Kahramanmaras'ta evcil ve sahipsiz hayvanlarin yaralari da sariliyorAli Riza Akkir,Tunahan Akgün- Depremlerin ardindan arama kurtarma çalismalari sirasinda yarali bulunan 400 köpek ile 90'a yakin kedi, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Kapiçam Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edildi - Merkezin sorumlusu Yakup Bilal: - "Barinaktaki 90 kedi sahiplendirildi. Köpeklerin birçogunu baska illere yolladik"

Kahramanmaras'ta evcil ve sahipsiz hayvanlarin yaralari da sariliyorAli Riza Akkir,Tunahan Akgün- Depremlerin ardindan arama kurtarma çalismalari sirasinda yarali bulunan 400 köpek ile 90'a yakin kedi, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Kapiçam Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edildi
- Merkezin sorumlusu Yakup Bilal:
- "Barinaktaki 90 kedi sahiplendirildi. Köpeklerin birçogunu baska illere yolladik"

KAHRAMANMARAS (AA) - ALI RIZA AKKIR / TUNAHAN AKGÜN - "Asrin felaketi" olarak nitelenen 6 Subat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta evcil ve sahipsiz hayvanlardan bazilari sahiplendirilirken, kentte 30 ton mama dagitildi.

Pazarcik ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler, kentteki evcil ve sahipsiz hayvanlari da etkiledi.

Arama kurtarma çalismalari sirasinda yarali bulunan kedi ve köpekler, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Kapiçam Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edildi.

Tedavileri tamamlanan bazi hayvanlar sahiplendirilirken, 6 Subat'tan bu yana kentin çesitli yerlerinde 30 ton mama dagitimi da gerçeklestirildi.

Merkezin sorumlusu Yakup Bilal, AA muhabirine, depremden sonra barinaga 400 köpek ile 90'a yakin kedinin getirildigini söyledi.

Tedavileri tamamlanan hayvanlari tutanak karsiliginda baska illerdeki sivil toplum kurulusu ve belediyelere gönderdiklerini belirten Bilal, "Böylece deprem bölgesinde çok fazla hayvan kalmasinin önüne geçtik. Burada sadece yaralilarin tedavilerini yapiyoruz. Depremin ilk gününden itibaren Türkiye mama konusunda seferber oldu. Kahramanmaras ile depremden etkilenen diger illere mama destegi sagladilar." dedi.

Bilal, farkli illerden gelen 30 ton mamanin kent merkezi ve ilçelere dagitildigini vurguladi.

Evlerinde hayvan besleyenlerin de depremin ardindan mama sikintisi yasadigina isaret eden Bilal, barinaga gelen herkese mama ve kedi kumu destegi verdiklerini anlatti.

Bölgede insanlarin kendi evlerine geçmeye basladiginda hayvan sahiplenmek için barinaga geldiklerini dile getiren Bilal "Barinaga insanlarin hayvan sahiplenmek için gelmesi bizi çok duygulandirdi. Barinaktaki 90 afetzede kedi sahiplendirildi. Köpeklerin birçogunu baska illere yolladik. Barinakta kalan yaklasik 90 köpegimizi de kisirlastirip, asilama ve isaretlemelerinin ardindan tekrar alindigi noktaya birakacagiz." dedi.