Avustralya, saatteki hizinin 250 kilometreye ulasabilecegi öngörülen Ilsa Kasirgasi'na hazirlaniyorDilara Karatas

Avustralya, saatteki hizinin 250 kilometreye ulasabilecegi öngörülen Ilsa Kasirgasi'na hazirlaniyorDilara Karatas

ANKARA (AA) - Avustralya'nin batisini etkilemesi beklenen ve saatteki hizinin 250 kilometreye ulasabilecegi tahmin edilen Ilsa Kasirgasi nedeniyle halk market raflarini bosaltti.

Yerel basindaki haberlere göre, Avustralya Meteoroloji Dairesinden (BOM) yapilan açiklamada, ülkenin Bati Avustralya eyaletinde Ilsa Kasirgasi'nin gelecek günlerde siddetinin artacagi ve 4'üncü kategoriye dönüsme ihtimalinin yüksek oldugu duyuruldu.

Açiklamada, eyaletin en kuzeyindeki Kimberley bölgesinde siddetli gök gürültülü saganak beklendigi ve rüzgar hizinin saatte 250 kilometreye ulasabilecegi belirtildi.

Meteorolog Jessica Lingard, kasirgalari "kendi içlerinde kararsiz bir canavara" benzeterek gelismelerin yakindan takip edilmesi gerektigini kaydetti.

On binlerce haneyi etkilemesi beklenen Ilsa Kasirgasi öncesi "firtina" uyarisi verilen Bati Avustralya eyaletinde halk, hazirlik için market raflarini bosaltti.

Avustralya'da 2021'de ülkeyi etkisi altina alan Seroja tropikal kasirgasi, 31 bini askin hanede elektrik kesintisine neden olmustu. Kasirga nedeniyle turizm kasabasi Kalbarri’deki binalarin yüzde 70’i hasar görmüstü.

Avustralya Meteoroloji Dairesi, Seroja'nin, Kalbarri kasabasi ve çevresinde "en az 50 yildir görülen en güçlü kasirga" oldugunu duyurmustu.