Eski Italya Basbakani Silvio Berlusconi hayatini kaybettiBaris Seçkin- Kronik lösemi teshisi bulunan Berlusconi, 9 Haziran'dan bu yana hastanede bulunuyordu

Eski Italya Basbakani Silvio Berlusconi hayatini kaybettiBaris Seçkin- Kronik lösemi teshisi bulunan Berlusconi, 9 Haziran'dan bu yana hastanede bulunuyordu

ROMA (AA) - Eski Italya Basbakani ve sag koalisyon iktidarinin ortaklarindan Forza Italia (FI) partisinin lideri Silvio Berlusconi'nin 86 yasinda hayatini kaybettigi bildirildi.

Italyan ANSA ajansinin haberinde, 9 Haziran’dan bu yana Milano’daki San Raffaele Hastanesinde tedavi gören liderin durumunun bu sabah agirlastigi ve yasamini yitirdigi belirtildi.

Haberin ardindan çocuklarinin ve aile üyelerinin hastaneye gittigi ifade edildi.

Kronik lösemi teshisi bulunan Berlusconi, son olarak 9 Haziran'dan bu yana hastanede bulunuyordu.

- Bu sene 3 kez hastaneye kaldirilmisti

Berlusconi'nin doktorlari Alberto Zangrillo ve Fabio Ciceri, 9 Haziran'da, "Baskan Berlusconi, hematolojik hastaligiyla alakali önceden planlanmis bazi tetkiklerden geçmek üzere hastaneye kaldirilmistir." açiklamasi yapmisti.

Bir süredir ciddi saglik sorunlariyla mücadele eden Berlusconi, San Raffaele Hastanesinde 5 Nisan ile 19 Mayis arasinda 45 gün boyunca kronik lösemiyle baglantili akciger enfeksiyonu tedavisi görmüstü.

Berlusconi, 45 günlük tedavisi sürdügü sirada 6 Mayis’ta partisinin kongresine hastaneden video ile baglanmis ve "Iste buradayim, sizin için buradayim. Bir aydan uzun bir süre sonra ilk kez gömlek ve ceket giyiyorum." demisti.

Silvio Berlusconi, 27 Mart'ta da kontrol maksatli San Raffaele Hastanesine kaldirilmis, burada 4 gün kaldiktan sonra taburcu edilmisti.

- Is insani, medya patronu, Milan Baskani ve Basbakan

Italya'da is insani ve medya patronuyken 1994'te siyasete atilan bir isim olan Berlusconi, "1994-2011 döneminde 4 ayri hükümete liderlik ederek, toplamda en uzun süre basbakanlik yapan isim" olmayi basarirken, 1986-2017 döneminde de Italya Birinci Futbol Kulübü (Serie A) Milan'in baskanligini yapmisti.

Silvio Berlusconi, Milan'a yaptigi yatirimlarla kirmizi-siyahli kulübün hem Italya'da hem Avrupa'da önemli basarilar elde etmesinde büyük rol oynamisti.

Berlusconi, basbakanlik yaptigi dönemde renkli kisiligi ve karakterinin yani sira sik sik hakkindaki seks skandallari ve yolsuzluk iddialariyla gündeme gelmis, aldigi cezalar ve yaptigi açiklamalarla Italyan siyasetine damga vurmustu.