Mus'ta otizmli ögrenci, ögrendigi telefon numaralarini ve araç plakalarini unutmuyorSabri Yildirim

Mus'ta otizmli ögrenci, ögrendigi telefon numaralarini ve araç plakalarini unutmuyorSabri Yildirim

MUS (AA) - Mus'ta Ali Kusçu Özel Egitim Uygulama Okulu'nda egitim gören otizmli Seyit Çelik, ögrendigi telefon numaralarini ve araç plakalarini unutmuyor.

Kendisine sorulan bir tarihin gününü de hemen söyleyen, duydugu sarkilara darbuka ile ritim tutan 9 sinif ögrencisi Çelik, özel yetenekleriyle ögretmenlerinin övgü aliyor.

Okul müdürü Aydin Güngör, gazetecilere, Çelik'in diger otizmli bireylerden farkliliginin oldugunu belirtti.

Çelik'in ögrendigi telefon numarasini hafizasindan silmedigini ve tamamini ezberledigini anlatan Güngör, "Bir tarih sordugunuzda hangi gün oldugunu çok net bir sekilde söyleyebiliyor. Ayni sekilde ögrendigi araç plakalarini da unutmuyor. Bu anlamada hem görsel hem de sayisal konulara fazla ilgisi olan bir ögrencimiz. Otizm bir hastalik degil farkliliktir. Onlarla ilgilenildiginde, egitimleri ihmal edilmediginde bu bireylerin çok güzel seyler ortaya koyabilecegini de görmüs oluyoruz. Seyit'in sayisal zekasinin yaninda müzige de çok fazla ilgisi var. Müzik ritimlerini çok iyi biliyor. Dinledigi sarkilarin ritimlerini en güzel sekilde çikarabiliyor."

Müzik ögretmeni Hatice Nur Bingöl ise Çelik'in müzik konusunda çok yetenekli oldugunu bildirerek, "Dogustan gelen bir yetenegi var. Sarkilara kolaylikla eslik edebiliyor. Ben de elimden geldigince ona yardimci olmaya çalisiyorum. Çaldigim müziklere darbuka ile eslik ediyor. Çok iyi ritim kulagi var. Hemen algilayip uygulamaya basliyor. Bu yeteneginden dolayi onuna güzel isler yapmayi planliyoruz." ifadelerini kullandi.