Yilin ilk 8 ayinda en çok "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" izlendiHilal Ustuk- Macera, fantastik ve aksiyon türündeki yapimlarin yani sira animasyon filmler sinemada yogun ilgi gördü

Yilin ilk 8 ayinda en çok "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" izlendiHilal Ustuk- Macera, fantastik ve aksiyon türündeki yapimlarin yani sira animasyon filmler sinemada yogun ilgi gördü

ISTANBUL (AA) - HILAL USTUK - Yilin ilk 8 ayinda en çok izlenen 10 filmden üçü yerli yapim oldu.

Box Office Türkiye'den derlenen bilgilere göre, 345 filmin vizyona girdigi ilk 8 ayda, toplam izleyici sayisi 21 milyon 399 bin 119'a ulasti.

Ismail Fidan'in yönetmenligini ve müziklerini üstlendigi, senaryosunu Ozan Çivit'in kaleme aldigi "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa", 2 milyon 852 bin 910 izleyiciyle yilin ilk 8 ayinda en çok izlenen film oldu.

TRT Çocuk'un sevilen kahramanlarinin maceralarini konu alan filmde Hayri, Kamil, Sevim, Hale, Akin ve Mert'in dünyada mahsur kalan uzayli arkadaslarini, uzay gemisine ulastirmaya çalisirken yasadiklari anlatiliyor.

- Oppenheimer

Amerikali fizikçi Julius Robert Oppenheimer'in hayatina odaklanan "Oppenheimer" filmi, 1 milyon 593 bin 151 seyirciyle en çok izlenen ikinci yapim oldu.

Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon'in rol aldigi film, 181 dakikalik uzunluguyla Christopher Nolan'in simdiye kadar çektigi en uzun yapim olarak vizyonda yerini aldi. Film, nükleer bir silah gelistiren Oppenheimer'in, silahin Hirosima ve Nagazaki'de kullanilacagini ögrendiginde verdigi karari ve daha sonra ABD'de hedef haline gelmesini anlatiyor.

- "Hizli ve Öfkeli 10"

Aksiyon ve maceraseverleri sinema salonlarina çeken "Hizli ve Öfkeli 10", 1 milyon 577 bin 429 kisi tarafindan izlenerek, en çok izlenen filmler arasinda üçüncü sirada yerini aldi.

Vin Diesel, Michelle Rodriguez ve Jason Momoa'nin basrolleri paylastigi ABD yapimi filmin yönetmenligini Louis Leterrier üstlendi.

- "Barbie"

Margot Robbie, Ryan Gosling, Kate McKinnon, Issa Rae, Hari Nef, Simu Liu, Ncuti Gatwa ve Kingsley Ben-Adir'in basrolleri paylastigi "Barbie", yilin en çok izlenen dördüncü filmi oldu.

Barbie diyarinda varolussal krizler yasayan ve kendini bir anda gerçek dünyada bulan ikonik bebek Barbie'nin macera ve eglence dolu hikayesini konu edinen film, bir milyon 363 bin 185 kisiyi sinema salonlarina çekti.

- "Avatar: Suyun Yolu"

Gise rekortmeni Avatar'in 13 yil sonra vizyona giren devam filmi "Avatar: Suyun Yolu", en çok izlenen yapimlar arasinda 5. siraya yerlesti.

James Cameron'un yönetmenligini üstlendigi, Sam Worthington, Sigourney Weaver ve Zoe Saldana'nin basrollerinde oynadigi film, 16 Aralik 2022'de vizyona girdi.

ABD yapimi filmi 2023'te 1 milyon 362 bin 96 kisi izlerken, toplam izleyici sayisi ise 2 milyon 677 bin 106 oldu.

Film, Pandora gezegeninde Na'vi halkina dahil olup Neytiri ile bir aile kuran Jake Sully'nin, tanidik bir düsmanin yeniden gezegenlerine tehdit olusturmasi sonrasi Na'vi halkiyla verdigi mücadeleyi konu ediniyor.

- "Kutsal Damacana 4"

Safak Sezer, Ersin Korkut, Müjde Uzman, Nilgün Belgün ve Erhan Yazicioglu'nun basrollerinde yer aldigi "Kutsal Damacana 4", en çok izlenen filmler arasina altinci siradan girdi.

Yönetmen koltuguna Kamil Çetin'in oturdugu filmi 1 milyon 147 bin 111 kisi izledi.

- "John Wick 4"

"John Wick" serisinin son filmi "John Wick 4" sinemaseverlerin en çok izledigi filmler arasinda 7. siraya yerlesti.

Hollywood yildizi Keanu Reeves'in basrolde oynadigi yapimi izleyenlerin sayisi 1 milyon 50 bin 239'a ulasti.

Gerilim ve aksiyon türündeki film, basina koyulan ödülle onlarca kiralik katile karsi savasan John Wick'in, özgürlügünü elde etmek için Yüksek Sura'ya karsi mücadelesini anlatiyor.

- "Çizmeli Kedi: Son Dilek"

Animasyon sevenleri sinema salonlarina çeken "Çizmeli Kedi: Son Dilek", 816 bin 621 kisi tarafindan izlenerek, listenin 8. sirasinda yer aldi.

Januel Mercado ile Joel Crawford'in yönettigi film, kötülügüyle nam salmis Dilek Yildizi'ni bulmak için Kara Orman'a dogru maceraya çikan Çizmeli Kedi'nin, eski ortagi ve düsmani Yumusak Pati Kitty'den yardim istemek zorunda kalmasi sonrasi gelisen olaylari anlatiyor.

- "Illegal Hayatlar"

Cenk Çelik'in yönettigi, kaçak kumarhane isletmeye çalisan bir adamin hikayesini anlatan "Illegal Hayatlar" en çok izlenen 9. yapim oldu.

Sosyal medyada "Röportaj Adam" olarak bilinen, youtuber ve içerik üreticisi Mahsun Karaca'nin basrolünde oynadigi yapimi 677 bin 306 kisi izledi.

- "Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçis"

Animasyon sevenleri sinema salonlarina çekmeyi hedefleyen "Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçis", 564 bin 502 kisi tarafindan izlenerek en çok izlenen yapimlar arasinda 10. sirada yerini aldi.

Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ve Justin K. Thompson'un yönettigi film, Miles Morales, Gwen Stacy ve çoklu evrenden Spider-Man'lerin olusturdugu yeni bir ekibin, daha önce karsilasmadiklari mertebede güce sahip bir kötüye karsi mücadelesini anlatiyor.