Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kayseri'de gazetecilerin sorularini yanitladi:Yesim Sert Karaaslan- "(Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki saldirisi) Zeytin Dali ve Firat Kalkani Harekat bölgesindeki gelismelere karsi, zaten hazir olan Mehmetçik, süratle gerekli tedbirleri aldi ve karsiligi verdi. Ilk aldigimiz bilgilere göre 10 terörist etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kayseri'de gazetecilerin sorularini yanitladi:Yesim Sert Karaaslan- "(Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki saldirisi) Zeytin Dali ve Firat Kalkani Harekat bölgesindeki gelismelere karsi, zaten hazir olan Mehmetçik, süratle gerekli tedbirleri aldi ve karsiligi verdi. Ilk aldigimiz bilgilere göre 10 terörist etkisiz hale getirildi"

KAYSERI (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde 4 askerin yaralandigi askeri üsse yönelik saldirisina misliyle karsilik verildigini ve 10 teröristin etkisiz hale getirildigini bildirdi.

Akar, Kayseri'de gazetecilerin gündeme iliskin sorularini yanitladi.

Bir gazetecinin, "Suriye'nin kuzeyinde bir saldiri gerçeklesti ve TSK karsilik verdi. Su anda son durum nedir?" sorusu üzerine Akar, teröristlerin alçakça saldirilarini sürdürdügünü söyledi.

Dün aksam da Türk askerinin bulundugu üs noktasina saldiri düzenlendigini ifade eden Akar, su bilgileri verdi:

"Zeytin Dali ve Firat Kalkani Harekat bölgesindeki gelismelere karsi, zaten hazir olan Mehmetçik, süratle gerekli tedbirleri aldi ve karsiligi verdi. Ilk aldigimiz bilgilere göre 10 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki mücadele her zaman aksamadan, kararlilikla ve azimle devam edecek. En son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelenin devam edecegini her zaman oldugu gibi tekrarliyoruz. Su anda mücadele devam ediyor. Bilinen bütün terörist hedefleri ates altina alinmis bulunuyor ve 4 yaralimiz var. Onlara da gerekli tibbi müdahale yapildi, tedavileri sürüyor. Insallah onlara da acil sifalar diliyoruz."

Akar, teröristlerin hiçbir sekilde çikis yolu bulunmadigini vurgulayarak, "Onlarin tek kurtulus yolu, adalete teslim olmaktir. Aksi halde biz mücadelemizi azim ve kararlilikla sürdürecegiz ve en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandi.

- "Verdigimiz cevaplardan baska manalar çikartmak, iyi niyetle açiklanamaz"

Gazetecilerin, "Katildiginiz bir toplantida konusmaniz sirasinda gençlerin bir slogani oldu. Su anda sosyal medya basta olmak üzere çesitli tartismalara neden oldu. Nasil degerlendiriyorsunuz?" sorusuna Akar, su yaniti verdi:

"O gün de yaptigimiz konusmayi hatirlarsaniz, orada yaptigimiz çalismada biz güçlü ve büyük bir Türkiye'den bahsediyoruz, Türkiye'nin gelisiminden bahsediyoruz, çalismalarimizdan bahsediyoruz, terörle mücadele konusunda Mehmetçigin basarilarindan bahsediyoruz. Bu çerçevede uluslararasi tehdit ve tehlikelerden bahsediyoruz. Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde yapilan çalismalari, verdigimiz mücadeleyi anlatmaya çalisiyoruz ve gençler de bu arada slogan atiyorlar. Zaten konusmamizin devaminda da açik ve net bir sekilde görülüyor ki biz terörle mücadeleden bahsediyoruz. Ülkemize, milletimize karsi yönelen tehdit ve tehlikelere karsi verdigimiz mücadeleyi anlatiyoruz. Zaten konumuzun bu oldugu çok açik ve net bir sekilde görülmekte."

Bakan Akar, terörle mücadele konusu gündeme geldiginde benzer olaylari geçmiste de yasadiklarini anlatarak, "Bu teröristlerin inlerine girdikçe, onlarin barinaklarini, siginaklarini baslarina yiktikça, baska yerlerden ses geliyor, içerden ses geliyor. Gerçekten bunlari hayretle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Maalesef bu konuda bazi bölgelerde ve bazi noktalarda bir sekilde anlayissizlik var, bir gaflet var. Gençlerimizin sloganlarindan, verdigimiz cevaplardan böyle baska manalar çikartmak, gerçekten iyi niyetle açiklanamaz. Çünkü, olay çok açik ve net bir sekilde, basindan sonuna bakildiginda görülmektedir. Bu bir gaflettir, bu bir çarpitmadir, bu bir yanilmadir en hafif tabiriyle..." seklinde konustu.

Tek hedeflerinin Türkiye, Türk milleti ve masum insanlara karsi silah çeken teröristler oldugunu ifade eden Akar, hudutlarin korunmasi ve 85 milyon vatandasin güvenligi için mücadelelerinin azim ve kararlilikla sürecegini dile getirdi.

- "Gemimiz, Karadeniz'e dogru seyir yapacak"

Türkiye'nin ilk SIHA gemisi olan TCG Anadolu'nun halkin ziyaretine açildiginin da hatirlatilmasi üzerine Akar, su degerlendirmelerde bulundu:

"Bildiginiz gibi geçtigimiz hafta Türk Silahli Kuvvetlerine, Deniz Kuvvetlerine teslim ettigimiz TCG Anadolu gerçekten bizler için, Silahli Kuvvetlerimiz, Deniz Kuvvetlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için büyük bir gurur ve iftihar kaynagidir. Bunun bizim envanterimize katilmasiyla Silahli Kuvvetlerin gücüne güç kattigini görüyoruz. Bunu sadece biz bilelim degil, ayni zamanda bu gururumuzu, heyecanimizi vatandasimizla da paylasmak istedik. Bu nedenle 17-23 Nisan tarihleri arasinda Istanbul'da degerli vatandaslarimizin ziyaretine açmis bulunuyoruz. Bugünden itibaren de ziyaretçilerimizi kabul etmeye baslayacagiz."

Ögleden önce basin mensuplarinin davet edildigini hatirlatan Akar, basin turunda gazetecilere gerekli bilgilerin verilerek tanitim yapildigini ifade etti.

Vatandaslarin da yapacaklari ziyaretlerle bu gururu yasamalarini arzu ettiklerini dile getiren Akar, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bu geminin ne kadar önemli, büyük ve yararli oldugunu, gerçekten yüksek teknolojiye dayali bir hizmet oldugunu... Bu geminin bir özelligi de sadece operasyon degil, sadece savas degil, ayni zamanda barisçil amaçlarla da hem kendimiz, ülkemiz ve vatandaslarimiz için hem de dost ve kardes, müttefik ülkelerde de dogal afetler gibi durumlarda ihtiyaç duyuldugunda son derece yararli hizmetler görecegini bilmek lazim. Bu bakimdan da övünüyoruz, gururluyuz, son derece sevinçliyiz.

Geminin bir baska özelligi de 23 Nisan'da, hem bayram hem de bayramin son günü. Bütün bunlarin birlesmesiyle Karadeniz'e dogru gemimiz seyir yapacak. Hava Kuvvetlerimiz ile koordineli sekilde faaliyet gerçeklestirilecek. Bu faaliyetle de Silahli Kuvvetlerimizin ve ülkemizin gücünü ve kuvvetini bir kez daha görmüs olacagiz."