Iran'da bir polisi öldürmekle suçlanan kisi idam edildi Ahmet Dursun

Iran'da bir polisi öldürmekle suçlanan kisi idam edildi Ahmet Dursun

ANKARA (AA) - Iran'da bir polisi kasten öldürmek suçlamasiyla idama mahkum edilen bir kisinin cezasinin infaz edildigi bildirildi.

Iran resmi ajansi IRNA'ya göre, Loristan eyaletine bagli Hürremabad kentinde Aralik 2021'de güvenlik güçleri ile silahli çeteler arasinda çikan çatisma sirasinda Binbasi Rahman Purdehkan'i öldürmekle suçlanan bir kisi idam edildi.

Kimligi belirtilmeyen söz konusu kisi hakkindaki idam karari, "bir polisi kasten öldürmek, çatisma çikarmak, uzun namlulu silahla ates ederek kamu düzenini bozmak, uzun namlulu silah tasimak" gibi suçlarla yargilandigi mahkemede Nisan 2022'de verilmisti.

Hürremabad kentinin kuzeyinde Aralik 2021'de silahli çeteler arasinda çikan çatismaya polis ekiplerinin müdahalesi sirasinda çeteler ve güvenlik güçleri çatismis, olayda Binbasi Purdehkan hayatini kaybetmisti.

Çatismanin ardindan iki kisi yakalanarak gözaltina alinmisti.

Loristan Bassavciligi, 13 Mart'ta olayla ilgili görülen davada idam cezasi verilen bir mahkumun cezasinin Yargitay tarafindan onaylandigini ve cezasinin infaz edilecegini açiklamisti.