Adana'da kahvehanede uyusturucu satarken yakalanan saniga hapis cezasiAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da kahvehanede uyusturucu satarken yakalanan saniga hapis cezasiAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'nin merkez Seyhan ilçesinde kahvehanede uyusturucu satarken yakalanan sanik 13 yil 9 ay hapis ile 30 bin lira adli para cezasina çarptirildi.

Adana 12. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik S.D. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Sanik avukati durusma salonunda hazir bulundu.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda, sanigin polis ekipleri tarafindan merkez Seyhan ilçesi Daglioglu Mahallesi'nde gece vakti is yerinin arka kisminda bulunan elektrik direginin yanina sakladigi uyusturucuyu kahvehanesinde U.A'ya satarken yakalandigini belirtti.

Savci, olay tespit ve yakalama tutanagi ile benzer suçlardan sabikasinin olmasini da dikkate alarak sanigin "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan cezalandirilmasini ve tutukluluk halinin devamina karar verilmesini istedi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen S.D, "Uyusturucu bana ait degil. Mütalaayi reddediyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." savunmasini yapti.

Mahkeme heyeti, "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 13 yil 9 ay hapis ile 30 bin lira adli para cezasina çarptirdigi S.D'nin tutukluluk halinin devamina karar verdi.