Grekoromen Güres Milli Takimi, Bolu'da Avrupa Sampiyonasi'na hazirlaniyorMehmet Emin Gürbüz,Zafer Göder- Teknik Direktör Erdogan Karaali:- "Hepsi tecrübeli çocuklarimiz. Çalismamizi yaptik. Madalya kazanacagimizdan eminiz"

Grekoromen Güres Milli Takimi, Bolu'da Avrupa Sampiyonasi'na hazirlaniyorMehmet Emin Gürbüz,Zafer Göder- Teknik Direktör Erdogan Karaali:- "Hepsi tecrübeli çocuklarimiz. Çalismamizi yaptik. Madalya kazanacagimizdan eminiz"

BOLU (AA) - Bolu'da kamp yapan Grekoromen Güres Milli Takimi, Hirvatistan'in baskenti Zagreb'de düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi için çalismalarini sürdürüyor.

Teknik direktör Erdogan Karaali ile yardimci antrenörler Saban Donat, Cenk Ildem, Atakan Yüksel ve Bayram Özdemir gözetiminde 2 Nisan'dan bu yana form tutan milliler, Aladag Kamp Egitim Merkezi'nde 17-23 Nisan'da yapilacak organizasyona hazirlaniyor.

Mindere çikacak milliler arasinda, 55 kiloda Adem Burak Uzun, 60 kiloda Kerem Kamal, 63 kiloda Mehmet Çeker, 67 kiloda Murat Firat, 72 kiloda Selçuk Can, 77 kiloda Yunus Emre Basar, 82 kiloda Burhan Akbudak, 87 kiloda Ali Cengiz, 97 kiloda Metehan Basar ve 130 kiloda Riza Kayaalp yer aliyor.

- "Milletimize bayram hediyesi sunmak istiyoruz"

Karaali, gazetecilere, sampiyona öncesi üçüncü hazirlik kampina girdikleri Bolu'da verimli bir süreç geçirdiklerini belirtti.

Sporcularin iyi durumda oldugunu anlatan Karaali, "Artik milletimize bayram hediyesi sunmak istiyoruz. Su anda kampta 32 sporcu var. Takima giren 10 kisi. Hepsi de tecrübeli çocuklarimiz. Çalismamizi yaptik. Madalya kazanacagimizdan eminiz." diye konustu.

Karaali, Avrupa'nin ardindan katilacaklari Dünya Sampiyonasi'nin kendileri için daha önemli oldugunu vurguladi.

Dünya Sampiyonasi'nda kota almanin önemine deginen Karaali, "2024'te olimpiyatlar var. Dünya Sampiyonasi'nda aldigimiz kotaya göre olimpiyatlara katilma hakkimiz oluyor. Bizim için en önemli sinav, önümüzdeki Dünya Sampiyonasi. Insallah orada da kotalari alacagimizi düsünüyoruz." seklinde konustu.

Karaali, güresin, Türk milletiyle özdeslesen spor dali oldugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Gönül ister ki, herkes 10 siklette sampiyon olsun. Ama böyle bir sey yok. Türk milleti güresi sevdigi için, ata sporu oldugu için beklenti yüksek oluyor. Avrupa, dünya, olimpiyat yarislarina baktigimizda güres, en çok madalya alan, en çok istiklal marsini okutan bransimiz. Federasyon seçiminden sonra Seref Eroglu yönetimiyle de iyi ivme yakaladi. Insallah olimpiyata kadar böyle devam eder."