Zonguldak'taki grizu faciasinin 13. yilinda hayatini kaybedenler anildiGökhan Yilmaz

Zonguldak'taki grizu faciasinin 13. yilinda hayatini kaybedenler anildiGökhan Yilmaz

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlügü maden ocaginda 17 Mayis 2010'daki grizu patlamasinda yasamini yitiren 30 madenci, Yeni Karadon servis kuyusunun önünde anildi.

Kilimli ilçesindeki maden ocaginin eksi 540 kodunda, taseron olarak galeri açma isi yürüten firmanin 30 çalisaninin öldügü grizu patlamasinin 13. yilinda madenciler için anma töreni düzenlendi.

TTK ve sendika yöneticileriyle çok sayida maden isçisinin katildigi törende, Kur'an-i Kerim okundu ve mevlit sekeri dagitildi.

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, gazetecilere, hayatini kaybeden madencileri yad etmek için bir araya geldiklerini belirterek, bu tür kazalarin bir daha yasanmamasini temenni etti.

4 yildir maden isçisi olarak çalisan Abdurrahman Eksi de hayatini kaybeden maden isçilerine Allah'tan rahmet dileyerek, "Insallah böyle ölümlü kazalari bir daha görmek istemiyoruz. Devletimizin ve milletimizin her zaman yanindayiz. En son Amasra faciasinda gerçeklesen ölümlü kazada tekrar yüreklerimiz burkuldu. Bir daha böyle seyler görmek istemiyoruz. Bizler ülkenin her yerinde göreve gideriz, elimizden geleni yapariz." dedi.

Karadon Müessese Müdürlügü maden ocaginda 17 Mayis 2010'da meydana gelen grizu patlamasinda 30 madenci yasamini yitirmisti. Madencilerden 28'inin cenazesi ocaktan çikarilmis, Engin Düzcük ve Dursun Kartal'in cenazelerine ise patlamadan 8 ay sonra ulasilmisti.