Uluslararasi yumurtalik kanseri uygulamasi "Olivia" Türkçe de hizmet verecekBurcu Çalik Göçümlü- Yumurtalik Kanseri Platformunca hayata geçirilen, hastalar ve yakinlarina teshis, tedavi, sürekli bakim gibi tüm asamalarda çevrim içi günlük destek saglayan Ingilizce "Olivia" uygulamasi, Türkçe versiyonuyla kullanima sunuldu

Uluslararasi yumurtalik kanseri uygulamasi "Olivia" Türkçe de hizmet verecekBurcu Çalik Göçümlü- Yumurtalik Kanseri Platformunca hayata geçirilen, hastalar ve yakinlarina teshis, tedavi, sürekli bakim gibi tüm asamalarda çevrim içi günlük destek saglayan Ingilizce "Olivia" uygulamasi, Türkçe versiyonuyla kullanima sunuldu

ANKARA (AA) - Yumurtalik Kanseri Platformunca (OCC) hayata geçirilen "Olivia" uygulamasi, yumurtalik kanseri teshisi konulan hastalar ve yakinlari için Ingilizceden sonra Türkçe olarak da hizmet verecek.

Türk Jinekolojik Onkoloji Dernegi ve Kanserle Dans Dernegi isbirliginde yürütülen çalismayla, Avrupa Jinekolojik Onkoloji Dernegi, Avrupa Jinekolojik Kanser Savunuculuk Gruplari Agi ve AstraZeneca'nin yer aldigi isbirligi platformu OCC'nin "Olivia" isimli uygulamasinin Türk hastalar için de hizmet sunmasi hedeflendi.

Bu çerçevede yumurtalik kanseri hastalari ve yakinlarina, teshis, tedavi, sürekli bakim gibi tüm asamalarda çevrim içi günlük destek saglayan Ingilizce "Olivia" uygulamasi, Türkçe versiyonuyla da hizmet sunacak.

Istanbul'da düzenlenen 2023 Avrupa Jinekolojik Onkoloji Dernegi Kongresi'nde tanitilan Türkçe Olivia uygulamasi, hastalara yumurtalik kanseri tedavi süreçlerinin her asamasinda rehberlik etmesinin yani sira sürekli güncellenen içeriklere erisim ve uygulamada yer alan Olivia isimli çizgi karakterle interaktif iletisime geçme imkani da sagliyor.

Hasta yakinlari, destek birimleri ve saglik ekipleri için tek noktadan bilgi saglayan bir dijital platform olarak tasarlanan Olivia'daki içerikler arasinda, yumurtalik kanseri yolculugu, yumurtalik kanseri tanisi ve tani sonrasi yasam konusunda rehberlik, teshis konan kadinlarin hikayeleri, günlük dile çevrilmis tibbi terimler sözlügü ve hasta dernekleri rehberi yer aliyor.

Ücretsiz uygulamaya, "https://ovarian.gynecancer.org/tr/" adresinden ulasilabiliyor.

- "Türkçe olarak hastalarin kullanimina sunulmasindan büyük mutluluk duyuyoruz"

Türk Jinekolojik Onkoloji Dernegi Baskani Dr. Ali Ayhan, konuya iliskin yaptigi degerlendirmede, uygulamanin Türkçe olarak da hastalarin kullanimina sunulmasindan büyük mutluluk duyduklarini belirtti. Bir hekim olarak yumurtalik kanseri tanisinin ne kadar zor konulabilecegini ve hastalarin klinikten ayrildiktan sonra ihtiyaç duyduklari destegi bulmakta zorlandigini gördügünü aktaran Ayhan, "Isbirligimizin saglik ekiplerinin hastalarina saglayabilecegi hizmetleri tamamlayabilecek ve hastalarin deneyimleri boyunca ihtiyaç duyduklari hayati destegi alabilmelerini temin edecek degerli bir kaynakla sonuçlanmasindan çok mutluyuz." ifadesini kullandi.

Kanserle Dans Dernegi Baskani Sevil Gürkan ise "Yillar boyunca yumurtalik kanseriyle yasayan tanidigim birçok kadin, kanser tedavisine odaklanmak ile mümkün oldugunca normal bir hayat sürdürmeye çalismak arasinda denge bulmakta zorlandilar. Olivia uygulamasinin yumurtalik kanseriyle yasayan hastalarin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlariyla ilgili önerilerde de bulunmasini hastalarin daha iyi bir yasam kalitesine ulasmasi açisindan çok önemsiyoruz." açiklamasinda bulundu.