Samsung, e-atik toplama kampanyasiyla çevre için yenilikçi bir adim atiyorAbdulselam Durdak-Samsung Electronics Türkiye, kampanya ile Türkiye'de e-atiklarin geri dönüsüm oraninin artirilmasini ve sifir atik vizyonuna katki saglanmasini hedefliyor

Samsung, e-atik toplama kampanyasiyla çevre için yenilikçi bir adim atiyorAbdulselam Durdak-Samsung Electronics Türkiye, kampanya ile Türkiye'de e-atiklarin geri dönüsüm oraninin artirilmasini ve sifir atik vizyonuna katki saglanmasini hedefliyor

ISTANBUL (AA) - Samsung Electronics Türkiye, çevre dostu bir yaklasimla ömrünü tamamlamis elektronik esyalarin geri dönüsümünü tesvik etmek ve sürdürülebilirlik ilkelerini desteklemek amaciyla "E-atik Toplama Kampanyasi"ni baslatti.

Samsung Electronics açiklamasina göre, marka, elektronik atiklarin çevresel etkilerini en aza indirgemeyi ve döngüsel ekonomi prensiplerine katkida bulunmayi amaçlayan e-atik kampanyasi ile ülke genelinde çevreye olan duyarliligini bir adim daha ileriye tasiyor.

E-atik toplama kampanyasi, Istanbul, Ankara ve Izmir'deki seçili Samsung bayilerinde yapilan alisverislerde geçerli olurken, buzdolabi, çamasir makinesi, bulasik makinesi, çamasir kurutma makinesi, ankastre ocak, firin ve davlumbaz gibi seçili ürünlerle birlikte TV alisverislerini kapsiyor.

Yeni ürünlerin teslimati sirasinda, bu ürün gruplarindan atiklarini geri dönüsüm amaciyla eski ürününü Samsung'a teslim eden müsterilere Samsung Online Magaza ve Shop Mobil uygulamasinda geçerli 2 bin TL'lik bir hediye çeki kazanma firsati sunuluyor.

Samsung Electronics Türkiye, bu kampanya ile Türkiye'de e-atiklarin geri dönüsüm oraninin artirilmasini ve sifir atik vizyonuna katki saglanmasini hedefliyor.

Ayrica yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesinin yani sira döngüsel ekonomi ve kaynak verimliligi ilkelerine de hizmet ediliyor. Samsung Electronics Türkiye, elektronik esyalarin atiga dönüsümünü engellemek ve azaltmak için aldigi önlemlere ek olarak, bu kampanya ile atiklarin etkin bir sekilde toplanmasini ve degerlendirilmesini desteklemeyi amaçliyor.

31 Aralik'a kadar geçerli olan söz konusu kampanya, Samsung'un küresel sürdürülebilirlik degerleri dogrultusunda çevrenin korunmasi ve döngüsel ekonominin desteklenmesi amaciyla atilan bir diger önemli adimi temsil ediyor.

Samsung Electronics Türkiye, çevre dostu teknolojileri odagina alarak, bu kampanya ile tüketicilere sürdürülebilirlik ve çevresel koruma konularinda sorumluluk sahibi olma firsati sunarken, çevre için pozitif bir etki yaratmayi sürdürmeyi amaçliyor.