Adana'da metruk binada uyusturucu satarken yakalanan saniga 8 yil 4 ay hapisAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da metruk binada uyusturucu satarken yakalanan saniga 8 yil 4 ay hapisAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'nin merkez Seyhan ilçesinde metruk binada uyusturucu satarken yakalanan saniga, 8 yil 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira adli para cezasi verildi.

12. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik H.A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Sanik avukati ise durusma salonunda hazir bulundu.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda, sanigin polis ekiplerince merkez Seyhan ilçesi Daglioglu Mahallesi'nde gece vakti metruk binada, H.A'nin parmak izi de tespit edilen kitap arasina gizlenmis sentetik uyusturucuyu otomobille yanina giden kisiye satarken yakalandigini belirtti.

Savci, olay tespit ve yakalama tutanagi da dikkate alinarak, H.A'nin "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan cezalandirilmasina karar verilmesini istedi.

Sanik H.A, savunmasinda, uyusturucu ticareti yapmadigini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 8 yil 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira adli para cezasina çarptirdigi H.A'nin tutukluluk halinin devamina karar verdi.