaziantep'te 3 yasindaki çocugun derin dondurucuda ölü bulunmasina iliskin saniklarin yargilanmasina baslandiFevzi Kemal Karagöz- Saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar verildi

GAZIANTEP (AA) - Gaziantep'te yaklasik 9 ay önce darp sonucu öldügü degerlendirilen kiz çocuguna ait cesedin derin dondurucuda bulunmasina iliskin, tutuklu 2 sanigin yargilamasina baslandi.

1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, saniklar Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz, Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile tutuklu bulunduklari cezaevinden baglandi.

Toz, küçük kizin yemek yerken annesi tarafindan sert bir sekilde sarsildigini ve o sirada kafasini yere çarptigini iddia ederek "Ben o sirada sanik Mehmet Aksu'yu telefonla aradim ve kendisi eve geldi. Çocuk bayilmisti. Korktugum için Aksu'yu aradim. Hastaneye götürmedik. Zaten çocuk nefes almiyordu. En sonunda çocugu Mehmet ile ikimize ait is yerindeki buz dolabina koymaya karar verdik. Buzdolabini Mehmet Aksu aldi. Çocugu buzdolabina anne Melisa da dahil üçümüz ayni arabada götürdük ve buzdolabina koyduk." dedi.

Sanik Toz, çocuga karsi kötü muamele etmedigini savunarak, "Çocugu isirma ya da üzerinde sigara söndürme durumu gibi bir eylemim olmadi. Üzerime atilan suçlamayi kabul etmiyorum. Anne Melisa'nin çocugun üzerinde bir iki defa sigara söndürdügünü gördüm." dedi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen Mehmet Aksu da olay günü is yerinde çalistigini, kendisini telefonla arayan Muhabbet Toz'un çocugun can çekistigini, acil eve gelmesi gerektigini söylemesi üzerine çocugun kaldigi eve gittigini belirtti.

Eve geldiginde çocuga kalp masaji yaptigini, korktuklari için hastaneye götürmediklerini öne süren Aksu, "Ne yaptiysam çocuk tepki vermedi ve çocuk vefat etmisti. O an ne yapacagimizi bilemedik. Çocugu buzdolabina koymaya karar verdik. Gidip buzdolabi aldik. Buzdolabini da kilitledik. Ben üzerime atilan suçlamayi kabul etmiyorum. Hatirladigim kadariyla televizyon programini görmeden önce emniyete gidip teslim oldum. Bu ifadelerim dogrudur. Çocuga siddet içerecek sekilde eylemim olmadi. Üzerinde asla sigara söndürmedim." dedi.

Anne Melisa Ilhan ise sanik Aksu'nun kendisine zorla fuhus yaptirdigini, 8 ay boyunca çocugunu görmedigini, çocugunun öldügünü bir televizyon programindan ögrendigini savunarak tutuklu saniklardan sikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, somut delillerin tam olarak toplanmamis olmasindan dolayi saniklarin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 19 Eylül'e erteledi.

- Olay

27 Eylül 2022'de Gaziantep'in Sahinbey ilçesindeki bir adreste yapilan aramada, 3 yasinda darp sonucu öldügü degerlendirilen kiz çocugunun cesedi derin dondurucuda bulunmus, olaya iliskin gözaltina alinan 3 kisiden 2'si tutuklanmisti.