Invamed Medikal Inovasyon Enstitüsü kurulduMehmet Kadir Kilinç- Invamed Baskani Rasit Dinç: - "Bu enstitü, sadece bir arastirma merkezi olmanin ötesinde, teorik bilgilerin pratik çözümlere dönüstügü inovasyonun kalbi olacak"

Invamed Medikal Inovasyon Enstitüsü kurulduMehmet Kadir Kilinç- Invamed Baskani Rasit Dinç:
- "Bu enstitü, sadece bir arastirma merkezi olmanin ötesinde, teorik bilgilerin pratik çözümlere dönüstügü inovasyonun kalbi olacak"

ISTANBUL (AA) - Invamed, Invamed Medikal Inovasyon Enstitüsü'nü kurdu.

Invamed açiklamasina göre, Invamed Medikal Inovasyon Enstitüsü, saglik sektörünün gelecegini sekillendirmeyi amaçlayan bir merkez olarak kuruldu.

Bu önemli adim, sektördeki inovasyon çalismalarini bir üst seviyeye tasimayi hedefleyen bir vizyonun parçasi olarak öne çikiyor.

Ulusal ve uluslararasi arenada, birçok üniversite ve arastirma merkeziyle is birligi yapacak olan enstitü, bilim insanlarina, arastirmacilara ve akademisyenlere sinirsiz olanaklar sunmayi amaçliyor.

Açiklamada görüsIerine yer verilen Invamed Baskani Rasit Dinç, bilim insanlarini, arastirmacilari ve akademisyenleri dünya çapinda bir is birligi agi ile Invamed Medikal Inovasyon Enstitüsü çatisi altinda toplamayi ve katilimcilarina yenilikçi düsüncelerini hayata geçirebilme firsati sunmayi amaçladiklarini bildirdi.

Enstitünün modern tibbin ihtiyaç duydugu teknoloji ve inovasyon alanlarinda çigir açacak çalismalara ev sahipligi yapacagini belirten Dinç, "Robotik, yapay zeka, sanal gerçeklik ve 3D yazici teknolojisi kullanilarak yürütülecek doku ve ilaç üretimi gibi çalismalar, saglik sektöründe devrim yaratmayi amaçlayan projeler olarak ön plana çikiyor. Bu enstitü, sadece bir arastirma merkezi olmanin ötesinde, teorik bilgilerin pratik çözümlere dönüstügü inovasyonun kalbi olacak. Enstitü, sektöre yönelik çok yönlü bir yaklasim benimseyecek." ifadelerini kullandi.

Dinç, Invamed olarak, bilim dünyasinin tüm katilimcilarini, bu heyecan verici yolculuga davet ettiklerini aktararak, sunlari kaydetti:

"Birlikte, saglik sektöründe sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmek, daha saglikli bir gelecek insa etmek için çalisalim. Böylece, Invamed Medikal Inovasyon Enstitüsü, tip dünyasinin gelecegini sekillendirme hedefiyle yola çikiyor. Sektör profesyonellerini, akademisyenleri ve arastirmacilari bu benzersiz platformda bir araya gelmeye, gelecegin saglik çözümlerine birlikte yön vermeye davet ediyor. Gelin, bilimin gücüyle daha saglikli bir dünya için birlikte çalisalim."

Enstitü, akademik dünyayla sinirli kalmayip endüstriyel sektörü de kucaklayarak teorik bilgi ile pratik çözümlerin bulusmasini saglayacak.

Bu sayede, bilim dünyasinda sürdürülebilir bir gelisim tesvik edilecek. Ayni zamanda genç arastirmacilara ve bilim insanlarina kariyerlerini gelistirebilecekleri zengin firsatlar sunulacak.