GÜNDEM / 9 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 9 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde BBP Genel Baskani Mustafa Destici'yi kabul edecek.

(Ankara/16.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Türkiye, Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Avustralya'dan olusan uluslararasi platform MIKTA 8. Parlamento Baskanlari Konferansi'nin açilis konusmasini yapacak.

(Istanbul/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Adiyaman'daki konteyner kentte Anadolu Ajansi (AA) Editör Masasi'na katilacak.

(Adiyaman/12.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, AFAD Kriz Merkezi'ni, Merkez Sosyal Market'i, Organize Sanayi Bakirlar Tekstil Fabrikasi'ni, Ticaret Odasi'ni ve Kadirli KYK Yurdu'nu ziyaret edecek.

(Osmaniye/11.00-17.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, depremzedelerin bulundugu Ankara Büyüksehir Belediyesi Araplar Aile Yasam Merkezi'ne ziyarette bulunacak.

(Ankara/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, kamuya olan borçlarin yapilandirilmasini da içeren Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Afet Yeniden Imar Fonunun Kurulmasi ile Kamu Finansmani ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkinda Kanunda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine baslanacak.

- Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonunda, Orman Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00/11.00/12.00) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Gaziantep ve Kilis'te muhtarlar ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Gaziantep/11.30/Kilis/15.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

???????(Ankara/14.30)


DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, AB Delegasyonu Baskani Nikolaus Meyer-Landrut ve AB üyesi ülkelerin Ankara'daki misyon sefleriyle ögle yemeginde bir araya gelecek.

(Ankara/12.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- "Üçlü Muhtira" çerçevesinde kurulan "Daimi Ortak Mekanizma"nin üçüncü toplantisi Brüksel'deki NATO karargahinda düzenlenecek.

(Brüksel) (Fotografli-Görüntülü)

3- Israil'de Binyamin Netanyahu hükümetinin yarginin yetkilerini kisitlamayi hedefleyen yasal düzenlemelerine karsi "sivil itaatsizlik eylemleri" düzenlenecek.

(Tel Aviv/Kudüs) (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nin son 16 turunda ilk maçlar yapilacak. Kupada Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe, deplasmanda Ispanya'nin Sevilla takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Sevilla/23.00) (Fotografli)

2- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin son 16 turu ilk maçlari tamamlanacak. Kupada Türkiye'yi temsil eden takimlardan Medipol Basaksehir, Belçika'nin Gent, Demir Grup Sivasspor ise Italya'nin Fiorentina takimiyla deplasmanda karsilasacak.

(Gent/Floransa/23.00) (Fotografli)

3- Spor Toto 1. Lig'de 25. hafta mücadelesi Beyçimento Bandirmaspor-Eyüpspor ve Sakaryaspor-Yilport Samsunspor maçlariyla tamamlanacak.

(Balikesir/14.30/Sakarya/20.00) (Fotografli)

4- Basketbol Sampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu'nda Galatasaray Nef, Ispanya'nin Unicaja takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.00) (Fotografli)

5- ING Kadinlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydogan Sezonu'nun 21. hafta maçlari yapilacak. Antalya Toroslar Basketbol-Bursa Uludag Basketbol, Çankaya Üniversitesi-ÇBK Mersin Yenisehir Belediyesi, Nesibe Aydin-BOTAS, Besiktas-OGM Ormanspor, Galatasaray Çagdas Faktoring-Fenerbahçe Alagöz Holding ve Melikgazi Kayseri Basketbol-Emlak Konut karsi karsiya gelecek.

(Antalya/13.00/Ankara/14.00/14.30/Istanbul/15.00/18.00/Kayseri/15.30) (Fotografli)

6- Hentbolda deprem felaketi nedeniyle ara verilen ligler yeniden baslayacak; Kadinlar Süper Lig'de 15. hafta maçlari yapilacak. (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.