Adalet Bakani Bozdag, Sanliurfa'da trambüslerin sefere baslatilmasi töreninde konustu:Kemal Karadag- "Kandil'in eli kanli teröristleri Kiliçdaroglu'nu destekleme ve Cumhur Ittifaki'ni iktidardan indirme açiklamasi yapti. Simdi de HDP, Yesil Sol Parti ve diger Emek ve Özgürlük Ittifaki'nin içinde olan herkes diyor ki 'Biz Kiliçdaroglu'nu destekleyecegiz.' O zaman sormak bizim hakkimiz degil mi? Bu terör örgütleri sizi niye destekliyor? Bu terör örgütlerine destek verenler sizi niye destekliyor"-

Adalet Bakani Bozdag, Sanliurfa'da trambüslerin sefere baslatilmasi töreninde konustu:Kemal Karadag- "Kandil'in eli kanli teröristleri Kiliçdaroglu'nu destekleme ve Cumhur Ittifaki'ni iktidardan indirme açiklamasi yapti. Simdi de HDP, Yesil Sol Parti ve diger Emek ve Özgürlük Ittifaki'nin içinde olan herkes diyor ki 'Biz Kiliçdaroglu'nu destekleyecegiz.' O zaman sormak bizim hakkimiz degil mi? Bu terör örgütleri sizi niye destekliyor? Bu terör örgütlerine destek verenler sizi niye destekliyor"-

SANLIURFA (AA) - Adalet Bakani Bekir Bozdag, "Kandil'in eli kanli teröristleri Kiliçdaroglu'nu destekleme ve Cumhur Ittifaki'ni iktidardan indirme açiklamasi yapti. Simdi de HDP, Yesil Sol Parti ve diger Emek ve Özgürlük Ittifaki'nin içinde olan herkes diyor ki 'Biz Kiliçdaroglu'nu destekleyecegiz.' O zaman sormak bizim hakkimiz degil mi? Bu terör örgütleri sizi niye destekliyor? Bu terör örgütlerine destek verenler sizi niye destekliyor?" dedi.

Sanliurfa'dan AK Parti milletvekili adayi olan Bozdag, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesince hizmete sunulan trambüslerin sefere baslatilmasi töreninde konustu.

Trambüslerin bir yil süresince ücretsiz olacagini ifade eden Bozdag, yeni araçlarin ulasimda kolaylik saglayacagini belirtti.

"Isimiz hizmet, gücümüz millet" anlayisiyla Türkiye'nin dört bir yanini santiyeye çevirdiklerini aktaran Bozdag, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in eserlerle, projelerle Türkiye'ye hizmet eden bir lider oldugunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanini köprülerle otobanlarla donattiklarini kaydeden Bozdag, ulasim alaninda yapilanlari anlatti. Bekir Bozdag, "Fatih Sultan Mehmet Han karadan gemileri denize indirirken, onun torunu Recep Tayyip Erdogan Beyefendi, denizin dibinde, karanin altinda hem tren hem yol geçiren lider oldu. Hizmet budur." dedi.

Hava ulasiminda da tarihi adimlar attiklarinin altini çizen Bozdag, hava yolunu halkin yoluna dönüstürdüklerini belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in durdurulmak istendigini vurgulayan Bozdag, "Hava yolunda, enerjide, tarimda merkez oluyor. Silah üretiminde dünya pazarina adimini atti, pazara hakim olmaya basliyor. 'Aman bu adami durdurmak lazim. Tayyip Bey durmazsa bizim pazar paylarimiz düsecek, Türkiye daha güçlenecek, daha büyük merkez haline gelecek.' Dogru adimlarla 'durmak yok yola devam' diyoruz." ifadelerini kullandi.

Deniz ulasiminda da yapilanlari anlatan Bozdag, Mavi Vatan'da petrol ve dogal gaz arayan bir Türkiye'ye gelindigini söyledi.

- "Denizlerin altinda ve içinde olan zenginlikleri bulmak ana gayelerimizden biridir'

Bakan Bozdag, söyle devam etti:

"Baskalari ne derse desin, 'Bu Mavi Vatan bizim ana vatanimizin parçasidir' diyor orada da arayisimizi sürdürüyoruz. Eger aramasaydik bugün Eregli'deki dogal gazi bulamazdik. Biz, bu adimlari atarken bugün konusanlar 'Israf ediyorlar, falana filana para kazandiriyorlar' diye elestiriyorlar. Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Berat Albayrak Beyefendinin, Cumhurbaskanimizin bu islerde çok emekleri var. Allah ikisinden de razi olsun. Neler yaptilar, ne iftiralar attilar. Simdi dogal gaz evlerde mi? Evlerde. Yerin altinda ve üstünde, denizlerin altinda ve içinde olan zenginlikleri bulmak, bu milletin emrine sunmak bizim ana gayelerimizden biridir."

Türkiye'nin yürüyüsünü durdurmak isteyenlere izin verilmemesi gerektigini vurgulayan Bozdag, bugünlere siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve güven ortamiyla gelindigini aktardi.

Millet Ittifaki'ni elestiren Bozdag, söyle konustu:

"Simdi bakin ne diyorlar? Biz efendim bir tane cumhurbaskani adayimiz var ama yaninda da kaç tane, 6 tane cumhurbaskani yardimcisi adaylari var. Yani siz 7 kisiyle, 8 kisiyle bir bakkali yönetebilir misiniz? Bir marketi yönetebilir misiniz? Simdi bunlar kalkmislar, genel baskanlar, 'Biz güçlü adamlariz' diyorlar ama belli ki güçleri yetmiyor, iki tane de belediye baskaniyla takviye yapiyorlar. Takviye ile stepne ile bu ülke yol alir mi? Almaz. Ne yaparlarsa yapsinlar, Türkiye'ye vadettikleri sey çok net söylüyorum; kriz, kaos, kavga, zayif iktidar, istikrarsizlik ve yönetilemez bir Türkiye'dir. Allah bunlara firsat vermesin, aziz milletimiz bunlara firsat vermesin. Daha simdiden memleketi nasil paylasacaklarini konusuyorlar, degerlendiriyorlar. Allah'in izniyle bu milletin basireti bütün bunlarin hepsini yok etmeye fazlasiyla yeter."

- "Hangi taahhütleri verdiniz? Çikin açiklayin"

Emek ve Özgürlük Ittifaki'nin Cumhurbaskani Seçiminde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nu destekleme karari aldigini hatirlatan Bozdag, sunlari söyledi:

"Bugün biraz önce haberlere de yansidi, orada da görüyoruz ki bir açiklama yaptilar, Emek ve Özgürlük Ittifaki, ne dedi? 'Biz, Millet Ittifaki adayi Kiliçdaroglu'nu destekleme kararimizi açikliyoruz.' dediler. Arkasindan da 'Herkesi Kiliçdaroglu'na oy vermeye davet ediyoruz' diye çagrida bulundular. Önce aday çikarmadilar. Simdi de kararlarini açikladilar. IYI Partiye de digerlerine de soruyorum, 'Terörün gölgesi olan yerde biz olmayiz' diyordunuz. Gelecek Partisi, CHP hepsi, 'Teröre lanet olsun' diyorlar. Soruyorum, Kandil'in eli kanli teröristleri Kiliçdaroglu'nu destekleme ve Cumhur Ittifaki'ni iktidardan indirme açiklamasi yapti. FETÖ terör örgütü, ayni açiklamalari yapiyor. Diger terör örgütlerinin tamami da ayni açiklamalari yapiyor.

Biden, zaten baskan olmadan önce benzer açiklama yapmisti. Simdi AB'nin bazi ülkeleri de bu konuda açiklamalar yapiyor. Hatta bazi basin yayin organlari, eli kalem tutan, agzi laf yapan muhalefet edecek için ilan verdiler, eleman aldilar. Simdi de HDP, Yesil Sol Parti ve diger Emek ve Özgürlük Ittifaki'nin içinde olan herkes diyor ki 'Biz Kiliçdaroglu'nu destekleyecegiz.' O zaman sormak bizim hakkimiz degil mi? Bu terör örgütleri sizi niye destekliyor? Bu terör örgütlerine destek verenler sizi niye destekliyor? Türkiye'nin zayiflamasini isteyen, zayif ve güçsüz Türkiye isteyen yabanci ülkeler sizi niye destekliyor? Onlarla ne konustunuz? Onlara bir söz verdiyseniz, hangi sözleri verdiniz? Taahhütleriniz varsa, hangi taahhütleri verdiniz? Çikin açiklayin."

Bakan Bozdag, sunlari kaydetti:

"Bu kadar destek açiklamalarinin arkasinda, altinda, üstünde, yaninda bir sey yok mu? Var. Öyleyse alemi kör, herkesi sersem sanmaktan vazgeçin. Bir yandan 'Terörün gölgesi olursa biz oradan kalkariz' diyor, öbür yandan gölge mölge degil terör hakim oluyor daha 'Bizi bunlarla bizi kimse yan yana koyamaz.' Nasil olacak? Elleri ellerine degmemis, biz degdi diyor muyuz? 'Sizi destekliyorlar' diyoruz, 'size oy vermeye çagiriyorlar' diyoruz. Bunun altindaki hesabi, niyeti görmek buna göre Türkiye'nin istikametini çizmek Sanliurfalilarin elindedir. Türkiye'nin gelecegini terör örgütleri tayin edemez. Türkiye'nin gelecegini ABD, AB ve baska bazi uluslararasi örgütler, karanlik çevreler degil Sanliurfalilarin helal ve temiz oylari belirleyecektir."

Bozdag, 15 seçimdir "büyük yürüyüsü" durduramayanlarin 16'nci seçimde de bunu durduramayacagini vurguladi.

Cumhurbaskani Seçiminin ilk turda bitecegini ve Erdogan'in yeniden Cumhurbaskani seçilecegini belirten Bakan Bozdag, TBMM'de de Cumhur Ittifaki'nin çogunlukta olacagini kaydetti.

Bozdag, Ticaret Borsasi'ndaki toplantida Cumhurbaskani Erdogan'la telefonla görüstügünü bildirerek, Erdogan'in Sanliurfalilara selam gönderdigini söyledi.

Törene Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül ile çok sayida vatandas katildi.

Konusmalarin ardindan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanliginin idari hizmet binasinin açilisini yapan Bozdag, sefere baslatilan trambüsü sürdü.