Bakan Kurum, gençlerle bogaz turu yapti:Büsra Çoban- "Güçlü, bilinçli TEKNOFEST gençligimiz gümbür gümbür geliyor. Insallah tüm dünyada söz sahibi olacaksiniz. Biz buna yürekten inaniyoruz" - "Kadinlara hak ettigi degeri vermek hem inancimizin hem de kültürümüzün geregidir ve medeniyetimizin emridir"

Bakan Kurum, gençlerle bogaz turu yapti:Büsra Çoban- "Güçlü, bilinçli TEKNOFEST gençligimiz gümbür gümbür geliyor. Insallah tüm dünyada söz sahibi olacaksiniz. Biz buna yürekten inaniyoruz"
- "Kadinlara hak ettigi degeri vermek hem inancimizin hem de kültürümüzün geregidir ve medeniyetimizin emridir"

ISTANBUL (AA) - Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Güçlü, bilinçli TEKNOFEST gençligimiz gümbür gümbür geliyor. Insallah tüm dünyada söz sahibi olacaksiniz. Biz buna yürekten inaniyoruz." dedi.

AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi'nde lise ögrencileri ile bir araya geldi. Üsküdar sahilinden hareket eden gemi bogazi turlarken, Bakan Kurum da gençlerle çay içip sohbet etti.

Burada konusan Kurum, bir milletin gücünün güçlü gençlikten geldigini belirterek, "Arkadaslarimizla kisa da olsa sohbet ettik. Hepsi piril piril, hepsi ülkemiz, Istanbul'umuz, gelecegimiz için çok güzel hayaller kuruyorlar. Bizim güçlü, bilinçli TEKNOFEST gençligimiz gümbür gümbür geliyor. Insallah tüm dünyada söz sahibi olacaksiniz. Biz buna yürekten inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Kurum, mücadelelerinin gençler için oldugunu ve onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için her alanda gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Iklim degisikligiyle mücadeleye de dikkati çeken Kurum, "Iklim degisikligi bundan sonraki süreçte sizin hayatinizda her meslek dalinda karsiniza çikacak. Iklim degisikligiyle mücadele bu konuda önemli. Dogal gazimizdan, petrolümüzden elde ettigimiz gelirlerle sizler için Aile ve Gençlik Bankasi kuruyoruz. Bu bankayla birlikte sizler hayata daha güvenle atilabileceksiniz." diye konustu.

- Kadin seçmenlerle bulusma

Istanbul Bogazi gezisinde, gemideki ögrencilerden bazilari çesitli enstrümanlar çalip sarki söyledi, ögrencilere çesitli hediyeler verildi.

Bakan Kurum daha sonra Üsküdar Belediye Binasi'ndaki Çavusdere Spor Sarayi'nda kadin seçmenlerle kahvalti programina katildi.

Kurum, buradaki konusmasinda da Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinde kadinlarin rolünün çok büyük oldugunu belirterek, "Kadinlara hak ettigi degeri vermek hem inancimizin hem de kültürümüzün geregidir ve medeniyetimizin emridir." dedi.

Etkinliklerde, Bakan Kurum'a Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen de eslik etti.