ABD'deki Burning Man festivalinde mahsur kalan binlerce kisi alandan ayrilmaya basladiSalih Okuroglu

ABD'deki Burning Man festivalinde mahsur kalan binlerce kisi alandan ayrilmaya basladiSalih Okuroglu

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Nevada eyaletinde bir çölde düzenlenen dünyanin en büyük müzik festivallerinden "Burning Man"e katilan ve siddetli yagislar nedeniyle mahsur kalan binlerce kisinin alandan ayrilma süreci baslatildi.

Organizasyon yetkilileri, yaptiklari açiklamada, festivalin düzenlendigi alandan çikis sürecinin basladigini ve sürüs yasaginin kaldirildigini duyurdu.

Insanlara binlerce kisinin ayni anda yola çikmasinin trafik yogunluguna neden olacagi uyarisi yapan yetkililer, bunun önlenmesi için mümkün oldugunca daha geç yola çikma çagrisinda bulundu.

Festivalin düzenlendigi Black Rock Çölü'nün zemini 1 Eylül'de siddetli yagislar sebebiyle çamur birikintisine dönüsmüs, binlerce kisi mahsur kalmisti.

Organizasyon yetkilileri, 40 yasinda oldugu düsünülen bir kisinin hayatini kaybettigini ancak ölüm nedeninin siddetli yagislar olmadigini ve olayla ilgili sorusturma baslatildigini açiklamisti.

Yetkililer, alana giris ve çikis noktalarindaki tüm yollarin kapali oldugunu ve uçuslarin yapilmadigini belirterek, katilimcilara olduklari yerde kalmalari, yiyecek, su ve araç yakitlarini muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulunmustu.

Araçlarin zemini daha kötü hale getirmesi sebebiyle etkinlige giris ve çikis yollari kapatilmisti.

Her yil 70 binden fazla kisinin katildigi, 9 gün süren dünyanin en büyük müzik festivallerinden "Burning Man" kapsaminda ziyaretçiler, çölün ortasina kurulan geçici sehirde tüm ihtiyaçlarini kendileri karsiliyor.