FIFA Baskani Infantino'dan Real Madridli Vinicius için dayanisma mesaji:Hüseyin Burak Demirer- "Futbolda da toplumda da irkçiliga yer yok. FIFA böyle bir durumla karsi karsiya kalan tüm oyuncularin yanindadir"

FIFA Baskani Infantino'dan Real Madridli Vinicius için dayanisma mesaji:Hüseyin Burak Demirer- "Futbolda da toplumda da irkçiliga yer yok. FIFA böyle bir durumla karsi karsiya kalan tüm oyuncularin yanindadir"

ANKARA (AA) - FIFA Baskani Gianni Infantino, Ispanya Birinci Ligi'nin (La Liga) 35. haftasindaki Valencia-Real Madrid maçinda irkçi hakarete maruz kalan eflatun-beyazli ekibin Brezilyali futbolcusu Vinicius'un yaninda olduklarini söyledi.

FIFA'dan yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Infantino, Real Madridli oyuncuya yönelik yapilanlarla ilgili, "Vinicius'la dayanisma içindeyiz. Futbolda da toplumda da irkçiliga yer yok. FIFA böyle bir durumla karsi karsiya kalan tüm oyuncularin yanindadir." ifadelerini kullandi.

Irkçi saldirilara karsi tüm liglerde uygulanmasi gereken kurali hatirlatan Infantino, sunlari kaydetti:

"FIFA organizasyonlarindaki üç asamali sürecin, tüm futbol maçlarinda uygulanmasini tavsiye ediyoruz. Ilk asamada maç durdurulur ve anons yapilir. Devaminda oyuncular sahayi terk eder ve anonsla sözlü saldirinin devam etmesi halinde müsabakaya bir süre ara verilecegi duyurulur. Karsilasma basladiktan sonra saldiri sürerse oyun durdurulur ve rakip takim hükmen galip sayilir. Açikçasi söylemek uygulamaktan kolay ancak bunu yapmamiz, egitim yoluyla da desteklememiz gerekiyor."

Real Madrid'in Brezilyali futbolcusu Vinicius, maçin 71. dakikasinda ev sahibi Valencia'nin tribünlerinden bir taraftarin kendisine irkçi hakaret ettigi gerekçesiyle oyunu durdurmus ve o kisiyi parmagiyla isaret etmisti.

Polisin, söz konusu taraftari aramak için tribüne girmesi nedeniyle yaklasik 10 dakika duran karsilasma tekrar baslamis ve Vinicius, 90+7. dakikada Valencia'dan Duro'ya dirsek attigi için kirmizi kart görmüstü.

Vinicius, maç sonrasi sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimda, "Bu ilk defa basima gelmedi. La Liga'da irkçilik normal karsilaniyor. Bir zamanlar Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano ve Messi'nin oynadigi lig, bugün irkçilarin elinde oldugu için çok üzgünüm." yorumunda bulunmustu.