Diyarbakir'da depremzedelerin konteyner kente yerlestirilmesine baslandiAhmet Kaplan- Afetzede Mehmet Iriç: - "Yetkililere disarida birakmadiklari, bize kol kanat gerdikleri için tesekkür ederim. Konteynerde battaniyeden haliya kadar her sey mevcut" - Fatma Erdem: - "Çok sükür konteyner çikti, çok rahatladik. Rabb'im herkese rahatlik versin insallah"

Diyarbakir'da depremzedelerin konteyner kente yerlestirilmesine baslandiAhmet Kaplan- Afetzede Mehmet Iriç:
- "Yetkililere disarida birakmadiklari, bize kol kanat gerdikleri için tesekkür ederim. Konteynerde battaniyeden haliya kadar her sey mevcut" 
- Fatma Erdem:
-  "Çok sükür konteyner çikti, çok rahatladik. Rabb'im herkese rahatlik versin insallah"

DIYARBAKIR (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakir'da hazirlanan konteyner kente afetzedelerin yerlestirilmesine baslandi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakir'da, evleri yikilan ya da agir hasar görenler için AFAD koordinatörlügünde merkez Kayapinar ilçesinde yaklasik 55 bin metrekare alanda konteyner kentin kurulumu tamamlandi.

621 konteynerin kuruldugu alanda, çocuk oyun grubu, saglik tesisi, sosyal market, mescit, çamasirhane, basketbol sahasi, çocuklar için egitim salonu, kütüphane ve yönetim ofisi de yer aliyor.

Konteynerlere, kombi, isitici, elbise dolabi, ocak, yatak grubu, buzdolabi, hijyen seti, gida kolisi gibi temel ihtiyaçlar da yerlestirildi.

Afetzedeler, yapilan kabul islemlerinin ardindan kendilerine tahsis edilen konteynerlere yerlesmeye basladi.

Basvuru yapan depremzedelerden kabul islemleri tamamlananlarin peyderpey konteynerlere yerlesimi sürecek.

Esi ve çocuguyla tahsis edilen konteynere yerlesen Mehmet Iriç, AA muhabirine, deprem aninda evde besledikleri kusun sesiyle uyandiklarini ve hizla toparlanip evden çiktiklarini söyledi.

O geceyi disarda geçirdiklerini, ardindan spor salonuna daha sonra da ögrenci yurduna yerlestirildiklerini belirten Iriç, misafir edildikleri bu süreçte birçok ihtiyaçlarinin karsilandigini ifade etti.

- "Yetkililere tesekkür ederim"

Daha önce konteyner kentte kalmak için basvuruda bulunduklarini ve yetkililerin aramasi üzerine bugün bu alana geldiklerini anlatan Iriç, "Yetkililere disarida birakmadiklari, bize kol kanat gerdikleri için tesekkür ederim. Konteynerde battaniyeden haliya kadar her sey mevcut." dedi.

Depremzede Fatma Erdem de büyük bir felaket yasadiklarini, depremin hemen ardindan üzerlerindeki giysilerle evden disari çiktiklarini belirtti.

Depremde evinin agir hasar gördügünü, bir iki esya disinda evden bir sey alamadiklarini dile getiren Erdem, su ana kadar oglunun ve kizinin evinde kaldigini kaydetti.

Erdem, "Bir gün oglumda, 10 gün kizimda; nereye kadar? Çok sükür konteyner çikti, çok rahatladik. Rabb'im herkese rahatlik versin insallah. Ben devletimden memnunum. Burada minnetsiz oturacagim." ifadelerini kullandi.

Konteynerde bir evde bulunmasi gereken birçok esyanin yer aldigini anlatan Erdem, esi ve 4 çocuguyla konteynerde yasayacaklarini sözlerine ekledi.