Antalya'da pompali tüfekle biri çocuk 2 kisiyi yaralayan sanik yargilaniyorSinan Özmüs

Antalya'da pompali tüfekle biri çocuk 2 kisiyi yaralayan sanik yargilaniyorSinan Özmüs

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Kepez ilçesinde pompali tüfekle ates açarak aralarinda husumet bulunan kisi ile o sirada parkta oynayan çocugu yaralayan sanigin yargilanmasina baslandi.

5. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, sanik A.V. tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi araciligiyla katildi. Müstekiler ve taraf avukatlari, durusma salonunda hazir bulundu.

Durusmada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan savci, sanigin müstekiler M.K. ile O.K'nin anneleri ile gayri resmi evli oldugunu ve taraflar arasinda husumet bulundugunu belirtti.

Olay günü sanik ile M.K. arasinda telefonda tartisma yasandigi, daha sonra atilan konuma gelen A.V'nin parktaki M.K'yi pompali tüfekle 4-5 kez ates açarak yaraladigi kaydedilen mütalaada, sanigin olay yerine gelen O.K'ye de ates açtigi fakat isabet ettiremedigi vurgulandi.

Saçmalarin isabet ettigi parkta oynayan 3 yasindaki kiz çocugunun da yaralandigi kaydedilen mütalaada, sanigin "kasten öldürmeye tesebbüs" ve "olasi kasitla yaralama" suçlarindan cezalandirilmasi istendi.

Mahkeme heyeti sanik A.V'nin tutukluluk halinin devamina karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.

Düdenbasi Mahallesi'nde 24 Temmuz 2022'de A.V'nin tüfekle ates açmasi sonucu saçmalarin isabet ettigi M.K. ile parkta oynayan çocuk yaralanmisti. Olaydan sonra gözaltina alinan A.V, tutuklanmisti.