Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'i kabul ettiRuslan Rehimov

Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'i kabul ettiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'i kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaskanligindan yapilan açiklamaya göre, Aliyev, Togg otomobilinin Bakü'ye getirilmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi ve bu konuda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a sükranlarini iletti.

Aliyev, Togg'un ikinci aracinin Azerbaycan'da bulunmasini iki ülke arasindaki dostane ve kardesçe iliskilerinin tezahürü olarak degerlendirdi.

Baykar Yönetim Kurulu Baskani ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'la dün görüstügünü hatirlatan Aliyev, kardes ülkede son yillarda hem savunma hem de sivil sanayide yüksek teknolojili ürünlerin üretildigini, bunun Erdogan'in liderligi ile Türk halkinin zekasi, yetenegi ve emegi sonucunda elde edildigini, Togg'un üretiminin baslamasinin da bu açidan iyi bir örnek oldugunu vurguladi.

Aliyev, elde edilen tüm basarilar dolayisiyla Erdogan'a, dost ve kardes Türk halkina tebriklerini iletti.

Bakan Varank da ikinci Togg aracinin Azerbaycan'da bulunmasindan Cumhurbaskani Erdogan ve Türk halkinin gurur duydugunu ifade etti.

Görüsmede, iki ülke arasindaki sanayi ve teknoloji alanindaki isbirlikleri hususunda fikir alisverisi yapildi.