GÜNDEM / 28 Nisan 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 28 Nisan 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor.

(Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nden Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü Açilis Töreni'ne canli baglanti ile katilacak.

(Ankara/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 12. Genel Kurulunun açilis konusmasini yapacak.

(TBMM/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, metroda vatandaslarla bir araya gelecek, Ostim Altineri Bulvari'ndaki esnafi, Gelir Idaresi Misafirhanesi ve Baskent Ögretmen Evi'nde kalan depremzedeleri ziyaret edecek, Sincan Belediyesi Fuar Alani'nda halkla bulusacak.

(Ankara/14.00-19.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Giresun ve Kocaeli mitinglerine katilacak.

(Giresun/13.30/Kocaeli/17.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Adalet Bakani ve AK Parti Sanliurfa milletvekili adayi Bekir Bozdag, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi trambüs seferlerinin baslamasi programina katilacak, Sanliurfa Soförler Odasi üyeleriyle bulusacak, AK Parti Seçim Irtibat Bürosu'nun açilisini yapacak.

(Sanliurfa/13.00/14.00/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Bagcilar'da kentsel dönüsüm toplantisina katilacak, Bagcilar, Küçükçekmece ve Esenyurt'ta halka seslenecek.

(Istanbul/10.00-17.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, Gaziosmanpasa'da sivil toplum kurulusu baskanlari ile kahvaltiya katilacak, esnafa ziyarette bulunacak, Hürriyet Mahallesi'nde lokal açilisi ile mahalle bulusmasina istirak edecek. Soylu, Bayrampasa Altintepsi Mahalle Bulusmasi ile Sultangazi'de düzenlenecek gençlik bulusmasina katilacak.

(Istanbul/09.00-20.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Istanbul'da seçim koordinasyon merkezi açilisina katilacak, Kocaeli Kongre Merkezi'nde vatandaslara hitap edecek.

(Istanbul/14.30/Kocaeli/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Atatürk Havalimani'nda düzenlenen TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni ziyaret edecek, AK Parti Beylikdüzü teskilat toplantisina katilacak, Beylikdüzü muhtarlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve is insanlari ile bulusacak.

(Istanbul/11.45/14.30/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, valiligi, partisinin il baskanligini, belediyeyi ziyaret edecek, Rizeliler Dernegi Bulusmasi ile halk bulusmasi programlarina katilacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Yalova/12.00-18.30) (Fotografli-Görüntülü)

7- CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, partisinin Ordu Il Baskanliginda basin toplantisi düzenleyecek.

(Ordu/10.30) (Fotografli-Görüntülü)

8- Cumhurbaskani adayi Sinan Ogan, Çankaya Bahçelievler Mahallesi'nde esnaf ziyareti yapacak, "Gençlerle Yürüyüs" etkinligine katilacak.

(Ankara/17.30) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, "Uludag Ekonomi Zirvesi 2023" programina katilacak.

(Sakarya/09.15) (Fotografli-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani ve AK Parti Bursa milletvekili adayi Mustafa Varank, HackMasters Yarismasi'na ve TEKNOFEST 2023 Açilis Töreni'ne, Bursa'da Keles Belediyesi toplu açilis törenine, Sehreküstü seçim ofisi açilisina ve Tech-In Bursa Girisimcilik Merkezi açilis törenine istirak edecek.

(Istanbul/10.00/11.45/Bursa/15.30-19.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Tarim ve Orman Bakani ve AK Parti Kahramanmaras milletvekili adayi Vahit Kirisci, Afyonkarahisar'da tarim sektörü temsilcileriyle toplanti yapacak, AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, Kütahya'da tarim sektörü temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlariyla bir araya gelecek.

(Afyonkarahisar/10.30/14.00/Kütahya/17.00-19.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü Açilis Töreni'ne katilacak.

(Adana/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Türkiye Istatistik Kurumu, ocak-mart dönemi turizm istatistikleri ile mart ayina iliskin hizmet üretici fiyat endeksi ve dis ticaret verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DIPLOMASI

1- Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda yurt disinda sandik kurulan temsilciliklerde oy verme islemi devam ediyor.

(Fotografli-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in açilis gösterisi, Istanbul Atatürk Havalimani'nda gerçeklestirilecek.

(Istanbul/11.45) (Fotografli-Görüntülü)

2- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Üsküp Yatili Erkek Kur'an Kursu temel atma törenine katilacak, Hizirbey Camisi'nde cuma namazi kildiracak, Altiyol Meydani'nda "Kirklarelili Hemsehrilerimizle Dualarda Bulusuyoruz" programina katilacak.

(Kirklareli/10.30/13.14/15.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay, konfederasyon genel merkezinde 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü programi ile 2023 Yili Kamu Toplu Is Sözlesmeleri Çerçeve Protokolü görüsmelerine iliskin basin toplantisi düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Adana Müzesi'nin açilis törenine katilacak.

(Adana/16.30) (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani ve AK Parti Izmir milletvekili adayi Mehmet Muharrem Kasapoglu, Urla'da spor salonu ve stadyum alaninda sporcularla bulusup meydana yürüyecek. Meydandaki stantlar ve AK Parti Ilçe Baskanligina ziyarette bulunacak Kasapoglu, Alsancak Mustafa Denizli Stadi'nda televizyon programina katilacak.

(Izmir/10.45/11.00/12.00/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasi Corendon Alanyaspor-HangiKredi Ümraniyespor maçiyla baslayacak.

(Antalya/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Spor Toto 1. Lig'in 35. haftasinin açilis maçinda Gençlerbirligi, Bodrumspor'u konuk edecek.

(Ankara/20.00) (Fotografli)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin play-off çeyrek final ikinci maçinda Fenerbahçe Beko, Yunanistan'in Olympiakos takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Pire/21.30) (Fotografli)

5- Hentbol Kadinlar Süper Lig'in play-off 1. turunda Izmir Büyüksehir Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor üçüncü maçta karsi karsiya gelecek.

(Izmir/16.30) (Fotografli)

6- Formula 1'de sezonun 4. ayagi Azerbaycan Grand Prix'sinin siralama turlari yapilacak.

(Bakü/16.00) (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.