Fransiz insan haklari kurulusu asiri sagci Israilli bakanin ülkeye gelmesini istemiyorAlaattin Dogru

Fransiz insan haklari kurulusu asiri sagci Israilli bakanin ülkeye gelmesini istemiyorAlaattin Dogru

ANKARA (AA) - Fransiz Insan Haklari Birligi (LDH), hafta sonu Fransa’yi ziyaret etmeyi planlayan asiri sagci Israil Maliye Bakani Bezalel Smotrich’i istemediklerini duyurdu.

LDH’den yapilan açiklamada, Bati Seria’daki Yahudi yerlesimlerinden sorumlu Smotrich’in ayni projeyi savunan kuruluslarca Fransa’ya hafta sonu davet edildigi belirtildi.

Sadece Smotrich’in degil, bu asiriligi paylasan ve temsil ettigi herkes ve her seyin kinandigi kaydedilen açiklamada, "Bezalel Smotrich, slogani ‘özgürlük, esitlik ve kardeslik’ olan Fransa Cumhuriyeti topraklarinda istenmiyor." ifadesi kullanildi.

Fransa Disisleri Bakanligi ise Paris’e gelse dahi Smotrich ile hükûmetten kimsenin temas kurmayacagini açiklamisti.

Fransiz Komünist Partisi (PFC) de Filistinlilere yönelik saldirganligi nedeniyle Smotrich'i "istenmeyen adam" ilan etmis, ülkeye sokulmamasini istemisti.

Ayrica Fransa'daki Yahudi sivil toplum örgütü Baris için Yahudi Birligi (UJFP), Israilli bakanin gelecegine iliskin haberler üzerine Paris'te protesto gösterisi düzenlemisti.

Smotrich, isgal altindaki Bati Seria'da Yahudi yerlesimcilerin saldirdigi Filistin beldesinin "yeryüzünden silinmesi" yönündeki tepki çeken sözlerinin ardindan gittigi Washington'da resmi görüsme yapamamisti.