Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, "Cumhuriyet Tarihinde Iki 14 Mayis" panelinde konustu:Kübra Kara- "Milletimiz 14 Mayis 2023 seçimlerinde sandiga tarihi bir bilinçle gidecek ve bu defa da 'Söz de, karar da gelecek de milletindir' diyen Cumhurbaskanimizin arkasinda kenetlenecek ve onun arkasinda yürümeye devam edecektir" - "Türkiye Yüzyili'nin baslangici olacagina inandigimiz 14 Mayis'la birlikte Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde yeni bir sahlanis dönemine de adim atac

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, "Cumhuriyet Tarihinde Iki 14 Mayis" panelinde konustu:Kübra Kara- "Milletimiz 14 Mayis 2023 seçimlerinde sandiga tarihi bir bilinçle gidecek ve bu defa da 'Söz de, karar da gelecek de milletindir' diyen Cumhurbaskanimizin arkasinda kenetlenecek ve onun arkasinda yürümeye devam edecektir"
- "Türkiye Yüzyili'nin baslangici olacagina inandigimiz 14 Mayis'la birlikte Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde yeni bir sahlanis dönemine de adim atac

ISTANBUL (AA) - Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Milletimiz 14 Mayis 2023 seçimlerinde sandiga tarihi bir bilinçle gidecek ve bu defa da 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyen Cumhurbaskanimizin arkasinda kenetlenecek ve onun arkasinda yürümeye devam edecektir." dedi.

Altun, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ile Cumhurbaskanligi Hukuk Politikalari Kurulu isbirliginde Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Cumhuriyet Tarihinde Iki 14 Mayis" baslikli panelde yaptigi konusmada, panelin, millet iradesine kastedilen 27 Nisan bildirgesinin yil dönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'nda gerçeklestirilmesinin, ayri bir öneme sahip oldugunun altini çizdi.

Demokrasi tarihinin kara lekelerinden biri olan 27 Mayis 1960 darbesinin ardindan "milletin adamlari"nin Demokrasi ve Özgürlükler Adasi'nda hapsedildigini, insanlik disi iskencelere, zulümlere maruz birakildigini söyleyen Altun, merhum Basbakan Adnan Menderes, Disisleri Bakani Fatin Rüstü Zorlu ve Maliye Bakani Hasan Polatkan'in, yine bu adada kurulan sözde mahkeme tarafindan verilen hukuksuz idam kararlariyla sehadete yürüdügünü hatirlatti.

Altun, "Milletimiz, bu müstesna sahsiyetleri, ortaya koyduklari kararli mücadele ve hizmetleri asla unutmayacaktir. Onlari, kurduklari düzmece mahkemeler ve siparis usulü yargilamalarla idam edenleri ise lanetle hatirlayacaktir. Bugün 27 Nisan. Bundan 16 yil önce vesayet odaklari, bir kez daha seçilmis sivil iradeye gayrimesru bir müdahaleye kalkisti. Fakat demokrasi tarihimizde ilk kez seçilmis sivil irade, vesayet odaklarina 'Haddinizi bilin' dedi ve geri adim attirdi. Bu iradeyi gösteren lider Recep Tayyip Erdogan'di." ifadesini kullandi.

Tarihsel olarak bakildiginda, Türkiye'de çok partili hayatin, CHP'nin tek parti zihniyetinin gönüllü olarak giristigi bir süreç degil, hem halkin mücadelesinin hem de uluslararasi kosullarin dayattigi bir sonuç oldugunu dile getiren Altun, "1946 yilinda çok partili siyasi hayatimizin ilk genel seçiminde açik oy, gizli tasnif usulü, aslinda Türk demokrasisinin sancili bir dogum yapmasina sebebiyet vermisti. Bununla birlikte, bu seçim sürecinde tek parti CHP'sinin baski ve hileleri de yeni filizlenen demokrasimizin sakatlanmasina neden olan siyasi hadise oldu. Yine de böylesi bir seçimde bile Adnan Menderes'in liderligindeki Demokrat Parti 60 civarinda milletvekili çikarmayi basarmisti." diye konustu.

Darbe ve demokrasi arasindaki kisir döngüyü kirmanin da yine milletin en büyük mücadelelerinden biri oldugunu kaydeden Altun, bu makus talihi tersine çevirecek çikis yolunun isaret fiseginin ise 2002 seçimleriyle oldugunu söyledi.

"Türkiye'de artik hiçbir sey eskisi gibi olmayacak" diyerek yola çikan Recep Tayyip Erdogan'in liderligindeki siyasi hareketin basari kazanmasinin, Türkiye için bir dönüm noktasi oldugunu belirten Altun, söyle devam etti:

"O tarihten günümüze kadar arkasina aldigi büyük halk destegini güçlü liderligiyle birlestiren Cumhurbaskanimiz, krizler sarmaliyla bogusan, darbe ve vesayet gölgesinde yasatilan, Batici teslimiyet düzenine mahkum edilen Türkiye'nin biriken bütün sorunlarini çözmeye odaklandi. Dogal olarak her meydan okumasinda karsisina vesayet odaklari, Batili sömürge düzeni ve onun içimizdeki uzantisi olan Batici bagimlilik sistemi çikti. Ancak Cumhurbaskanimiz, hiçbir zaman milletin sözünün üstünde bir söz, milletinin gücünün üstünde bir güç tanimadi.

Bir taraftan vesayet girisimlerini bertaraf ederken, bir yandan da Gezi Parki siddet eylemlerinden sokak kalkismalarina, PKK, FETÖ ve DEAS terörüne, ekonomik saldirilardan bölgesel ve küresel krizlere kadar çok boyutlu tehditlerle mücadele etmistir. Vesayetçiler, gerek içeriden gerekse disaridan aldiklari desteklerle milletin iradesini alasagi etmek için eski aliskanliklari her firsatta devreye sokmaya çalisti. Ülkemize yönelik bu tehditler, 15 Temmuz 2016'da FETÖ eliyle gerçeklestirilmeye çalisilan darbe görünümlü isgal girisimiyle çok daha ilerilere tasindi."

- "Türk milleti hakiki bir demokrasiyi bedeller ödeyerek elde etmistir"

Demokrasiyi içlerine sindiremeyen ser odaklarinin, emir aldiklari emperyalist aktörlerin çikarlarini muhafaza etmek adina, 15 Temmuz'da milletin istikbaline ipotek koymaya, Türk devletine prangalar vurmaya çalistigini vurgulayan Altun, 27 Mayis, 12 Eylül gibi sonuç alacaklarini düsündükleri bu menfur girisimin, milletin iradesinin ve liderinin dik durusuyla sert bir kayaya çarparak basarisiz oldugunu animsatti.

Milletin, bu darbe girisimini de Cumhurbaskani Erdogan'in liderligi etrafinda kenetlenerek verdigi destansi bir mücadeleyle savusturdugunu ifade eden Altun, "Bu noktada sunun altini özellikle çizmemiz gerekiyor, Türkiye, demokrasiye bahsedilmis bir lütuf olarak sahip olmamistir. Türk milleti hakiki bir demokrasiyi tirnaklariyla kaziyarak, büyük mücadeleler vererek, bedeller ödeyerek elde etmistir. Bu 21 yillik süreçte millet iradesini kendi iradesinin altinda gören azgin azinligin, devlet imkanlarini kullanarak milletin degerlerine düsmanlik etmeye yönelik her çabasi cezalandirilmistir. Elbette 21 yillik süreçte Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in vizyonuyla ekonomiden sagliga, güvenlikten adalete, ulasimdan enerjiye, tarimdan turizme, dis politikadan hak ve özgürlüklere kadar her alanda büyük atilimlar gerçeklestirilmistir." görüsünü paylasti.

- "Cumhurbaskanimiz liderliginde, Türkiye eksenini insa ettik"

Türkiye'nin, Türk dünyasi ve Islam alemiyle iliskilerini güçlendirirken, bölgenin ve dünyanin parlayan yildizi haline geldigine dikkati çeken Altun, su açiklamalarda bulundu:

"Kendi içinde siyasi istikrarini tahkim eden, ekonomik olarak büyüyen Türkiye, bölgesel ve küresel siyasette de güçlü bir varlik göstermeye basladi. Bu dönemde ortaya koydugumuz dinamik bir dis politika vizyonuyla ülkemiz, istikrarlastirici bir aktöre, istikrar saglayici bir güce dönüstü. Birileri 'Türkiye'nin ekseni mi degisiyor?' diye dedikodu yaparken, biz, Cumhurbaskanimiz liderliginde, Türkiye eksenini insa ettik. Terörü kaynaginda kurutma stratejimizle, yerli ve milli savunma sanayisi atilimlarimizla, terörle mücadelede tarihi basarilar elde ettik. TOGG'umuzla karada, TCG Anadolu gemimizle denizde, Kizil Elma'mizla havada parmakla gösterilen bir konuma geldik.

Milletimiz de her zaman kendi iradesine ve demokrasiye sahip çikan, istikrari ve refahi artiran, her alanda ülkemizi hayal dahi edilemeyecek noktalara tasiyan Cumhurbaskanimizin ve AK Parti'nin arkasinda durdu ve inaniyorum ki durmaya da devam edecek. Bu noktada sunu ifade etmek gerekiyor, 14 Mayis 1950 seçimlerinde bu halk, kendi iradesiyle hükümet etmek istedigi için 'Yeter! Söz milletindir' diyen merhum Adnan Menderes'in Demokrat Parti'sini nasil iktidara tasidiysa, Sayin Cumhurbaskanimizi ve AK Parti'yi de 21 yildir girdigi her seçimde ayni hissiyatla desteklemistir. Bu noktada tarihsel bir süreklilik, ortak bir hissiyat söz konusudur. Çünkü Erdogan, milletin degerlerine, istiklaline ve istikbaline sahip çikmakta, 14 Mayis 1950'den miras kalan demokratik kazanimlari ilerletmekte, 14 Mayis 1950 ruhunu temsil etmeye devam etmektedir. Milletimiz 14 Mayis 2023 seçimlerinde sandiga tarihi bir bilinçle gidecek ve bu defa da 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyen Cumhurbaskanimizin arkasinda kenetlenecek ve onun arkasinda yürümeye devam edecektir."

Cumhuriyet'in 100. yilinda gerçeklestirilecek olan seçimlerle birlikte, 21 yildir devam ettirilen kalkinma ve demokrasi hamlelerini zirveye çikaracaklarini dile getiren Altun, Türkiye Yüzyili vizyonuyla vatandasi daha müreffeh, daha güvenli bir ülkeye kavustururken, bölge ve tüm dünya için istikrar ve adalet mücadelesini de sürdüreceklerini vurguladi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, sunlari kaydetti:

"Bir masa etrafinda ve altinda toplanarak bir araya gelen 'Benzemezler kumpanyasinin', daha seçimler yapilmadan iktidari nasil bölüsemediklerine, ne tarz krizlerle masadan hop oturup hop kalktiklarina sahit olduk, oluyoruz. Milletimizin istiklaline, istikbaline dair ayagi yere basan ciddi bir politika teklif edemeyenlerin, söz konusu kendi ikballeri oldugunda, neler yapabileceklerine dair birçok fragman izledik. Ancak anti Erdogancilik pompalamak için kuluçka makinesi gibi yalan ve iftira nöbetine tutulan, sürekli dezenformasyon üretenler, milletin gönlünde ve havsalasinda yer bulmuyor. Milletin kaynaklariyla olusturduklari siyasi ve ekonomik imtiyazlarini kaybedenler, darbe ve vesayet çarklarina da çomak sokuldugu için bugün sadece sistematik yalan ve dezenformasyona sarilabiliyorlar."

- "Cumhurbaskanimiz son derece saglikli bir sekilde görevinin basinda"

Cumhurbaskani Erdogan'in saglik durumu üzerinden dahi asilsiz çarpitmalarla siyasi rant devsirmeye çalisildigini belirten Altun, "Cumhurbaskanimiz son derece güçlü, son derece dinç, son derece saglikli bir sekilde görevinin basinda. Allah'in izniyle uzun bir süre de bu ülkeyi yönetmeye devam edecek. Ne yaparlarsa yapsinlar, Türk milleti, tükenmez bir gayretle çalisan liderinin, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in yanindadir. Ne yaparlarsa yapsinlar, milletimiz, Sayin Cumhurbaskanimizi ve AK Parti'yi, 14 Mayis'ta bir kez daha zafere eristirecektir. Çünkü milletimiz, 14 Mayis'in tarihi bir seçim oldugunun bilincindedir." dedi.

Halkin, eski Türkiye'nin karanlik günlerini getirmeyi vadedenlere, emperyalist heveslerin, terör örgütlerinin ekmegine yag sürenlere firsat vermeyecegini kaydeden Altun, sözlerini söyle tamamladi:

"Türk milleti, 14 Mayis'ta kendi istikbalinin nasil sekillenecegine karar verilecegini görüyor. Ve bu seçimde 21 yillik kazanimlarina göz dikenleri hüsrana ugratmayi dört gözle bekliyor. 14 Mayis 1950 seçimlerinde CHP diktasini tarihin tozlu sayfalarina yollayan milletimiz, önümüzdeki 14 Mayis'ta yapilacak seçimlerde terör örgütlerine umut olan masa müdavimlerini de siyasetten tasfiye edecektir. Türkiye Yüzyili'nin baslangici olacagina inandigimiz 14 Mayis'la birlikte Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, insallah yeni bir sahlanis dönemine girecegiz."