Disisleri Bakani Çavusoglu, Antalya'da hastane ek binasi açilisinda konustu:Süleyman Elçin- "Saglik çalisani sayimizi da arttirdik. 2002 yilinda 378 bin olan saglik çalisani sayisi 1 milyon 360 bine çikti. Bu önemli bir rakam" - "Cumhurbaskanimiz liderliginde, 21 yilda 738'i hastane olmak üzere, 3992 saglik tesisini tamamlayarak milletin hizmetine sunduk"

Disisleri Bakani Çavusoglu, Antalya'da hastane ek binasi açilisinda konustu:Süleyman Elçin- "Saglik çalisani sayimizi da arttirdik. 2002 yilinda 378 bin olan saglik çalisani sayisi 1 milyon 360 bine çikti. Bu önemli bir rakam"
- "Cumhurbaskanimiz liderliginde, 21 yilda 738'i hastane olmak üzere, 3992 saglik tesisini tamamlayarak milletin hizmetine sunduk"

ANTALYA (AA) - Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Saglik çalisani sayimizi da arttirdik. 2002 yilinda 378 bin olan saglik çalisani sayisi 1 milyon 360 bine çikti. Bu önemli bir rakam." dedi.

AK Parti'den Antalya milletvekili adayi olan Çavusoglu, Kumluca Devlet Hastanesi 50 yatakli ek bina açilis töreninde yaptigi konusmada, saglik hizmetlerine ihtiyaç duyan herkese modern, eksiksiz, kaliteli saglik hizmeti verebilmek amaciyla gece gündüz çalistiklarini söyledi.

Yaklasik 20 yil önce "Saglikta Dönüsüm Programi"ni baslattiklarini animsatan Çavusoglu, Türkiye'nin sagliga ayirdigi bütçenin, 2002 yilinda 2,2 milyar lirayken, 2023'de 293 milyar liraya yükseldigini belirtti.

Vatandaslarin yüzde 99'unu kapsayan, dünyanin en kapsamli sigorta sistemini hayata geçirdiklerini dile getiren Çavusoglu, "Saglik çalisani sayimizi da arttirdik. 2002 yilinda 378 bin olan saglik çalisani sayisi 1 milyon 360 bine çikti. Bu önemli bir rakam. 2023 yili itibariyla 14 bini askin saglik kurulusu ile hizmet veriyoruz." ifadesini kullandi.

Türkiye'de 21 sehir hastanesi açtiklarini kaydeden Çavusoglu, "Sehir hastanelerinde, vatandaslarin baska bir yere ihtiyaç duymadan her türlü hizmetini veriyoruz. 'Sehir hastanelerine ne gerek var, lüzumsuz masraf' diyenler de oldu. Salgin döneminde bu yatirimlara ne kadar ihtiyacimizin oldugunu gördük." diye konustu.

Yogun bakim ünitelerini yatirimlarla 18 kat arttirdiklarini aktaran Çavusoglu, sunlari paylasti:

"Pandemi döneminde yogun bakim ünitelerinde zorluk yasamadik. Yatirim yaparsaniz, gelecegi düsünürseniz en kötü sartlarda bile vatandaslarimiza hizmet sunabilirsiniz. Evde saglik hizmetlerini baslattik. Bu hizmetten 2 milyon vatandasimiz yararlandi. Erken teshis tarama ve egitim merkezi sayisini 11'den 336'ya çikardik. Bu rakama 42 de mobil tarama merkezini ilave ettik. Cumhurbaskanimiz liderliginde, 21 yilda 738'i hastane olmak üzere, 3992 saglik tesisini tamamlayarak milletin hizmetine sunduk."

Çavusoglu, geçen yil yurtdisindan 167 vatandasi, tedavi için ambulans uçak ile Türkiye'ye getirdiklerinin altini çizdi.

Türkiye'nin kalkinmasi için saglik turizminin de önemli olduguna isaret eden Çavusoglu, turizm geliri kadar saglik turizminden de gelir elde etmeyi istediklerini vurguladi.

Açilis törenine, Antalya Valisi Ersin Yazici ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da katildi.