Disisleri Bakani Çavusoglu, Togg’a dünyada herkesin ilgisinin oldugunu söylediAskin Kiyagan

Disisleri Bakani Çavusoglu, Togg’a dünyada herkesin ilgisinin oldugunu söylediAskin Kiyagan

VIYANA (AA) - Avusturya'nin baskenti Viyana'da temaslarini sürdüren Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Yerli ve milli aracimiz (Togg’a) Türkiye’de oldugu gibi yurt disindaki vatandaslarimizin da ilgisi var, dünyada herkesin ilgisi var." dedi.

Cuma namazi sonrasinda vatandaslari selamlayan Çavusoglu, burada yaptigi açiklamada, Türkiye’nin yerli ve milli araci Togg’a gösterilen yogun ilgiye dikkati çekti.

Bakan Çavusoglu, "Togg’un Viyana’ya geldigi günden bu yana Viyanalilarin da Avusturyalilarin da çok ilgi gösterdiklerini arkadaslarimiz söylediler. Bu, bizim için gurur." diye konustu.

Türkiye’nin artik kendi aracini, insansiz hava araci (IHA) ve SIHA’larin en iyisini yaptigini kaydeden Çavusoglu, "Bu millete, bu devlete, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci asrinda, Türkiye yüzyilinda her seyin en iyisi yakisir." ifadesini kullandi.

Çavusoglu, "Yerli ve milli aracimiz (Togg’a) Türkiye’de oldugu gibi yurt disindaki vatandaslarimizin da ilgisi var, dünyada herkesin ilgisi var." degerlendirmesini yapti.

Avusturya ziyareti kapsaminda Çavusoglu, Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi (UAEA) Baskani Rafael Mariano Grossi ve Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati (AGIT) Genel Sekreteri Helga Schmid ile görüstükten sonra bir iftar programina katilacak.