Fetih ve Hamas'tan Israil'in kinanmasi çagrisiMohammed Majed,Hamdi Yildiz

Fetih ve Hamas'tan Israil'in kinanmasi çagrisiMohammed Majed,Hamdi Yildiz

GAZZE (AA) - Fetih ve Hamas hareketleri, Israil'in abluka altinda tuttugu Gazze Seridi'nde isledigi suçlarin kinanmasi için uluslararasi topluma çagri yapti.

Fetih Hareketi Sözcüsü Munzir el-Hayik ve Hamas Siyasi Ofis Üyesi Musa Ebu Merzuk, Israil ordusu tarafindan düzenlenen operasyona iliskin uluslararasi topluma çagrida bulundu.

Munzir el-Hayik, açiklamasinda, operasyonun zamanlamasina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Gece insanlar uyurken, en ufak bir insanlik duygusuna aldiris etmeden bir terör devleti tarafindan igrenç ve hain bir suç islenmektedir. Bu hükümet aklini kaybediyor, uluslararasi toplumun sessizligi ve destekler durusuna dair güveninden dolayi öldürme eylemlerini sürdürüyor."

Israil saldirilarinin durdurulmasi için uluslararasi topluma çagri yapan Munzir el-Hayik, kayiplar ne kadar büyük olursa olsun, yürüyüslerinin kesinlikle durmayacagini vurguladi.

Hamas'tan Ebu Merzuk da uluslararasi topluma Israil'i kinamalari çagrisinda bulundugu Twitter paylasiminda su ifadelere yer verdi:

"Sehitlerin kani Filistin'in kurtulusunun yolunu açiyor. Liderlerin hedef alinmasi isgale karsi yaklasimin dogrulugunun kanitidir. Direnisin mesaji kapsamli ve tek olacaktir, isgalin kinanmasi ve gitmesinin istenmesi, kurban ile celladin bir tutulmamasidir"

Israil ordusu ile Iç Istihbarat Örgütü Sabak tarafindan abluka altindaki Gazze Seridi'nin çesitli bölgelerine gece düzenlenen hava saldirilarinda Islami Cihad Hareketi'nin silahli kanadi Kudüs Tugaylari'nin lider kadrosu hedef alindi.

Gazze'deki Saglik Bakanligi yaptigi açiklamada, saldirilar sonucu 12 kisinin hayatini kaybettigini ve 20 kisinin de yaralandigini duyurdu.

Kudüs Tugaylari olayin akabinde yaptigi açiklamada, lider kadrolarindan üç kisinin saldirilarin hedefi olduguna ve liderlerin esleri ve çocuklarinin da ölenler arasinda yer aldigina dikkati çekti.

Ayrica açiklamada, Kudüs Tugaylari lider kadrosundan Askeri Konsey Genel Sekreteri Cihad Sakir Gannam, kentin kuzey kesiminin komutani Halil el-Behtini, Bati Seria'daki askeri çalisma liderlerinden Tarik Izzeddin'in saldirida hayatini kaybettikleri belirtildi.

Gelismelerin ardindan Gazze'deki Hükümet Basin Ofisi yaptigi yazili açiklamada, ikinci bir duyuruya kadar kentteki tüm egitim kurumlarinda egitime ara verildigini aktardi.