Piiz müzik grubu üyesi Mehmet Dudarik ve arkadasini yaralayan sanik hakkinda tahliye karariTanju Özkaya

Piiz müzik grubu üyesi Mehmet Dudarik ve arkadasini yaralayan sanik hakkinda tahliye karariTanju Özkaya

ANKARA (AA) - Piiz müzik grubunun davulcusu Mehmet Dudarik ve arkadasi Oguzhan Oguz'u darbettigi gerekçesiyle 13 yil 6 aya kadar hapsi istenen sanik Bilge Kaan Korkmaz'in tahliyesi kararlastirildi.

Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Korkmaz, müstekiler Dudarik, Oguz ve taraf avukatlari katildi.

Mahkeme hakimi, celse arasinda dava dosyasina gelen evraki okumasinin ardindan taraflara söz verdi.

Müstekiler Dudarik ve Oguz, önceki beyanlarini yinelediklerini belirterek, sikayetlerinin devam ettigini söyledi.

Sanik Korkmaz da pisman oldugunu, uzun süre tutuklu kaldigini, bu durumun kendisini magdur ettigini savunarak tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcisi, suçun vasif ve mahiyeti ile delil durumu nazara alinarak, sanigin tutukluluk halinin devamina karar verilmesini istedi.

Tekrar söz alan sanik avukati, önceki celse iddia makaminin müvekkilinin tahliyesini istedigini ve geçen sürenin sanik lehine degerlendirilmesi gerektigini belirterek, savcinin görüsüne katilmadigini ifade etti.

Beyanlarin ardindan karari açiklayan mahkeme hakimi, tutuklulukta geçen süre, delillerin büyük ölçüde toplanmasi ve yargilamada gelinen asamayi göz önüne alarak sanik Korkmaz'in tahliye edilmesine karar verdi.

Dava 12 Ekim'e ertelendi.

- Iddianame

Iddianameye göre, 15 Aralik 2022'de sanik Korkmaz ve arkadaslari, Dudarik'in da üyesi oldugu müzik grubunun sahne aldigi eglence merkezine gitti.

Dudarik'in yanlislikla Korkmaz'in arkadasinin ayagina basmasi nedeniyle taraflar arasinda tartisma çikti.

Dudarik özür dilemesine ragmen sakinlesmeyen Korkmaz, tartisma esnasindan Dudarik'in yaninda bulunan arkadasi Oguzhan Oguz'u takip ederek eglence merkezinin bahçesinde darbetti.

Sanik Korkmaz daha sonra eglence merkezinin disinda telefonla konusan Dudarik'a yaklasarak yumruk atti.

Aldigi darbenin etkisiyle yere düsen Dudarik'i yumruklamaya devam eden Korkmaz'i çevredeki vatandaslar durdurdu.

Sanik Korkmaz'in, Oguzhan Oguz'a karsi "kemik kirigina sebebiyet verecek sekilde kasten yaralama suçundan" 1 yil 6 aydan 4 yil 6 aya, müsteki Mehmet Dudarik'i ise "kemik kirigina sebebiyet verecek ve hayati tehlike olusturacak sekilde kasten yaralama" suçundan 3 yildan 9 yila kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.