Istanbul Havalimani'nda oy verme islemi basladiKenan Irtak,Basak Akbulut Yazar

Istanbul Havalimani'nda oy verme islemi basladiKenan Irtak,Basak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - Istanbul Havalimani'nda Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsaminda yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslarin oy verme islemi sabah saat 08.00'de basladi.

Havalimaninin dis hatlar terminalinde, gelis ve gidis katinda belirlenen iki alana sandiklar konuldu. Oy verme isleminde önce sandik kurulu üyeleri yemin etti. Yemin edilmesinin artindan sandik kurulu üyeleri zarf ve pusula sayimi yapti.

Yurt disinda yasayan seçmen kütügüne kayitli vatandaslar, sabahin erken saatlerinde dis hatlar gidis terminaline 6 numarali kapinin yakinina kurulan sandiklarin basinda siraya girdi. Pasaport ve kimliklerini ibraz eden vatandaslar, oylarini kullandi.

- "Ilk oyu ben vermek istedim"

Istanbul Havalimani'nda oyunu ilk kullanan, Avustralya'nin Sidney kentinde yasayan Ferhat Kopuz oldu.

Oyunu kullandiktan sonra gazetecilere açiklama yapan Kopuz, tatil için Türkiye'ye geldigini söyledi.

Kopuz, ilk oyu kullanmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Tatile gelince oyumu kullandim. Sabah saat 06.00'dan beri buradayim. Üsküdar'dan geldim. Ilk oyu ben vermek istedim." dedi.

- "Oy kullanirken çocuklarim, kizlarim aklima geldi"

Katar'da çalisan Lütfi Çiçek ise heyecanli bir ana denk geldigini kaydetti.

Seçimlerin hayirli olmasi temennisinde bulunan Çiçek, "Öncelikle bu seçimlerin ülkemize, tüm Türk ve Müslüman alemine hayirli olmasini diliyorum. Baris, huzur, esenlik ve istikrar getirmesini diliyorum. Oy kullanirken çocuklarim, kizlarim aklima geldi. Onlarin gelecegi için oy kulandim. Allah hayirli, ugurlu etsin." diye konustu.

- "Vatandaslik görevimi yerine getirdim"

Suudi Arabistan'a giden Altug Tasman ise "Herkes için hayirli olsun, çocuklarimiz, geçlerimizin gelecegi için. Insallah her sey daha iyi olur. Oyumu ya burada ya da konsoloslukta kullanacaktim, burasi denk geldi. Vatandaslik görevimi yerine getirdim." ifadelerini kullandi.

Gümrük kapilarinda 27 Nisan Persembe saat 08.00'de baslayan oy verme islemleri, 14 Mayis Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.