AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag, Giresun'da konustu:Atakan Çitlak- "Dünyanin bu kadar gergin bir süreçten geçtigi bir zamanda, hem hakki, hakikati, dogruyu haykirmasi hem de arabuluculuk noktasinda ciddi bir potansiyelinin olmasi ülkemizin kiymeti ve degerini daha da artiriyor" - "Azerbaycan operasyonu basladi, 24 saat geçti, operasyon devam ediyor, CHP'den bir tane açiklama yok"

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag, Giresun'da konustu:Atakan Çitlak- "Dünyanin bu kadar gergin bir süreçten geçtigi bir zamanda, hem hakki, hakikati, dogruyu haykirmasi hem de arabuluculuk noktasinda ciddi bir potansiyelinin olmasi ülkemizin kiymeti ve degerini daha da artiriyor"
- "Azerbaycan operasyonu basladi, 24 saat geçti, operasyon devam ediyor, CHP'den bir tane açiklama yok"

GIRESUN (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, "Dünyanin bu kadar gergin bir süreçten geçtigi bir zamanda, hem hakki, hakikati, dogruyu haykirmasi hem de arabuluculuk noktasinda ciddi bir potansiyelinin olmasi ülkemizin kiymeti ve degerini daha da artiriyor." dedi.

Dag, "Sehir Bulusmalari" programi kapsaminda geldigi Giresun'da, partisinin il baskanliginda basin toplantisi düzenledi.

"Simdi bizim önümüzde kongre var. Biz kongrede insallah yerel seçim startini vermis olacagiz" ifadesini kullanan Dag, bu kongrede ana mottolarinin "Türkiye Yüzyili için hep yeni, hep ileri" oldugunu aktardi.

Dag, Türkiye Yüzyili hedefini geçen sene 28 Ekim'de Ankara Spor Salonu'nda verdiklerini, "Türkiye Yüzyili basliyor" dediklerini belirterek, "Seçim kampanyasi boyunca 'Türkiye Yüzyili basliyor'u hep bir üst baslik olarak kullandik. Hep onu hedef olarak koyduk. Hedefimiz o. Sag olsun milletimiz de bu vizyonumuza inandi, güvendi. Mayista da destegi verdi." diye konustu.

Birilerinin her seferinde AK Parti'ye ömür biçmeye çalistigini kaydeden Dag, "Hep 'ANAP gibi olacak, yok DYP gibi olacak', 2008 ve 2009'da da ben bunlari duyardim. AK Parti'ye ömür biçenlere; hiç AK Parti'ye ömür biçmeyin. AK Parti 2001'de kuruldugu günkü kadar yeni. AK Parti hep ileriyi, ufku, bu ülkenin daha büyük ilerlemesini, bu milletin daha müreffeh bir yasam sürmesini hedefler. Bu kongrede yerel seçim startimizi da verip yerel seçimlere dolu dizgin çalismaya devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Dünyadaki bu kutuplarla müzakere eden tek ülke Türkiye"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in BM Genel Kurulu'na hitabi ve ABD ziyaretine deginen Dag, "Cumhurbaskanimizin 13. kez BM kürsüsünden dünyaya hitabi ve sonrasinda uluslararasi basin ve kamuoyunun izlenimlerine bakacak olursak, neredeyse o kadar cumhurbaskani ve basbakan o kürsüde hitap etti ama dünyada yanki bulan, her bir cografyadan ses veren konusmanin Cumhurbaskanimiz tarafindan yapilmasi çok önemli. Aslinda bu Türkiye'nin gelmis oldugu dis politika noktasindaki asamayi, Türkiye'nin lider ülke olma potansiyeli hususundaki adimlarini çok net sekilde gösteriyor." ifadelerini kullandi.

Dag, söyle devam etti:

"Dünyanin bu kadar gergin bir süreçten geçtigi bir zamanda, hem hakki, hakikati, dogruyu haykirmasi hem de arabuluculuk noktasinda ciddi bir potansiyelinin olmasi ülkemizin kiymeti ve degerini daha da artiriyor. Çünkü dünya liderleri uzun zamandir artik birbirleriyle konusmuyor. ABD Rusya ile konusmuyor. Çin ABD ile konusmuyor. Dolayli toplantilarda birtakim sözler, ifadeler, sert mesajlar söyleniyor ama neticesinde hayata geçen müzakere etme süreci degil. Dünyadaki bu kutuplarla müzakere eden tek ülke Türkiye. Tek lider de Recep Tayyip Erdogan."

- "Azerbaycan operasyonu basladi, 24 saat geçti, operasyon devam ediyor, CHP'den bir tane açiklama yok"

Hamza Dag, Karabag'da bir sürecin yasandigini ifade ederek, söyle konustu:

"Önceki Karabag savasinda dost ülke Azerbaycan'in sonuna kadar yaninda oldugumuzu ifade edip 44 günde de netice almasinda çok büyük katkimiz olmustu. Simdi de Azerbaycan, antiterör operasyonu baslatti. Antiterör operasyonuna da basta Sayin Cumhurbaskanimiz bizzat BM kürsüsünden ifade ederek, hem parti yetkililerimiz hem de hükümet üyelerimiz bu konuda Azerbaycan'in sonuna kadar arkasinda oldugumuzu ifade ettiler. Burada üzücü olan nokta su; gerçekten bazi 'bam teli' diyebilecegimiz noktalar var ki buralarda muhalefetin tavri artik siyasi olmaktan çikmistir. Azerbaycan operasyonu basladi, 24 saat geçti, operasyon devam ediyor, CHP'den bir tane açiklama yok. Bir öncekinde hatirlarsak, operasyonu kesecek birtakim ifadeler vardi. Simdi de bir bakiyorsunuz, her konuda konusan CHP, CHP yetkileri bu konuda konusmamistir. Bunu da kamuoyunun vicdanina havale ediyoruz."

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag, daha sonra Giresun Ticaret ve Sanayi Odasi'nda basina kapali gerçeklestirilen toplantida esnafla bir araya geldi.