Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, "FETÖ ile Uluslararasi Alanda Mücadele Sempozyumu"nda konustu:Kemal Karadag- "FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür. Genis bir alana yayilan bu uluslararasi terör örgütüne karsi hiç kuskusuz uluslararasi bir mücadele elzemdir"- "Bugün Bati'da terör örgütü PKK/PYD'ye sahip çikildigi gibi FETÖ'ye de kol kanat gerildigini görüyoruz. Güya ilimli Islam'in yüzü olarak pazarlayan çevreler FETÖ'nün antidemokratik, totaliter ve terörist yapisini gizlemeye çalisi

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, "FETÖ ile Uluslararasi Alanda Mücadele Sempozyumu"nda konustu:Kemal Karadag- "FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür. Genis bir alana yayilan bu uluslararasi terör örgütüne karsi hiç kuskusuz uluslararasi bir mücadele elzemdir"- "Bugün Bati'da terör örgütü PKK/PYD'ye sahip çikildigi gibi FETÖ'ye de kol kanat gerildigini görüyoruz. Güya ilimli Islam'in yüzü olarak pazarlayan çevreler FETÖ'nün antidemokratik, totaliter ve terörist yapisini gizlemeye çalisi

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür. Genis bir alana yayilan bu uluslararasi terör örgütüne karsi hiç kuskusuz uluslararasi bir mücadele elzemdir." dedi.

Altun, Iletisim Baskanliginda düzenlenen "FETÖ ile Uluslararasi Alanda Mücadele Sempozyumu"nda yaptigi konusmada, Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türkiye'nin ve dünyanin gördügü en kanli ve tehlikeli terör örgütlerinden biri oldugunu söyledi.

Türk milletinin ve devletin baslica düsmani olan örgütün, milletin din, egitim, sivil toplum, yardimlasma gibi degerlerini ve duygularini istismar ederek palazlanmis, kirli emellerini hayata geçirmek için devletin kurumlarina sinsice çöreklenmis karanlik bir çete oldugunu vurgulayan Altun, "FETÖ ayni zamanda radikal bir terör örgütüdür." ifadesini kullandi.

Altun, FETÖ'nün mankurtlastirdigi ve radikallestirdigi militanlarini devletlerin stratejik kurumlarina sizmak, ülkenin milli ve manevi hassasiyetlerini sömürmek için kullandigina isaret etti.

Paralel yapilanmalar olusturan FETÖ'nün, dis müdahalelerin, kumpaslarin, komplolarin, siddetin ve terörün kaynagi haline geldigini belirten Altun, söyle devam etti:

"FETÖ elebasi, militanlarina ülkenin bütün kurumlarinin can damarlarinda mevcudiyetlerini hissettirmeden çok ilerilere gitmeleri talimatini vermisti. Tüm kurumlarda güç ve kuvveti kendi cephelerine çekmek, FETÖ'nün her zaman en temel amaci olmustu. Bu örgüt 'amaca götüren her yol mübahtir' anlayisiyla, kendi çikarlari için yillarca bu ülkeye ve bu millete türlü türlü tezgahlar kurdu, kumpaslar düzenledi, ihanetler içine girdi. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçeklesmesine geçit vermedi. FETÖ'nün gerçek niyetini ifsa eden ve karanlik isler çevirdikleri düzene çomak sokan lider de yine Sayin Cumhurbaskani'miz oldu. Onun içindir ki FETÖ'nün önce yargi, emniyet ve istihbarattaki sizmalari kendisine ve onun liderligini yaptigi kadrolara karsi topyekun bir huruç hareketine giristi. Sayin Cumhurbaskani'miz FETÖ'cülerin devletten tamamen temizlenmesi için baslattigi süreci o zamanki tüm engelleme girisimlerine ragmen kararlilikla devam ettirdi. Kapsamli FETÖ temizliginde, sira Türk Silahli Kuvvetlerine sizan örgüt militanlarina geldiginde, gözü dönmüs teröristler, hepimizin sahit oldugu üzere, son çare olarak darbe girisimine basvurdu. Gelgelelim FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kurtulus için sarildigi bu ip de hamdolsun kendi ayaklarina, kendi bogazina dolandi."

Altun, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderligi, milletin dirayetli, kararli dik durusuyla FETÖ'nün darbe görünümlü isgal girisimine geçit verilmedigini ifade etti.

- "Yikici sonuçlara yol açtigi görülmüstür"

FETÖ'nün gözü dönmüs mankurtlarinin darbe girisimi sirasinda ihanet ve cinayette sinir tanimadiklarini, tanimayacaklarini bir kez daha gösterdigine dikkati çeken Altun, darbe girisimine direnen güvenlik güçlerine ve Türk milletine bombalar, kursunlar yagdirildigini, Cumhurbaskani Erdogan ve ailesine suikast girisiminde bulunuldugunu, TBMM'nin, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nin bombalandigini hatirlatti. Fahrettin Altun, 15 Temmuz sehitleri basta olmak üzere tüm sehitleri rahmetle andi.

FETÖ'yle mücadelenin devam ettigini aktaran Altun, katliamda, canilikte, kumpasta sinir tanimayan kanli örgütün, ayni zamanda sinir asan bir yapilanmaya sahip oldugunu vurgulayarak, sunlari söyledi:

"FETÖ bugün küresel bir terör örgütüdür. Genis bir alana yayilan bu uluslararasi terör örgütüne karsi, hiç kuskusuz uluslararasi bir mücadele elzemdir. Bu mücadele, örgütün finans ve insan kaynaginin kurutulmasi, terör basta olmak üzere her türlü faaliyetinin engellenmesinin yani sira elbette FETÖ'nün kanli yüzünün bütün uluslararasi topluma anlatilmasini da içermek durumundadir. FETÖ'nün daha iyi anlasilabilmesi için dünya genelinde ortaya çikan benzer kült terör örgütlerine de yakindan bakmak ve onlari incelemek gerekir. Charles Manson, Bhagwan Rajneesh, Jim Jones gibi isimlerin sözde seçilmis kisi olduklarindan hareketle kurduklari kültlerin sebep oldugu katliamlar zihinlerde hala yerini korumaktadir. Bir sekilde beyni yikanmis ve radikallesmis takipçilerden olusmus bu sapkin kültler, takipçilerini maddi ve manevi olarak sömürmüs, radikallestirmis, karanlik ve canice eylemlere yönlendirmistir. Bu kült terör örgütlerinin apokaliptik inançlarinin, önlem alinmamasi durumunda yikici sonuçlara yol açtigi görülmüstür."

Altun, PKK/PYD, DEAS ve Boko Haram gibi terör örgütlerinin olusturduklari terörizmin de bugün dünyanin farkli noktalarinda kendini gösterdigini, FETÖ'nün bu örgütler kadar sapkin bir kült ve kanli örgüt oldugunu söyledi.

- "Üç maymunu oynuyorlar"

Bir terör örgütüyle mücadele adina baska bir terör örgütünü desteklemenin, himaye etmenin küresel terörizm atesini körüklemekten baska bir ise yaramayacaginin altini çizen Altun, su ifadeleri kullandi:

"Bugün Bati'da terör örgütü PKK/PYD'ye sahip çikildigi gibi FETÖ'ye de kol kanat gerildigini görüyoruz. Özellikle Bati'da belli hesaplar, planlar dahilinde FETÖ'yü güya ilimli Islam'in yüzü olarak pazarlayan çevreler FETÖ'nün antidemokratik, totaliter ve terörist yapisini gizlemeye çalisiyor. Bunun da ötesinde radikallesmeyle mücadele içinde olduklarini söyleyen Batili devletler, sistematik radikallestirme fabrikasi FETÖ terör örgütünün faaliyetleri konusunda üç maymunu oynuyorlar. Diger taraftan, FETÖ'yü Bati'da pazarlayan çevrelerin FETÖ elebasinin antisemitik söylemlerinin üstünü örttügünü de burada dikkatlere getirmek istiyorum. Su gerçegi her firsatta vurgulamamiz gerekiyor, Türkiye'nin kararli bir sekilde mücadele ettigi FETÖ, yapilanma içinde bulundugu tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. FETÖ bu toplumlar ve devletler için ciddi bir güvenlik problemidir. FETÖ küresel bir terör örgütüdür ve bu örgüte karsi isbirligi ve dayanisma içinde uluslararasi bir mücadele verilmelidir. Bu nedenle çok geç olmadan FETÖ'nün faaliyetlerinin durdurulmasi, bu örgütün yikici yönüyle yüzlesmeden önlem alinmasi her ülkenin ve toplumun menfaatinedir."

Fahrettin Altun, geçmisi 1960'lara kadar uzanan FETÖ'nün, sözde egitim, ekonomi, medya ve sivil toplum alanlarindaki faaliyetlerini paravan olarak kullanarak arkada ihanet, cinayet, kumpas çarklari isleten bir terör örgütü oldugunu belirtti.

"Bugün FETÖ'nün uluslararasi faaliyetleri, devletimizin verdigi mücadele sayesinde çok ciddi sekilde geriletilmistir." diyen Altun, FETÖ'nün özellikle Balkanlar'da, Avrupa ve Afrika'da faaliyetlerini sürdürdügünü anlatti. Fahrettin Altun, bu ülkelerde kendisini sözde sivil ve masum bir yapilanma olarak sunan FETÖ'nün, karanlik hesaplari için örgüte ekonomik kazanç ve getiri saglama çabasi içinde oldugunu aktardi.

Örgütün faaliyet gösterdigi ülkelerde özellikle bazi siyasi partilerle yakin baglar gelistirdigini ve siyasi elitlerle yakin temas halinde olmaya çalistiginin altini çizen Altun, böylece FETÖ'nün kara para aklama ve vergi kaçakçiligi gibi suçlarinin üstünü de örtmeyi amaçladigini kaydetti.

Altun, Türkiye'nin uyarilari ve çagrilari üzerine FETÖ'ye karsi harekete geçen ülkelerin kendi geleceklerini, kendi toplumlarini, kendi devletlerini büyük bir tehditten bertaraf ettigini dile getirdi.

FETÖ elebasinin, militanlariyla birlikte yuvalandigi Amerika'nin da uluslararasi hukukun ve ikili anlasmalarin geregini yerine getirmesinin zamani geldigini ve geçtigini belirten Altun, FETÖ'nün Türk dis politikasina zarar verdigini, uluslararasi güvenlik ve bölgesel istikrari da sabote etmeye çalistigini vurguladi.

- "Bu millete kumpas kurulmayacagini ilan etmek durumundayiz"

Altun, uluslararasi kamuoyunun ve devletlerin FETÖ tehdidine karsi gerekli adimlari atmasi, bu terör örgütüyle mücadelede Türkiye ile daha fazla isbirligi yapmasi gerektiginin altini çizdi.

Türkiye yalnizca yurt içinde degil hukuki ve diplomatik olarak uluslararasi alanda da FETÖ ile mücadeleye kesintisiz ve kararli sekilde devam ettigini aktaran Altun, Adalet Bakanliginin 109 ülkeden 1022 örgüt üyesinin iadesini istedigini, Türkiye Maarif Vakfinin da 19 ülkede 220 okulu terör örgütünden devraldigini bildirdi.

Altun, 40'tan fazla ülkede FETÖ'nün sözde okullarinin faaliyetlerinin durduruldugunu, MIT'in de örgütle iltisakli 100'den fazla kisinin Türkiye'ye getirilmesini sagladigini anlatti.

Iletisim Baskanligi olarak stratejik iletisimin tüm imkan ve kabiliyetlerini kullanarak dünyadaki FETÖ yapilanmasina karsi kamu diplomasisi çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Altun, 15 Temmuz'un hiçbir zaman unutulmamasi gereken bir hadise oldugunu dile getirdi.

"Bu millete böyle bir kumpas kurulmayacagini ilan etmek durumundayiz." diyen Altun, basta ABD, Avrupa Birligi ve Interpol olmak üzere baska pek çok ülke ve uluslararasi kurulus tarafindan FETÖ'nün terör örgütü olarak tanimlandigini hatirlatti.

Altun, bazi ülkelerin FETÖ elebasi Fetullah Gülen ve takipçilerini Türkiye karsisinda kullanisli bir aparat olarak gördügünü söyledi.

- "Hesap vermeye gelecekler"

Türkiye güçlendikçe, bölgesel ve küresel bir güç olmaya basladikça FETÖ’nün uluslararasi alandaki etkinliginin de kirilmaya basladigini belirten Altun, örgütün ciddi bir kiskaç altinda bulundugunu dile getirdi.

Fahrettin Altun, geçmiste yabanci devletler için bir istihbarat hirsizligi kaynagi olan, besinci kolu gibi çalisan örgütün, günden güne bu devletler için degerini ve kullanisliligini yitirdigini bildirdi.

FETÖ'nün, bugün üçüncü sinif medya ortamlarinda dezenformasyon üretip, ucuz asparagas haberler yayip yabanci devletlerin dikkatini çekmeye ve kendini pazarlamaya çalistigini ifade eden Altun, sunlari kaydetti:

"Sayin Cumhurbaskani'mizin FETÖ'ye yurt disinda da nefes aldirmayan kararli mücadelesi neticesinde, FETÖ militanlari umutlarini bugün Türkiye'de yönetim degisikligine baglamis durumdalar. Birileri FETÖ'yü, örgüt mensuplarini umutlandirmis olsa da inaniyoruz ki bu millet terör örgütlerine umut verenlere imkan vermeyecektir, firsat vermeyecektir. Kendilerine umut verenlerin seçimde kazanacaklari rüyasini görüp, kaçtiklari ülkelerden Türkiye'ye dönüs bileti alanlarin hevesleri bir kez daha kursaklarinda kalacaktir. Sunu aklimizdan çikarmayalim, bu sahislar, bu örgüt mensuplari bir gün bu ülkeye dönecektir ancak bu ülkeye hesap vermek için, yaptiklari cürümlerin hesaplarinin kendilerinden sorulmasi için dönecektir, hesap vermeye geleceklerdir."

Fahrettin Altun, FETÖ mensuplarinin peslerini birakmayacaklarini, son FETÖ mensubu de adalet önünde hesap verene kadar mücadeleden vazgeçilmeyecegini söyledi.