YK Enerji, Geyik Baraji isale hattindaki arizayi onararak su akisini tekrar baslattiFuat Kabakci

YK Enerji, Geyik Baraji isale hattindaki arizayi onararak su akisini tekrar baslattiFuat Kabakci

ANKARA (AA) - Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AS (YK Enerji), Mugla'nin Bodrum ilçesine içme suyu saglayan Geyik Baraji'nin isale hattindaki arizayi ayni gün içinde onararak su akisini yeniden baslatti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Yeniköy Termik Santrali'ne kullanma suyu temini amaciyla Mugla'nin Milas ilçesinde 1988'de hizmete alinan ve santralin yani sira Bodrum yarimadasi için de içme suyu saglayan Geyik Baraji'nin su isale hattinda dün yasanan arizaya müdahale edildi.

Arizanin saptanmasinin hemen ardindan dün saat 7.20'de, hattin Yeniköy Termik Santrali sorumlulugunda olan kisimda YK Enerji ekipleri tarafindan ariza giderme çalismalari baslatildi. Çamköy ve Karacahisar sinirlarinda üç noktada meydana gelen arizalarin giderilmesi için YK Enerji ekipleri hizla organize oldu.

Onarim islemleri için gerekli ekip ve ekipmanin kisa sürede temin edilmesiyle baslayan çalismalar, ayni gün saat 22.00'de tamamlandi. Isale hatti yeniden kullanima açilabilir duruma getirildi ve sorunun çözüldügü Devlet Su Isleri'ne bildirildi.