Trendyol’un afet bölgesine destegi 1 milyar lirayi astiBekir Ömer Fansa- Trendyol Grup Baskani Çaglayan Çetin: - "Su an itibariyla gönüllü Trendyol saha ekibimiz 1300 kisi. Halen sahada afet lojistik yönetimine destek olmaya devam ediyoruz. Motosiklet, minivan gibi 2 bin aracimiz bölgede. Kendi kaynaklarimizdan 405 tir malzeme gönderdik"

Trendyol’un afet bölgesine destegi 1 milyar lirayi astiBekir Ömer Fansa- Trendyol Grup Baskani Çaglayan Çetin:
- "Su an itibariyla  gönüllü Trendyol saha ekibimiz 1300 kisi. Halen sahada afet lojistik yönetimine destek olmaya devam ediyoruz. Motosiklet, minivan gibi 2 bin aracimiz bölgede. Kendi kaynaklarimizdan 405 tir malzeme gönderdik"

ADANA (AA) - Trendyol Grup Baskani Çaglayan Çetin, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illere su ana kadar 1 milyar liranin üzerinde destek sagladiklarini bildirdi.

Çetin, 6 Subat'taki depremlerin etkili oldugu bölgede ekonomi ve e-ticaretin gelistirilmesine katki saglamak amaciyla açilisi erkene çekilen Trendyol Adana Aktarma Merkezi'nde düzenlenen basin toplantisinda, 500 milyon lira yatirimla faaliyete geçirilen 20 bin metrekarelik tesisin bölgedeki en büyük aktarma merkezi olma özelligi tasidigini söyledi.

Merkezin açilisini yil ortasinda yapmayi planladiklarini aktaran Çetin, "Yasadigimiz afetle beraber öncelikli olarak acil ihtiyaçlarin karsilanmasinin ardindan bölgeye daha uzun vadeli ve kalici fayda saglamayi hedefledik. Bu dogrultuda da bölge ekonomisinin toparlanmasi, istihdam yaratilmasi ve çarklarin bir an önce yeniden dönmesi için aktarma merkezimizi daha erken faaliyete geçirme karari aldik." dedi.

Çetin, yakin tarihte Ankara'da daha yüksek kapasiteli aktarma merkezini hizmete alacaklarini dile getirdi.

Geçen yil 10,5 milyar lira olan ticaret hacmini bu sene 16 milyar liraya çikarmak isteyen afet bölgesindeki saticilarin bu hedefe ulasmasi için desteklerini sürdüreceklerini kaydeden Çetin, "Bölgeye 3 yilda saglayacagimiz ticaret hacmi 70 milyar lirayi bulacak. Ayni zamanda bölgedeki 35 bin saticimiza bu yildan baslayarak Almanya ve Azerbaycan basta olmak üzere yurt disi satislarina baslatmayi ve tüm dünyada satis yapabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de teknoloji, egitim ve dil entegrasyonu basta olmak üzere her türlü destegi verecegiz." ifadesini kullandi.

Çetin, Trendyol markali ürünlerin Türkiye'deki 420 üretici tarafindan 4 bin yerli isletmede üretildigi bilgisini verdi.

Afet bölgesinde Trendyol markali ürünleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalisanin bulundugunu anlatan Çetin, "Bölgeye ciddi istihdam ve ticari katki saglayan bu isletmelerimizin tekrar ayaga kalkarak üretime baslamasi için tüm gücümüzle destek olmaya devam edecegiz. Yil sonuna kadar bölgedeki Trendyol markali ürün üreticilerimize sagladigimiz geliri bir önceki seneye göre 3 kat artirarak yaklasik 1 milyar liraya çikarmayi hedefliyoruz." açiklamasinda bulundu.

Üretim hacminin daha fazlasini deprem bölgesine kaydirmak amaciyla bölgedeki mevcut üreticilerinin siparis adetlerini artirmayi planladiklarina deginen Çetin, bölgeden yeni üreticileri de ekosisteme dahil edeceklerini belirtti.

- Türkiye Ulusal Risk Kalkani Toplantisi’na çagrilan tek özel sirket Trendyol oldu

Çaglayan Çetin, Trendyol’un aktarma merkezi yönetim tecrübesi ve operasyon yetkinlikleriyle afet desteklerinin lojistik süreci açisindan büyük önem tasiyan Kayseri, Adana ve Gaziantep ana aktarma merkezlerinin yönetimini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi koordinasyonunda üstlendikleri bilgisini paylasti.

Afet yönetiminde lojistik ve insan gücünün önemine isaret eden Çetin, "Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde gerçeklestirilen 100'den fazla bilim insanin katildigi Türkiye Ulusal Risk Kalkani Toplantisi’na çagrilan tek özel sirket biz olduk. Burada olasi Istanbul depremi için ön hazirliklarin nasil olmasi gerektigi ile ilgili görüslerimizi aktarma firsati bulduk. Bu deneyimlerimizi ve yetkinliklerimizi bundan sonra da katkimizin olacagi tüm platformlarda da paylasmak istiyoruz." degerlendirmesini yapti.

Çetin, bölge ve bölge halki ayaga kalkana kadar çalisacaklarini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi'nin depremin ilk haftasinda yardimlar için Kayseri, Adana ve Gaziantep'teki üç aktarma merkezini kullandigini bildiren Çetin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bakanliklarimizin ricasiyla ve koordinasyonuyla beraber bu 3 büyük aktarma merkezinin operasyonunu Trendyol olarak biz devraldik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi'na destek olarak bütün kendi bilgi birikimimizi, tecrübemizi kullandik. Bütün operasyon müdürü arkadaslarimiz 3 depoda da halen görev yapmakta. Su an 1300 kisi gönüllü Trendyol saha ekibimiz var. Halen sahada afet lojistik yönetimine destek olmaya devam ediyoruz.

Motosiklet, minivan gibi 2 bin aracimiz bölgede. Kendi kaynaklarimizdan 405 tir malzeme gönderdik. 14 özel uçagi yine bu bölgeye malzeme gönderdik. 3,5 milyon adedin üzerinde ekipman ve temel ihtiyaç malzemesi getirmisiz. Böyle zamanlarda finansal rakam söylemek istemiyoruz ama çok soru geliyor. Trendyol olarak deprem bölgesine su ana kadar 1 milyar liranin üzerinde destek sagladik, saglamaya da devam edecegiz. Bugüne kadar 2,5 milyon adet sicak yemek ve temel gida yetistirebildik bölgeye. Su an bölgedeki 65 restoran ve 30 seyyar mutfak ile sicak yemek çikariyoruz."

- Trendyol'un uluslararasi çagrisina en çok destek Hindistan'dan

Çetin, uluslararasi yardimda kullanilmasi için teknoloji ekibinin büyük gayretiyle Ingilizce dilinde kisa sürede "earthquake.trendyol.com" aplikasyonun gelistirdiklerini, global ve e-ticaret platform ortaklariyla bunu 70'in üzerindeki ülkenin e-ticaret platformlarina entegre ettiklerini anlatti.

Global e-ticaret platformlari, is ortaklari, yatirimcilar ve yurt disindaki kanaat önderleriyle iletisime geçerek 170 milyondan fazla kisiye Türkiye’ye destek çagrisi yaptiklarini duyuran Çetin, “Simdiye kadar 1 milyonu askin kisi siteyi ziyaret etti. 70’ten fazla ülkeden kullanici 'earthquake.trendyol.com' araciligiyla hem yardim malzemesi hem de dijital kartlar araciligiyla maddi desteklerini ulastirdilar. En fazla destek veren ülkeler arasinda ilk sirayi Hindistan aldi." bilgisini paylasti.

Ayrica "El Clasico" olarak adlandirilan Barcelona-Real Madrid maçinda uygulamanin mesajlarinin maç süresince Camp Nou’daki skorboard ve saha içi panolar yer aldigini aktaran Çetin, sunlara dikkati çekti:

"Barcelona futbol takiminin yani sira kulübün vakfi olan Barça Foundation sosyal medya hesaplarindan, kadin futbol takimi ve basketbol takimlari da saha içi panolardan ve sosyal medya hesaplarindan earthquake.trendyol.com kanaliyla taraftarlarini Türkiye ile dayanismaya davet etti. Yilin en önemli futbol karsilasmalarindan olan El Clasico’yu 500 milyondan fazla kisinin izledigi tahmin ediliyor. Tüm dünyanin ilgisi buradayken depremzedelere de dikkat çekerek daha çok destege vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Çaglayan Çetin, depremlerin ardindan kamu kurumlarindan gelen acil ihtiyaç listesini ilk 24 saat içinde saticilarindan tedarik ettiklerini belirtti.

Acil ihtiyaçlar arasinda Türkiye'de üretimi olmayan ihtiyaç malzemeleri oldugunu kaydeden Çetin, "Örnegin çocuk uyku tulumu. Bu noktada Trendyol’un üretim gücünü devreye aldik. Platformumuz üzerinden gerçeklesen ticaret hacminin yüzde 70'ini yerli üretim ürünler olusturuyor. Bölgede Trendyol’a üretim yapan 83 üreticimiz var. Bu üretimi gerçeklestirebilecek tüm saticilarimizla tek tek iletisime geçerek binlerce outdoor çocuk uyku tulumunu ürettirdik ve hizlica bölgeye tedariklerini gerçeklestirdik." dedi.

Basin toplantisina, Trendyol Express'ten Sorumlu Baskan Ömür Batu Sengül, Trendyol Go'dan Sorumlu Baskan Austin Kim, Trendyol Grubu Insan Kaynaklari Baskani Beti Yuhay Almozlino, Trendyol Grubu Pazaryeri Satis ve Is Gelistirme Direktörü Özkan Çokaygil, Trendyol Grubu Pazarlama Iletisimi Direktörü Irem Yilandil ve Trendyol Grubu Kurumsal Iletisim Direktörü Irem Poyraz katildi.