Ege Denizi'nde geri itilen düzensiz göçmenler için kurtarma operasyonlari sürüyorMustafa Güngör- Yunanistan unsurlarinin 1 Ocak-31 Mayis döneminde geri ittigi 8 bin 678 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerinin çabalariyla kurtarildi - Yasa disi yollarla yurt disina geçmeye çalisan 4 bin 189 düzensiz göçmen ise yakalandi

Ege Denizi'nde geri itilen düzensiz göçmenler için kurtarma operasyonlari sürüyorMustafa Güngör- Yunanistan unsurlarinin 1 Ocak-31 Mayis döneminde geri ittigi 8 bin 678 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerinin çabalariyla kurtarildi
- Yasa disi yollarla yurt disina geçmeye çalisan 4 bin 189 düzensiz göçmen ise yakalandi

IZMIR (AA) - Ege Denizi'nde 1 Ocak- 31 Mayis döneminde Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen 8 bin 678 düzensiz göçmen karaya çikarildi.

Ülkelerindeki iç savaslardan kaçip aileleriyle yeni bir hayat kurmak için Avrupa'ya gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin yolculugu sürüyor. Yasa disi yollarla Ege Denizi'ne açilan düzensiz göçmenler, Yunanistan unsurlarinin kötü muamelesiyle karsilasip, Türk kara sularina geri itiliyor.

Degerli esyalari alinan, motorlari sökülen can sallari içerisinde denizin ortasinda birakilan düzensiz göçmenlerin umutlari ise yine Türk Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri oluyor.

Ekipler, denizde ölüme terk edilen düzensiz göçmenleri kurtarip karaya çikardiktan sonra su, yemek ve kiyafet gibi ihtiyaçlarini da karsiliyor.

- Geri itilen 8 bin 678 düzensiz göçmen kurtarildi

Sahil Güvenlik Komutanligi internet sitesindeki verilere göre, 1 Ocak-31 Mayis 2023 döneminde Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen 8 bin 678 düzensiz göçmen kurtarildi.

Yasa disi yollarla yurt disina geçmeye çalisan 4 bin 189 düzensiz göçmen de yakalandi. Ayrica ekipler, motor arizasi, can sallarinin su almasi gibi nedenlerle denizde yardim çagrisinda bulunan çok sayida düzensiz göçmeni de kurtardi.

- En çok geri itme Izmir açiklarinda gerçeklesti

Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri en çok kurtarma ve yakalama faaliyetini ise Izmir açiklarinda gerçeklestirdi.

Ocak ve mayis aylari arasinda 5 aylik sürede Izmir'de toplam 4 bin 122 geri itilen düzensiz göçmen kurtarilirken, yasa disi yollarla yurt disina çikmaya çalisan 1856 düzensiz göçmen de yakalandi.

Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri Çanakkale'de 1551, Mugla'da 1508, Aydin'da 871 ve Balikesir'de 626 geri itilen düzensiz göçmeni kurtardi.

Yasa disi geçis yapmaya çalisan Çanakkale'de 900, Mugla'da 824, Aydin'da 284, Balikesir'de 325 düzensiz göçmen ise yakalandi.

Denizde çesitli nedenlerle hayatini kaybeden 12 düzensiz göçmenin ise cesedine ulasildi.

Göçmen kaçakçiligi yaptigi iddiasiyla 42 kisi ekiplerce gözaltina alinip haklarinda islem yapildi.