Dalsan Alçi ile Saint-Gobain Rigips Alçi güçlerini birlestirdiFurkan Gençoglu

Dalsan Alçi ile Saint-Gobain Rigips Alçi güçlerini birlestirdiFurkan Gençoglu

ISTANBUL (AA) - Dalsan Alçi ile dünyanin bu alandaki en önemli firmalari arasinda yer alan Saint-Gobain’in Türkiye’deki sirketlerinden Saint-Gobain Rigips Alçi arasinda imzalanan ortaklik anlasmasi, Rekabet Kurulu izin sürecinin tamamlanmasiyla resmiyet kazandi.

Dalsan Alçi'dan yapilan açiklamaya göre, bu ortaklik ile insaat sektöründe, Türkiye ekonomisine de katki saglayacak önemli bir yabanci yatirim gerçeklesmis oldu.

Sirketlerin birlesmesi ile ilgili çalismalar yapilirken, iki sirketin mevcut tüzel kisiliklerini, üretim ve hizmetlerini ayni sekilde sürdürecegi açiklandi. Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan sirketler yüzde 50-yüzde 50 ortaklik payi ile tek bir çati altinda birleserek faaliyetlerine "Dalsan Alçi Sanayi ve Ticaret AS" tüzel kisiligi altinda devam edecek.

Bu birlesme ile toplam 5 tesiste yaklasik 100 milyon metrekare alçi levha, 2 milyon tondan fazla paketlenmis veya silo ile sevk edilebilen yapi malzemeleri ile 50 milyon metrenin üzerinde kuru duvar sistem profili üretilmesi hedefleniyor.

Yeni yapi, her iki sirketin bilgi birikimleri, deneyimleri ve büyüyen alçi ve alçi levha kapasiteleri sayesinde müsterilerine yenilikçi, sürdürülebilir ve hafif insaat çözümleri sunmasina olanak taniyacak. Bu çözümler bir taraftan yurt içinde artan talebi karsilarken diger taraftan da sektör ihracatini artirip ülke ekonomisine katma deger saglayacak. Bu ortaklikla olusan güç birliginin yakin cografyalarda da sürmesi amaçlaniyor.