Alanyaspor sistem degisikligine gidiyorMustafa Kurt- Teknik direktör Ersun Yanal: "Alanyaspor'da su anda bilinen tüm yanlislari geride birakip yepyeni bir sistem yaratiyoruz" - "Bu sistemi dünden bugüne kuramayiz ve bir maçla da vazgeçip yikamayiz"

Alanyaspor sistem degisikligine gidiyorMustafa Kurt- Teknik direktör Ersun Yanal:
"Alanyaspor'da su anda bilinen tüm yanlislari geride birakip yepyeni bir sistem yaratiyoruz"
- "Bu sistemi dünden bugüne kuramayiz ve bir maçla da vazgeçip yikamayiz"

ANTALYA (AA) - Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Akdeniz ekibinin iyi bir kadroya sahip oldugunu ancak dogru oynamayi ögrenmek için zamana gereksinim duydugunu belirtti.

Yanal, yaptigi yazili açiklamada "Geriden oyun kurarken kaptirdigimiz toplarla 14, savunma geçisinde ise 11 golü kalemizde gördük." vurgusunu yaparak, "Buna karsin hücum geçisi ve önde baskiyla üçer gol atabildik. Ligin en fazla gol yiyen dört takimindan biriyiz. Rakipler, dört maç disinda her karsilasmada gol atti. Sezon sonunda olmasi gereken yenilgi ve gol yeme barajina simdiden ulastik. Dis saha performansinda puan cetvelinin son sirasindayiz. Bu veriler bize oyunun sadece bir yönünü iyi oynadigimizi gösteriyor. Ayni sekilde davranmaya devam edemeyiz. Savunma ve hücum aksiyonlarimizi dogru yapmak zorundayiz. Oyuncu grubumuz, bunu basaracak kalitede." degerlendirmesinde bulundu.

Açiklamasinda teshis ve tedavinin çok net oldugunu aktaran Yanal, sunlari kaydetti:

"Bir Ersun Yanal takiminin karakteri bellidir. Ancak bu karaktere ulasmak zaman gerektirir. Corendon Alanyaspor'da su anda bilinen tüm yanlislari geride birakip yepyeni bir sistem yaratiyoruz. Bu sistemi dünden bugüne kuramayiz ve bir maçla da vazgeçip yikamayiz. O nedenle sabirla ve çok çalisarak hedefimize ulasacagiz. Evet, belki yolda maçlar da kaybedecegiz ancak sonuçta uzun vadede kazanacagiz."

Tecrübeli teknik direktör, takimlarinin coskulu, yenici, agresif ve sert olduguna dikkati çekerek, "Corendon Alanyaspor da bu karaktere yükselecek. Elimizdeki tüm bilimsel veriler ve kaliteli oyuncu grubu, bize güzel bir yarini gösteriyor. Bugün biraz sikinti yasiyor gibi görünsek de zaman ve sistem bizi basariya ulastiracak." ifadelerini kullandi.