Tunus'ta son 48 saatte 58 düzensiz göçmenin cansiz bedenine ulasildiYosra Ouanes,Muhammed Emin Canik

 Tunus'ta son 48 saatte 58 düzensiz göçmenin cansiz bedenine ulasildiYosra Ouanes,Muhammed Emin Canik

TUNUS (AA) - Tunus'ta, son 48 saatte ülkenin sahil bölgelerinde 58 düzensiz göçmenin cansiz bedenine ulasildigi, çogu Sahra Alti Afrika ülkelerinden olmak üzere 1242'sinin de kurtarildigi açiklandi.

Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el-Cebabli, konuya iliskin sosyal medya hesabindan açiklamada bulundu.

Engellenen göç girisimlerine dair de bilgi veren Cebabli, sunlari kaydetti:

"Pazar günü Safaks, Karkana ve Mehdiyye sehirlerinde 39 düzensiz göç girisimi engellendi, 30 kisinin cansiz bedenine ulasildi ve 773 kisi kurtarildi. Pazartesi günü ulusal güvenlik birimleri, 12 düzensiz göç girisimini engelledi, 469 kisiyi kurtardi ve 28 kisinin cansiz bedenine ulasti."

Düzensiz göçmenlerin Italya kiyilarina yöneldigini aktaran Cebabli, "Kurtarilanlarin ve cesetlerine ulasilanlarin çogu Sahra Alti Afrika ülkelerine mensup. Böylece 51 düzensiz göç girisiminin önüne geçildi." ifadelerini kullandi.

Her yil binlerce Afrikali düzensiz göçmen, daha iyi bir yasam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulasmak için Tunus'a geliyor.

Uzun yillar Tunus'ta göçmen mahallelerinde yasayan Sahra Alti Afrika ülkelerinden gelen göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi ise denizde can veriyor.