Baspehlivan Cengizhan Simsek'in cezasinda yürütmeyi durdurma karari verildiErkan Tiryaki

Baspehlivan Cengizhan Simsek'in cezasinda yürütmeyi durdurma karari verildiErkan Tiryaki

ANKARA (AA) - Ankara 15. Idare Mahkemesi, doping kontrol adres bildirimlerini yapmadigi gerekçesiyle 1 yil hak mahrumiyeti cezasina çarptirilan 2022 Yili Kirkpinar Baspehlivani Cengizhan Simsek'le ilgili alinan kararlara iliskin yürütmeyi durdurma karari verdi.

Mahkeme, Cengizhan Simsek'in itirazi üzerine yapilan inceleme sonucu yürütmenin durdurulmasi yönünde karar aldi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Tahkim Kurulu Baskanligi tarafindan geçen yil aralik ayinda 1 yil hak mahrumiyeti cezasi uygulanan 2022 Yili Kirkpinar Baspehlivani Cengizhan Simsek'in, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren elde ettigi tüm derecelerin iptaline, kazandigi ödül, kemer ve madalyalarin iadesine karar verilmisti.

Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonundan konuyla ilgili yapilan açiklamada da su ifadeler kullanilmisti:

"9 Mart 2022 tarih ve 2022/43 sayili Tahkim Kurulu karari ile 2022 yili Kirkpinar Baspehlivani Cengizhan Simsek'in dopingle mücadele kapsaminda yapmasi zorunlu adres bildirimlerini 2019 son çeyrek, 2020 birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü çeyrekte yapmamasi gerekçesi ile sporcunun disiplin sorusturmasi sonucu ceza tayinine yer vermeyen Türkiye Güres Federasyonu Disiplin Kurulu kararinin iptaline, sporcunun bildirim zorunluluguna kasten uymamasi gerekçesiyle Türkiye Dopingle Mücadele Talimati'nin 2.4 ve 10.3.2 maddeleri uyarinca bir (1) yil hak mahrumiyeti cezasi ile cezalandirilmasina, cezanin 9 Mart 2022 tarihinden itibaren infazinin baslanmasina ve infazin 9 Mart 2023 tarihinde tamamlanmasina, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren katilmis oldugu yarismalardan elde ettigi derece ve ödüllerin iptal edilmesine oy birligi ile karar verilmistir. Bu karar ile sporcu hakkinda verilen disiplin cezasi kesinlesmis olup infaz edilmesi zorunlu hale gelmistir."