Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda konustu: (1)Aykut Yilmaz- "Parti içi çalkantilardan dolayi sok geçiren Kiliçdaroglu'nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi fasist dürtülerin sonucudur" - "Milli iradenin tayin ettigi iktidarin mesruiyetini tartismaya açmak ancak ve ancak sokaklarin gürültüsünden, tank-palet seslerinden, statükocu çevrelerden, vesayetçi odaklardan medet uman bir demokrasi celladinin hezeyanidir" - "Inaniyorum ki turpun büyügü heybeden 31 Mart 2024'te çi

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda konustu: (1)Aykut Yilmaz- "Parti içi çalkantilardan dolayi sok geçiren Kiliçdaroglu'nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi fasist dürtülerin sonucudur"
- "Milli iradenin tayin ettigi iktidarin mesruiyetini tartismaya açmak ancak ve ancak sokaklarin gürültüsünden, tank-palet seslerinden, statükocu çevrelerden, vesayetçi odaklardan medet uman bir demokrasi celladinin hezeyanidir"
- "Inaniyorum ki turpun büyügü heybeden 31 Mart 2024'te çi

TBMM (AA)- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Bu iktidarin ahlaki ve siyasi mesruiyeti yoktur" sözlerini hatirlatarak, "Açiklamasi, evvelemirde aziz milletimize hakaret ve husumet beyanidir. Parti içi çalkantilardan dolayi sok geçiren Kiliçdaroglu'nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi fasist dürtülerin sonucudur." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantisinda yaptigi konusmada, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yili'nin hayirli ugurlu olmasi temennisinde bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Milli Mücadele kahramanlarina, ebediyete intikal etmis bütün milletvekillerine, aziz sehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, Meclisin büyük Türk milletinin göz bebegi, iradesinin tecelli mekani oldugunu vurguladi.

Bahçeli, "Medeniyet ve mehabet timsali Gazi Meclisimizi kim yok sayiyorsa, adini anarken kim süpheye düsüyorsa, tasidigi muazzez unvana kimler sasi bakiyorsa bir karanlik, bir kuraklik, bir çoraklik içindedir." dedi.

Gazi Meclisin bu yasama yilinda tarihi bir dönüm noktasina, milletle beraber sahit olacaklarini belirten Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü yildönümünü 26 gün sonra müftehir ve mütehassis bir ruhla idrak edip kutlayacagiz. Fikri hür, vicdani hür, irfani hür nesiller eliyle 100 yillik bir geçmisi kucaklayan, bunun da fevkinde önümüzdeki yeni yüzyila mühür vurmaya sevkle hazirlanan Türkiye Cumhuriyeti medariiftiharimizdir, bilahare bu hakikati dosta da düsmana da kararlilikla gösterecegiz." diye konustu.

- "Çözümsüz gibi duran tüm sorunlari çözmeyi basardik"

MHP'nin Türk milletiyle yekvücut oldugunu; Türkiye'ye hizmetle "memur ve mükellef oldugunu" bildiren Bahçeli, "Cumhur Ittifaki, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek yüzü, yeni yüzyilin, yeni bir dirilis ve yükselis gayesinin mihmandari ve mimarbasidir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin geride kalan yaklasik bes uygulama döneminde, Cumhur Ittifaki olarak kronik sorunlara nester vurduk. Çözümsüz gibi duran tüm sorunlari çözmeyi basardik. Cumhur Ittifaki'nin umut oldugunu gösterdik. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin muktedir ve muteber kazanimlariyla ülkemizin önünü açtik, gücüne güç kattik." degerlendirmesinde bulundu.

MHP ve Cumhur Ittifaki var oldugu sürece, "Lider Ülke Türkiye" hedefi ile "Türk ve Türkiye Yüzyili" vizyonunun gerçeklesecegini dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin temel ve öncelikli meselelerinin köklü çözümlerle bulusturulmasi hususunda bundan sonra da her çabayi ve her çalismayi yapacak olanin yine Cumhur Ittifaki olacagini ve bundan da muvaffak olacagini kaydetti. Bahçeli, "Türkiye'nin ne geçmisinde ne de geleceginde zillete yer yoktur, geçit yoktur, geçis yoktur. Koltuk ve çikar kavgalariyla siyasi ahlak kaybinin dibini boylayanlarda zaten umut yoktur. Terör örgütleriyle can ciger kuzu sarmasi olanlara kanacak bir Allah'in kulu da artik kalmamistir. " dedi.

-"Cumhurbaskanligi Kabinesini kuran Türk milletidir"

Seçimlerin ardindan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin ikinci bes yillik dönemine de kazasiz belasiz, üstelik hürmet duyulacak demokratik olgunlukla geçildigini dile getiren Bahçeli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Bu iktidarin ahlaki ve siyasi mesruiyeti yoktur." sözlerini animsatti. Bahçeli, "Açiklamasi, evvelemirde aziz milletimize hakaret ve husumet beyanidir. Parti içi çalkantilardan dolayi sok geçiren Kiliçdaroglu'nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi fasist dürtülerin sonucudur. Cumhurbaskani'miz Sayin Recep Tayyip Erdogan'i seçen Türk milletidir. Cumhurbaskanligi Kabinesini kuran Türk milletidir. Güvenoyunu dogrudan ve aracisiz kullanan Türk milletidir." diye konustu.

"Bunun neresinde ahlaki ve siyasi bosluk veya mesruiyet sorunu bulunuyor?" sorusunu yönelten Bahçeli, "Demokrasiyi demagojiye çeviren ve klasik despotlarin tavri neyse aynisini sergileyen Kiliçdaroglu için siyasi ve ahlaki mesruiyetin kaynagi nedir? ABD ve Ingiltere'de FETÖ'cülerle masa kurup ittifak protokolü hazirlamak mi mesruiyettir? PKK'ya, HDP yani Yesil Sol Parti'ye melun sözler vermek suretiyle ayni hiyanet çatisi altinda bulusmak mi mesruiyettir? Sorosçu Kavala ile terörist Demirtas'a özgürlük istemek mi mesruiyettir?" dedi. Kiliçdaroglu'ndan bu sorulara yanit vermesini isteyen Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Anlatsin da dinleyelim, kafasinin içindekilerini ögrenelim. Demokrasiyi sakatlayan, partisini küresel emperyalizme rehin birakan Kiliçdaroglu'nun neresi ve hangi siyasi eylemi mesrudur da bize mesruiyet ahkami kesmektedir? Milli iradenin tayin ettigi iktidarin mesruiyetini tartismaya açmak ancak ve ancak sokaklarin gürültüsünden, tank-palet seslerinden, statükocu çevrelerden, vesayetçi odaklardan medet uman bir demokrasi celladinin hezeyanidir. Türkiye'nin, gözü baska kasi baska oynayan, kalbi baska dili baska söyleyen yalanci köksüzlerin hezeyan, hezimet, hüsran vaatlerine degil, hadim bir yürekle canini disine takip gece gündüz çalisan yürekli devlet ve siyaset insanlarina ihtiyaci vardir. Iste bu özelliklere haiz Cumhur Ittifaki da dimdik ayaktadir. Sayin Erdogan ve kabinesi görevinin basindadir. Kiliçdaroglu kendine baksin, isine baksin, her rüzgara yelken açmaya devam edip kaybettigi siyasi mesruiyet ve itibarini tekrar nasil kazanacagini hesap etsin. CHP yoldan çikmis, yozlasmanin uçurum dibine çakilmistir. MHP ve Cumhur Ittifaki, kuru siki atan siyasi kadavralarla polemik yarisina girip de zaman kaybedecek kadar saskin ve suursuz degildir."

Bahçeli, Cumhur Ittifaki olarak milletin gerçek gündemiyle, ülkenin hedefleriyle, bölgesel ve küresel gelismelerle mesgul olduklarini, "zillet ittifaki"nda bulusan partileri Türk milletine havale ettiklerini söyledi.

Bahçeli, "Milletimiz bu siyasi kötürümlere 14 Mayis ve 28 Mayis 2023 tarihlerinde hak ettikleri dersi vermisti, anlasilan hala kafalari almamis, hala bana misin demiyorlar. Inaniyorum ki turpun büyügü heybeden 31 Mart 2024'te çikacak, zilletin de rezaletin de hiyanetin de defteri dürülecektir." diye konustu.

(Sürecek)