Uluslararasi 4. Edirne Kupasi yüzme müsabakalari yarin baslayacakGökhan Balci

Uluslararasi 4. Edirne Kupasi yüzme müsabakalari yarin baslayacakGökhan Balci

EDIRNE (AA) - Uluslararasi 4. Edirne Kupasi yüzme müsabakalari yarin Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda baslayacak.

Türkiye Yüzme Federasyonu Baskan Vekili Güven Duvan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu yil 4. kez düzenlenecek yüzme müsabakalarinin 17-19 Mart tarihlerinde yapilacagini söyledi.

Müsabakalara Türkiye'nin yani sira Portekiz, Kuzey Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Gürcistan ve Moldova'dan da sporcularin katilacagini belirten Duvan, su ana kadar 500'e yakin sporcunun kayit yaptirdigini dile getirdi.

Avrupa Yüzme Birligi'nin (LEN) takviminde yer alan ve 2024 Paris Olimpiyatlari için akredite olan Edirne Kupasi yüzme müsabakalarinin seyir zevkinin yüksek olacagini ifade eden Duvan, "2024 Paris Olimpiyatlari öncesi ilk akredite hazirlik müsabakasi olacak. Burada olimpiyat barajini geçen sporcular olimpiyatlara katilmaya hak kazanacak. Bu yüzden müsabakalar yüksek önem tasiyor. Katilacak tüm sporculara basarilar diliyorum." dedi.

Duvan, müsabakalar için hazirliklarin tamamlandigini söyledi.

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nun Türkiye ve Balkanlarin en önemli spor tesislerinden biri oldugunu belirten Duvan, "2021'de yapilan Tokyo Olimpiyatlari öncesinde de milli takimimizin birçok sporcusu olimpiyat vizesini bu havuzda aldi. Türk yüzmesi için ugurlu havuz diyebiliriz burasi için. Insallah 2024 Olimpiyatlari için de birçok vize bu havuzdan alinacak." diye konustu.

Yarin sabah kadinlar 400 metre seçmeleriyle baslayacak ve açilis seremonisinin yapilacagi aksam seansiyla devam edecek müsabakalar, pazar günü sona erecek.