Disisleri Bakani Çavusoglu, Antalya'da gazetecilerle bulustu:Süleyman Elçin- "Bizler milletin refah seviyesini arttiracak atilimlari konusurken onlar milletine düsman odaklara özgürlük vaatleri veriyor"- "Birkaç oy alabilmek için sirtini teröristlere, Pensilvanya'ya dayayanlarla ittifak yapmalarindan vatandaslarimizin rahatsiz ve huzursuz oldugunu gördüm. Kendi seçmenini görmezlikten gelerek tüm politikalarini ajanslarin tavsiyesi ile algi olusturmak üzerine yapanlarin sonu yine hüsran olacakti

Disisleri Bakani Çavusoglu, Antalya'da gazetecilerle bulustu:Süleyman Elçin- "Bizler milletin refah seviyesini arttiracak atilimlari konusurken onlar milletine düsman odaklara özgürlük vaatleri veriyor"- "Birkaç oy alabilmek için sirtini teröristlere, Pensilvanya'ya dayayanlarla ittifak yapmalarindan vatandaslarimizin rahatsiz ve huzursuz oldugunu gördüm. Kendi seçmenini görmezlikten gelerek tüm politikalarini ajanslarin tavsiyesi ile algi olusturmak üzerine yapanlarin sonu yine hüsran olacakti

ANTALYA (AA) - Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Bizler milletin refah seviyesini arttiracak atilimlari konusurken onlar milletine düsman odaklara özgürlük vaatleri veriyor." dedi.

Antalya'dan AK Parti milletvekili adayi gösterilen Çavusoglu, Konyaalti ilçesindeki bir otelde, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Çavusoglu, burada yaptigi açiklamada, basin emekçileri basta olmak üzere Türkiye markasina katki saglayan tüm isçilerin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü tebrik ettigini söyledi.

Antalya'da ilçe ilçe sokak sokak çalisarak halkin nabzini tuttuklarini, beklentileri dinlediklerini ifade eden Çavusoglu, 21 yilda asirlik sorunlari çözerek 81 ili adeta yeniden insa ettiklerini kaydetti.

Ecdadin biraktigi mirasa layik olmak için 21 yildir yatirimlarla eserlerle demokrasi ve kalkinma hamleleriyle cumhuriyeti yeni yüzyilina hazirladiklarini anlatan Çavusoglu, "Antalya'ya son 21 yilda 145 milyar lirayi asan kamu yatirimlari yaptik. Her ilçemize yeni Türkiye'ye yakisan modern kamu hizmetleri binalari kazandirdik. Yenilerini de yapmaya devam ediyoruz." diye konustu.

Çavusoglu, Türkiye'de oldugu gibi Antalya'ya da birçok ilki yasattiklarini vurgulayarak, sözlerini söyle sürdürdü:

"2008'de sehri dogal gazla tanistirdik. Son 21 yilda 14 ögrenci yurdu, 135 spor tesisi, 8 gençlik merkezini kente kazandirdik. Ögrenci yurtlari kapasitesini 2 bin 764'ten 21 bin 870'e çikardik. Antalyaspor ve Alanyaspor'a modern stadyumlar yaptik. Ülkemiz en fazla ziyaret edilen 3'üncü ülke oldu. 229 mavi bayrakli plaj ile Antalya dünyada birinci siraya yükseldi. 2002 yilinda Antalya'ya 4 milyon 956 bin turist gelirken, 15 milyon 208 bin ile turist rekoru kirdik. Bu rakami da geçecegimizi görüyoruz."

- "Hedefimiz Antalya'da 10 üniversite"

Antalya Diplomasi Forumu ile Antalya'nin diplomasinin merkezi haline geldigine isaret eden Çavusoglu, kentte NATO, G-20 gibi üst düzey 13 farkli etkinlige ev sahipligi yaptiklarini söyledi.

Antalya'ya 16 bin 997 derslik ile 1277 egitim kurumu, 342 spor salonu ve 1332 kütüphane yaptiklari bilgisini veren Çavusoglu, söyle devam etti:

"Kentteki üniversite sayimizi 5'e çikardik. Manavgat ve Kepez'e kazandiracagimiz üniversiteler ile bunu 7'ye çikartacagiz. Hedefimiz Antalya'da 10 üniversite. Ayni zamanda Antalya bir saglik üssü oldu. Sehrimize 18 devlet hastanesini kazandirdik. 1400 yatakli Antalya Sehir Hastanesinin de yüzde 80'i bitti, birkaç ay içerisinde hasta kabulüne baslayacak. Bu yatirimlar hemsehrilerimize sifa sunarken Antalya'yi da saglik turizmi alaninda lider pozisyona getiriyor."

- "Dijital diplomaside dünyada 5'inci siradayiz"

Bakan Çavusoglu, Antalya'dan yapilan ihracatin 2,75 milyar dolara ulastigini, ihracatin önündeki engelleri kaldirdiklarini kaydetti.

AK Parti'nin ulasimda bir marka oldugunu belirten Çavusoglu, "Kara yolu agimizi Antalya'da 1775 kilometreye ulastirarak ulasimi daha hizli, konforlu ve güvenli hale getirdik. 2022 yili sonu itibariyla 26,5 kilometre uzunlugunda 21 tüneli sehrimize kazandirdik. Demirkapi Tüneli ve baglanti yollarinin açilisini çarsamba günü yapacagiz. Antalya'da havalimanlarina da 32 milyon yolcu iniyor. Kapasitesi ise 36,5 milyon yolcu. Bu kapasiteyi terminal ve pistlerle 80 milyona çikartiyoruz. Antalya'yi 2 farkli güzergahta hizli trenle bulusturacagimizi paylasmistik. Etüt çalismalarimizda sona geldik. Antalya-Alanya otobani 26 Haziran'da ihaleye çikacak. Bu otobanin yaninda bir rayli sistem de planliyoruz." ifadelerini kullandi.

Çavusoglu, attiklari adimlarla küresel gida ve enerji güvenligini sagladiklarini, Türkiye'yi de savasin etkilerinden uzak tuttuklarini ve yaptirimlardan koruduklarini anlatarak, "Yillardir izlenen politikalar sayesinde ülkemizin imajina, marka degerine katki sagladik. Dünyada yükselen yabanci karsitligina, irkçiliga, Islam düsmanligina karsi sesini en fazla yükseltebilen ülke Türkiye oldu. Dijital diplomaside dünyada 5'inci siradayiz. Daha önemlisi kaybettigimiz çok önemli bir degeri kendimizde yeniden kesfettik. 6 asir 3 kitaya adalet dagitmamizi saglayan bir ruhu yeniden kesfetmeye ihtiyacimiz vardi." diye konustu.

-"Milletimiz gereken cevabi 14 Mayis'ta verecektir"

Daha güçlü Türkiye hedefi için çalisirken karsilarinda yerli ve milli suurla hareket eden bir muhalefeti görememenin de üzüntüsü içerisinde olduklarini dile getiren Çavusoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bizler milletin refah seviyesini arttiracak atilimlari konusurken onlar milletine düsman odaklara özgürlük vaatleri veriyor. Antalya'da her ilçemizi gezdik. Sahada gördügüm bir gerçegin altini çizmek istiyorum. Antalya'da IYI Parti'ye oy vermis milliyetçi hemsehrilerimiz, CHP'ye oy vermis devletçi kardeslerimiz sirtini terör örgütlerine dayayanlarla olusturulan bu çikar masasindan çok rahatsiz. Farkli görüslerde olabilir ama vatansever insanlar. Birkaç oy alabilmek için sirtini teröristlere, Pensilvanya'ya dayayanlarla ittifak yapmalarindan vatandaslarimizin rahatsiz ve huzursuz oldugunu gördüm. Kendi seçmenini görmezlikten gelerek tüm politikalarini ajanslarin tavsiyesi ile algi olusturmak üzerine yapanlarin sonu yine hüsran olacaktir. Ajanslarin algi operasyonlarina alet olduklarini Antalya'da 12 gün zorla söndürdügümüz yangin çalismalarimiz sirasinda gördük. Yangini söndürmek için gece gündüz çalisirken hepsi bir yerlerde ajanslarin yönlendirmesiyle farkli filimler çekiyorlardi. Ev ev dolastilar, farkli illerden kadinlari getirdiler. Bildiri dagittilar 'sakin imza atmayin, AK Parti iktidari sizin evlerinizi yapmayacak, sizi dolandiracak.' dediler. Biz vatandaslarin yarasini sararken, bir taraftan da fitne saçanlari görünce çok üzülmüstük."

Türkiye'nin asirlik sorunlarini giderirken, dünya ile rekabet eden seviyeye çikartmanin hakli gururunu yasarken muhalefetin her icraatin önüne arkasina bir yalan sigdirip vatandaslarin zihinlerine ket vurmaya çalistigini ifade eden Çavusoglu,"Oysa daha iyisini yapacaginizi söyleyebilirsiniz. Yapilanlari kötülemenin bu millete de vatanda da bir faydasi yok. Milletimiz görüyor ve gereken cevabi 14 Mayis'ta verecektir. Türkiye, 21 yil öncesinin Türkiye'sinden daha zengin, özgür demokratik, daha sivil ve dala güçlüdür." degerlendirmesinde bulundu.

Toplantiya, AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Idris Tas da katildi.