Sakarya'da 19 sanikli FETÖ davasina devam edildiEmre Ayvaz

Sakarya'da 19 sanikli FETÖ davasina devam edildiEmre Ayvaz

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) iliskin davada, aralarinda yabanci uyruklular ile üniversite ögrencilerinin de bulundugu 3'ü firari 19 kadin sanigin yargilanmasina devam edildi.

2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, saniklar katilmazken avukatlar salonda hazir bulundu.

Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardindan görüsünü açiklayan cumhuriyet savcisi, firari 3 sanik hakkindaki yakalama kararinin devamini ve eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Söz alan sanik avukatlari, bir an önce karar verilmesini ve yabanci uyruklu saniklar hakkinda yurt disi çikis yasagi seklindeki adli kontrolün kaldirilmasini istedi.

Firari saniklar hakkindaki yakalama kararinin devamina, adli kontrol tedbirinin kaldirilmasi talebinin reddine hükmeden mahkeme heyeti, durusmayi dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

- Iddianame

Sakarya Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan ve 2. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, aralarinda yabanci uyruklular ile üniversite ögrencilerinin de bulundugu 19 kadin sanik hakkinda "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yil 6 aydan 15'er yila kadar hapis cezasi isteniyor.