Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica'dan transfer açiklamasi:Selçuk Kiliç- "Takima 6-7 oyuncu katmayi düsünüyoruz. Tabii bu sayi aramizdan ayrilacak oyuncularin durumuna göre degiskenlik gösterir. Panathinaikos'tan Dimitrious Kourbelis aramiza katilacak"- "Bazi oyuncularla yaptigimiz görüsmeler ileri boyuta ulasti. 30 Haziran'da yapacagimiz idmanda 5-6 oyuncu muhtemelen bizimle olacak"

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica'dan transfer açiklamasi:Selçuk Kiliç- "Takima 6-7 oyuncu katmayi düsünüyoruz. Tabii bu sayi aramizdan ayrilacak oyuncularin durumuna göre degiskenlik gösterir. Panathinaikos'tan Dimitrious Kourbelis aramiza katilacak"- "Bazi oyuncularla yaptigimiz görüsmeler ileri boyuta ulasti. 30 Haziran'da yapacagimiz idmanda 5-6 oyuncu muhtemelen bizimle olacak"

TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'in son haftasinda yarin Medipol Basaksehir'e konuk olacak Trabzonspor'un teknik direktörü Nenad Bjelica, "Takima 6-7 oyuncu katmayi düsünüyoruz. Tabii bu sayi aramizdan ayrilacak oyuncularin durumuna göre degiskenlik gösterir. Panathinaikos'tan Dimitrious Kourbelis aramiza katilacak." dedi.

Bjelica, bordo-mavili takimin antrenmani öncesi düzenledigi basin toplantisinda, transfer çalismalarina iliskin bilgi verdi.

Hirvat teknik adam, sahanin tamaminda sorumluluk alacak oyunculara sahip olmak istediklerini belirterek, "Herkesin esit sekilde sorumluluk üstlenecegi bir takim olusturmak istiyoruz. Marek Hamsik seviyesinde, o tecrübe ve yasta bir oyuncu bulmak çok kolay degil. Marek kadar çalismaya aç oyuncu bulabilmemiz çok kolay degil. Bizim görüstügümüz çok oyuncu var. Iyi oyunculari kadroya katmaya çalisiyoruz. O yasta, tecrübede lider bir oyuncu bulabilirsek, tabii ki aramiza katmayi isteriz." seklinde konustu.

Geçen sezonun sampiyonu Trabzonspor ile bu sezonun sampiyonu Galatasaray'in bir oyuncu üzerinden bunu basarmadigini anlatan Bjelica, "En iyi takima sahip olduklari için sampiyon oldular. Biz de en iyi takimi olusturmaya çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

- "Bazi oyuncularla yaptigimiz görüsmeler ileri boyuta ulasti"

Bjelica, yönetim kurulu ile günün her saatinde nasil bir takim olusturacaklari konusunda görüstüklerini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Takima 6-7 oyuncu katmayi düsünüyoruz. Tabii bu sayi aramizdan ayrilacak oyuncularin durumuna göre degiskenlik gösterir. Panathinaikos'tan Dimitrious Kourbelis aramiza katilacak. Kourbelis, 6 ve 8 numara pozisyonunda oynayan bir oyuncu. Bizim sistemimize uygun. Panathinaikos'ta son zamanlarda daha ofansif oynadi. Yunanistan Milli Takimi'nda da savunma pozisyonunda görev yapti. Bazi oyuncularla yaptigimiz görüsmeler ileri boyuta ulasti. 30 Haziran'da yapacagimiz idmanda 5-6 oyuncu muhtemelen bizimle olacak."

Hemen hemen her pozisyonda oyuncu arayislari bulundugunu belirten Hirvat çalistirici, "Belki bek pozisyonunda çok arayisimiz var. Orada genç oyuncularimizdan Eren (Elmali), Arif (Bosluk)g ibi isimler var. Kalecilerimiz de gayet iyi. Ugurcan'in (Çakir) belki çok büyük teklif gelip ayrilmasi durumuna göre degerlendirebiliriz. Genel olarak takimimizi en güçlü ekiplerden biri haline getirmek istiyoruz." diye konustu.

- "Yazilan bazi isimlerin transferi imkansiz"

Bjelica, transferde (Mislav) Orsic ve (Bruno) Petkovic gibi oyuncularla ilgili söylemlere iliskin, "Geldigim ilk günden itibaren '25 Hirvat oyuncu geliyor' diye görüyorum. Bazilarinin aramiza katilmasi imkansiz. Birçok isim yaziliyor. Zagreb'de bu oyuncularla beraber çalistik. Hirvatistan Milli Takimi'nda oynuyorlar. En son üçüncülükte pay sahibi olmus oyuncular. Orsic, üçüncülük maçinda oynadi, gol atti. Petkoviç de öyle... Görüsmelerimiz sürdürülüyor ama yazilan bazi isimlerin transferi imkansiz. Bu oyunculari transfer edebilmek çok kolay olmayacak." degerlendirmesinde bulundu.

Ilk geldiginde mental olarak yikima ugramis bir takim olduguna dikkati çeken Hirvat çalistirici, "Sivasspor maçi öncesi ilk antrenmanda hosuma gitmeyen seyler görmüstüm. Yeni kurallar getirmek zorundayiz. Hosuma gitmeyen seylerden sonra oyuncularla konusarak, kurallarimizi aktararak iyi seviyeye ulastigimizi söyleyebilirim. Takim kosmaya, mücadele etmeye istekli vaziyette. 14-15 tane kazanmak için çalismaya hazir oyuncumuz oldugunu söyleyebiliriz. Iyi ve kötü dönemlerimiz olacaktir ama geneline bakildiginda iyiye giden bir takim var. Son 3 haftaya bakildigi zaman bu ivmenin üzerine çikarak büyük basarilar kazanmak istiyoruz." açiklamasini yapti.

- "Altyapi çalismalarini ödüllendirmek istiyoruz"

Baska takimlarda görev yapan kiralik oyunculari takip ettiklerini aktaran Bjelica, sözlerini söyle sürdürdü:

"Aramiza katilanlar olacak. (Kiralik oyunculardan) 2-3 tanesi bizimle beraber olacak. Kampta kendilerini gösterme firsati vermek istiyoruz. Yine 19 yas alti takimindan 4-5 oyuncu bizimle olacak. Hem onlara firsat hem de altyapinin bir kaynak oldugunun mesajini vermek istiyoruz. Altyapi çalismalarini ödüllendirmek istiyoruz. Oyuncularin gelisimi gün gün takip edilmeli. Trabzonspor'a fayda saglayacak oyuncular mutlaka olacaktir. Trabzonspor mücadele etmek, en tepeye oynamak, kupalar kazanmak zorunda. Altyapi da bunun için kaynak olacak. Barselona altyapisinin bazen oyuncu çikaramadigini görüyoruz. Uzun süreçli bir konu. Genç oyunculari zaman zaman oynatip sans verdik. Arif ve Taha bizimle beraber oynadilar."

Bjelica, Basaksehir maçinda 5 genç oyuncunun kadroda olacagini aktararak, "Onlari da görebilmek istiyoruz. Genç oyuncuyu hazir oldugunda degerlendirebilmek önemli. Bu oyunculari dogru zamanda oynatip, faydali sekilde kullanmaliyiz." dedi.

Umut Bozok ve Trezeguet'nin kendi döneminde performanslarini yükseltmesini degerlendiren Hirvat çalistirici, "Onlarin kalmalarini umuyorum. Teklif gelirse tabii ki ona göre gelismeler olabilir. Kendileriyle özel görüsme yapmadik. Onlara güven verdik, arkalarinda olduk. Onlar da takimlarina hizmet vermeye çalistilar. Umut sezon boyunca çok oynama firsati bulamamisti. Her antrenör degisimi, futbolcu tarafindan oynama firsati olarak görebilir. Hep pozitif olan bir oyuncu. Trezeguet sakatliklarla sorun yasasa da her maçta golü arayan, topu isteyen, asist katkisi yapan bir oyuncu. Her antrenörün istedigi oyunculardan biri." diye konustu.

Bjelica, gelecek sezon daha yarismaci bir ligin kendilerini bekledigini belirterek, "Bu sene gibi olmayacak. Avrupa arenasinda olmayacagiz. Avrupa'da olmak, 10 ekstra maç anlamina geliyor. Üç günde bir maç oynamak zorunda kaliyorsunuz. Biz de Avrupa'da olmayacagimiz, lig ve kupada olacagimiz için daha fazla çalisarak geçirecegiz. Istanbul takimlariyla o mücadeleyi en iyi sekilde sürdürmek istiyoruz. Antrenör olarak en iyisini isteyen biri oldum. Kulübün hedefi en yukarida olabilmek. Bizim en büyük hedef bu oldu." seklinde konustu.

"Sampiyonlar ligi finalinde Inter mi kazanacak Manchester City mi? Hangi takimi çalistirmak isterdiniz?" seklindeki bir soruya da Hirvat teknik adam, "Çalistirmak istedigim takim Trabzonspor. City'nin kazanacagini düsünüyorum. Guardiola'nin basarilari düsünüldügünde, böyle kupayi hak ediyor diye düsünüyorum." yanitini verdi.