Adalet Bakani Bozdag, Çocuk Görüsme Merkezleri Açilis Töreni'nde konustu:Kemal Karadag- "Kadinin adini koyan, haklarini veren, onlari egitimde, istihdamda, siyasette en ön siralara çeken, bu konuda büyük reforma imza atan Sayin Cumhurbaskanimizdir, bu kadrolardir" - "Türkiye'de kadin haklari konusunda, Cumhuriyet döneminde büyük reformlar oldu. Bu reformlari ikiye ayirmak lazim. Birisi Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliginde kadinlara verilen haklar ve onlar lehine ya

Adalet Bakani Bozdag, Çocuk Görüsme Merkezleri Açilis Töreni'nde konustu:Kemal Karadag- "Kadinin adini koyan, haklarini veren, onlari egitimde, istihdamda, siyasette en ön siralara çeken, bu konuda büyük reforma imza atan Sayin Cumhurbaskanimizdir, bu kadrolardir"
- "Türkiye'de kadin haklari konusunda, Cumhuriyet döneminde büyük reformlar oldu. Bu reformlari ikiye ayirmak lazim. Birisi Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliginde kadinlara verilen haklar ve onlar lehine ya

ANKARA (AA) - Adalet Bakani Bekir Bozdag, "Kadinin adini koyan, haklarini veren, onlari egitimde, istihdamda, siyasette en ön siralara çeken, bu konuda büyük reforma imza atan Sayin Cumhurbaskanimizdir, bu kadrolardir." dedi.

Bozdag, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen Çocuk Görüsme Merkezleri Açilis Töreni'nde yaptigi konusmada, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in deprem bölgesinde insa edilecek konutlara iliskin açiklamalarini hatirlatan Bakan Bozdag, yeni konutlarin bir yil içerisinde teslim edilecegini belirtti. Konut ve is yeri insaatlarinin basladigini dile getiren Bozdag, yeni sehirlerin olusturulacagini, ayrica egitim ve saglik tesislerin yani sira ticari alanlarin da insa edilecegini aktardi.

Deprem bölgelerinde yaklasik 5 bin personelin görev yaptigini ifade eden Bozdag, gönüllü olarak bölgede çalisan savcilara, hakimlere ve adliye personeline tesekkür etti.

Çocuk görüsme merkezlerine yönelik çalismalarin etkin sekilde sürdügünü vurgulayan Bakan Bozdag, törenle 80'den fazla merkezin açilisinin yapilacagini bildirdi.

Çocuk tesliminin daha önce icra daireleri araciligiyla yapildigini, çocugun da tutanaklarda "teslime konu esya" olarak yer aldigini hatirlatan Bozdag, teslim islemlerinde önceki dönemde ücret alindigini anlatti.

- "Parayla evlatlariyla görüsme devri kapanmis durumda"

Hukuk devletinin gereklerine göre ve çocugun üstün yararini koruyarak 2021'deki yasal degisiklikle icra yoluyla çocuk teslimine son verdiklerini, Türkiye'yi bu ayiptan kurtardiklarini ifade eden Bozdag, çocuk görüsme merkezi sayisinin 678'e yükseldigini belirtti.

Bakan Bozdag, "Su anda çocuklarin ailesiyle kisisel iliski kurmasi vehayut da ailelerin çocuklariyla kisisel iliski kurmasi için icra dairelerine gitme ve icra marifietiyle çocuklariyla görüsme devri bitmis durumda. Parayla evlatlariyla görüsme devri kapanmis durumda, zorla evlatlariyla görüsme devri sona ermis durumda." dedi.

Çocuklarla ilgili yapilan yasal ve anayasal düzenlemeleri de anlatan Bakan Bozdag, çocuk haklarinin ilk kez iktidarlari döneminde anayasaya konuldugunu ve Türkiye'nin bu konuda adim atan sayili ülkelerden birisi oldugunu bildirdi. Bekir Bozdag, ayrica çocuklar için de pozitif ayrimciligin da anayasa hükmü olarak yer aldigini belirtti.

Çocuklarin yani sira kadin haklari konusunda da iktidarlari döneminde önemli reformlara imza atildigine isaret eden Bozdag, "Kadin haklari konusunda Türkiye Cumhuriyeti döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde yapilan büyük reformlardan sonra ikinci büyük reform dönemi Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan Beyefendinin kurdugu AK Parti iktidarlari döneminde yapilmistir." diye konustu.

Cumhuriyet döneminde ilk kez kadinlarla ilgili pozitif ayrimcilik ilkesini anayasaya koyduklarini dile getiren Bozdag, bunun da Cumhurbaskani Erdogan liderligindeki reformlarin sonucu oldugunu vurguladi.

Bozdag, Türkiye'de uzun yillar kadinlar arasi ayrimcilik yasandigini, basi örtülü kadinlarin egitim ve ögretim hakkinin anayasa hükümlerine ragmen haksiz ve hukuksuz biçimde elinden alindigini hatirlatarak, bu zulme son veren iktidarin da AK Parti iktidarlari oldugunu söyledi.

- "Basi örtülü kadinlarin çalisma haklari gasp edildi"

Anayasada "kamu hizmetlerine girmede liyakattan baska sart aranmaz" dendigi halde basi örtülü kadinlarin kamu hizmetlerinde çalistirilmadigini animsatan Bakan Bozdag, haksiz ve hukuksuz sekilde 2003'e kadar basi örtülü kadinlarin çalisma haklarinin gasp edildigini belirtti. Bekir Bozdag, bu hukuksuzluga da kendi iktidarlari döneminde son verildigini, kadinlar arasinda istihdam hakkindan istifade etme konusunda tarihi adimlar attiklarini ifade etti.

Yasam tarzlarina göre kadinlarin arasina ayrimcilik konulmasina izin vermeyen reformlar yaptiklarini aktaran Bozdag, önceki dönemlerde basi örtülü kadinlarin siyaset yapamadigini kaydetti.

Adalet Bakani Bozdag, Merve Kavakçi'nin milletvekili seçildiginde yasadiklarini hatirlatarak, söyle devam etti:

"Türkiye, bugün geldigi noktaya kolay gelmedi. O yüzden Gazi Mustafa Kemal Atartürk'ün bütün Bati'dan önce verdigi seçme ve seçilme hakkini, maalesef daha sonraki dönemlerde basi örtülü kadinlar bakimindan bu ülkede kullandirmadirlar. Atatürk'ün verdigi hakki baskalari gasbetti. Atatürk'ün verdigi hakkin tam kullanilmasini Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in iradesiyle attigimiz adimlar, yaptigimiz reformlar gerçeklestirmis oldu."

Daha önceki dönemlerde mevzuatta kadinlari asagilayan ve istiskal eden düzenlemelerin bulundugunu ifade eden Bozdag, ilkel kavramlarin ve uygulamalarin tamamini tasfiye ettiklerini söyledi.

"Birileri 'kadinin adi yok' diye kitap yazarken, onun sikayetini yaparken, kadinlarin adini koyan, onlara layik olmayanlari yasalarimizdan çikaran büyük reformun altina Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bu kadrolar imza atti." diyen Bozdag, kadini birey yerine koyan felsefe degisikligini yaptiklarinin altini çizdi.

Bakan Bekir Bozdag, "Simdi konusuyor, CHP'si, öbürüsü, berikisi, sen neredeydin? Bu kanunlari sen getirdin, sen. Bu ilkellikleri bu kanunlara siz koydunuz. 'Insan haklari' diyorsunuz, sizin insan haklari anlayisiniz bu. Bunlari biz degistirdik." dedi.

- "Kadina deger veren kadro Recep Tayyip Erdogan'in kadrolaridir"

Kadina yönelik siddetle mücadele ve kadin cinayetlerinin önlenmesi konusunda da tarihi adimlar attiklarini dile getiren Bozdag, kadinlara karsi islenen cinayetlerin kimlige ve yakinliga bakilmaksizin agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasina yönelik düzenlemenin de kendi dönemlerinde yapildigini kaydetti.

Töre saikiyle islenen cinayeti de ilk defa suç olarak düzenleyenin AK Parti iktidari oldugunu söyleyen Bozdag, "Kadina deger veren, onu her türlü vahsilige ve ilkellige karsi koruyan, tarihi reformlari yapan kadro Recep Tayyip Erdogan'in kadrolaridir. Onun liderligindeki TBMM'deki çogunluk bunu yapmistir." ifadelerini kullandi.

Israrli takibi suç olarak düzenlediklerini, tedbir kararlarina yönelik ihtisas mahkemelerinin olusturuldugunu anlatan Bakan Bozdag, "Cinsel saldiriya ugrayanlarin psikolojisinin bozulup bozulmadigini kontrol edin." diyen ilkel zihniyeti kaldirdiklarini vurguladi.

Kamuoyunda "kravat indirimi" olarak bilinen takdiri indirim nedenlerine haksiz uygulamalara yol açan yasal düzenlemeyi degistirdiklerini bildiren Bozdag, "boyun kirdi, güzel konustu, tirasi, kravati iyi" diye indirim yapan ilkel anlayisi yasadan tasfiye ettiklerine dikkati çekti.

- "Simdi basörtülü aday da gösterecekler"

Bakan Bozdag, söyle konustu:

"Türkiye'de kadin haklari konusunda Cumhuriyet döneminde büyük reformlar oldu. Bu reformlari ikiye ayirmak lazim. Birisi Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliginde kadinlara verilen haklar ve onlar lehine yapilan reformlardir. Ikincisi de Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde AK Parti iktidarlari döneminde kadinlara verilen haklar ve reformlardir. Arasindakileri iddia edenler varsa çikarsin ortaya koysunlar. Kim, ne yapmis? Daha kadinlari kendi içinde esit hale getirmeyi basaramamis ilkel zihniyetin temsilcileri, Türkiye'de kadin haklarini yüceltecek yaklasimi ortaya koyamadilar, koyamazlar da zaten. Bu seçimi simdi kalkmislar, 'kadin haklari için son seçim, son umut.' Siz kadin haklari için ne yaptiniz? Sadece 'kadinin adi yok' diye en feministiniz kitap yazdi o kadar. Kadinin adini koyan, haklarini veren, onlari egitimde, istihdamda, siyasette en ön siralara çeken, bu konuda büyük reforma imza atan Sayin Cumhurbaskanimizdir, bu kadrolardir. Bu seçimi de kadinlar üzerinden baska bir yere çekmek istiyorlar. Tayyip Erdogan olmasaydi parlamentoda ne CHP ne de diger partiler bu kadar vekil aday gösteremezlerdi. Simdi basörtülü aday da gösterecekler. Nasil ki domuz eti yemekle övünenleri dua ettirdiyse Tayyip Erdogan, yine ayni sekilde bu konuda da onlari daha iyisini yapmaya, takip etmeye mecbur etti."

Kadinlarin istihdamdaki oraninin yüzde 40'larin üzerine kendi iktidarlari döneminde çiktigini ifade eden Bozdag, "Simdi biz kadin düsmaniyiz, kadinlara çalisma hakkini vermeyenler, hakim ve savci yapmayanlar, onlari egitim hakkindan yoksun birakanlar, siyasi haklarini kullanmasina engel olanlar ve kadinlara onca haksizligi hak diye savunanlar, koca koca mahkemelerin kapisinda dava dilekçeleriyle kosanlar kadin haklarindan yana. Sevsinler sizi." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a en fazla oyu kadinlarin verdigini söyleyen Bozdag, kendisinin liderliginde 14 Mayis'taki seçimlerle kadin haklarini daha ileri tasiyan yeni bir dönemin kapisinin aralanacagini sözlerine ekledi.

Programa, Hakimler ve Savcilar Kurulu (HSK) üyeleri, Adalet Bakan Yardimcilari ve yargi mensuplari katildi.