Eskisehir'de 2 kisiyi öldüren baba ve 2 ogluna ikiser kez müebbet talebiEmrah Yasar

Eskisehir'de 2 kisiyi öldüren baba ve 2 ogluna ikiser kez müebbet talebiEmrah Yasar

ESKISEHIR (AA) - Eskisehir'de, bir evde akrabalar arasinda çikan silahli kavgada 2 kisiyi öldürdükleri iddiasiyla tutuklanan baba ve 2 oglu hakkinda ikiser kez müebbet hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciliginca, Volkan Sener ve Polat Gezgin'in öldürülmesine iliskin saniklar baba Ismail A. (51), ogullari Baran (23) ve Beytocan A. (21) hakkinda hazirlanarak 1. Agir Ceza Mahkemesine sunulan iddianame kabul edildi.

Iddianamede, olaydan bir gece önce sanik Beytocan A'nin, dayilarinin ogullari Polat Gezgin ve Volkan Sener'le, Gezgin'in aracinda alkol alarak gezdigi belirtildi.

Bu kisilerin kendisini evine birakmadigi için araçtan inip yürümeye baslayan Beytocan A'nin bekçiler tarafindan durduruldugunda üzerinde ruhsatsiz tabanca bulundugu, bu nedenle gencin geceyi nezarette geçirdigi aktarilan iddianamede, kavganin eve birakmama meselesi yüzünden çiktigi ifade edildi.

Tutuklu 3 sanigin "kasten öldürme" suçundan ikiser kez müebbet hapis cezasina çarptirilmasi talep edilen iddianamede ayrica saniklarin, kavga sirasinda evin önünde bulunan diger akrabalari Erhan S'yi "kasten yaralamaya tesebbüs"ten de cezalandirilmalari istendi.

- Olay

Tepebasi ilçesi Yesiltepe Mahallesi 8892. Sokak'taki bir evde 25 Eylül 2022'de Volkan Sener (28) ve Polat Gezgin (21) ile akrabalari olan baba Ismail A, ogullari Baran ve Beytocan A. arasinda tartisma çikmis, olayin kavgaya dönüsmesi sonucu Sener ve Gezgin tüfekle vurularak öldürülmüstü.

Olay yerinden kaçan baba ve iki oglu, 350 polisin katilimiyla yürütülen çalismalar kapsaminda Zafer, Kuyubasi ve Kumlubel mahallelerindeki sokaklarda yaklasik 40 dakika süren kovalamacanin ardindan yakalanmisti. Gözaltina alinan 3 kisi, çikarildiklari hakimlikçe tutuklanmisti.